2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Jól fest a Poli-Farbe eredménye

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/32149"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/farbe.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="81" /></a></span> <p>Átadták a magyar tulajdonú Poli-Farbe Vegyipari Kft. logisztikai központjának első ütemét a Bács-Kiskun megyei Bócsán. A teljes beruházás 270 millió forintból valósul meg 2010 nyaráig. A Magyar Termék Nagydíjjal elismert festékek gyártója Szlovákiában és Romániában is terjeszkedni kíván.</p><p>

 farbe.thumbnail

Átadták a magyar tulajdonú Poli-Farbe Vegyipari Kft. logisztikai központjának első ütemét a Bács-Kiskun megyei Bócsán. A teljes beruházás 270 millió forintból valósul meg 2010 nyaráig. A Magyar Termék Nagydíjjal elismert festékek gyártója Szlovákiában és Romániában is terjeszkedni kíván.

 farbe.thumbnail

Átadták a magyar tulajdonú Poli-Farbe Vegyipari Kft. logisztikai központjának első ütemét a Bács-Kiskun megyei Bócsán. A teljes beruházás 270 millió forintból valósul meg 2010 nyaráig. A Magyar Termék Nagydíjjal elismert festékek gyártója Szlovákiában és Romániában is terjeszkedni kíván.

Regionális logisztikai központ épül fel Bócsán a magyar tulajdonú Poli-Farbe Vegyipari Kft. befektetésének köszönhetően, saját erő és GOP támogatás bevonásával jövő augusztusig. Az első ütemet, az 1500m2-es raktárt, a mai napon avatták fel ünnepélyes körülmények között. A 270 millió forintos beruházásra azért volt szükség, mert a festékgyár – dinamikus fejlődésének köszönhetően – folyamatosan új piacok felé nyit. A Magyar Termék Nagydíj 2009. díjjal elismert Cell Kolor Aqua és a Platinum Decor termékcsalád gyártója nemcsak a hazai szakkereskedések és áruházláncok egyik legfőbb magyar beszállítója, de leányvállalatai révén már a szlovák és a román piacon is terjeszkedésbe kezdett.

A Poli-Farbe közel két évtizede hazánk egyik meghatározó festékgyártó cége, jelenleg csaknem 180 embernek ad munkát. Az alapítás évében nem egészen 20 tonna festéket gyártottak és adtak el, tavalyra ez a szám meghaladta a 30.000 tonnát. A cég bruttó árbevétele 4,9 milliárd forint volt 2007-ben, de ez a szám az elmúlt esztendőben már 5,6 milliárdra emelkedett. A kedvezőtlen gazdasági környezet ellenére a festékgyár az idei üzleti évben a tavalyi eredmények megismétlésére készül.

Nemcsak a mennyiségi, de a minőségi fejlődés is jellemzi a magyar vállalatot. A bócsai cég termékei az elmúlt években számos rangos elismerést kaptak. A Magyar Termék Nagydíjat kapott 2006-ban a Platinum egyrétegű beltéri falfesték, a Boróka Falazúr, 2007-ben a Policolor Hőszigetelő rendszer, míg 2008-ban az Inntaler termékcsalád részesült az elismerésben, ez utóbbi ezzel párhuzamosan a Magyar Minőség Háza Díjat is elnyerte. 2009-ben a Cell Kolor Aqua vizes bázisú zománccsalád nyerte el a Magyar Termék Nagydíjat.

A folyamatos innováció és fejlesztés mellett szakmai kurzusok és közönségtalálkozók szervezésével is igyekszik fenntartani növekedési pályáját a Poli-Farbe. Ez idáig már több mint 40 alkalommal, az ország számos pontján, minden megyeszékhelyen rendeztek úgynevezett „Mestertalálkozókat", ahol a meghívott festőknek, kivitelezőknek bemutatták a legújabb termékeiket, számot adtak fejlesztési terveikről, mindemellett pedig tippeket is ajánlottak a válság túlélésére. Több mint kétezer mester vett részt eddig a továbbképzéseken.

A Poli-Farbe jogelődje, a Fischer-Farbe Kft. 1989 végén kezdte meg a működését fischerbócsai székhellyel, és doboz- és festékgyártói alaptevékenységgel foglalkozott. Pár évre rá a cég a Poli-Farbe Vegyipari Kft. nevet vette fel, 1995-re pedig már saját telephelyhez jutott. A vállalatnál 1999-ben vezették be az ISO minőségbiztosítási rendszert. Bár 2001-ben leégett a vállalat higítógyártó üzeme és tartályparkja, 2003-ban már újból folytatódott a dinamikus bővülés. Egy évre rá pedig megépítették az ország egyik legmodernebb gyártástechnológiájával rendelkező üzemét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.