2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Képek Krónikása – Mesekönyv gyerekektől nem csak gyerekeknek

3 perc olvasás
  <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/32447"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/kepekronik.thumbnail.jpg" border="0" width="88" height="100" /></a></span>Kicsik és nagyok által írt mesekönyvet jelentetett meg és mutatott be 2009. sueptember 18-án pénteken a Nemzeti Tankönyvkiadó a Budapesti Történeti Múzeum gótikus Lovagtermében. A szebbnél szebb mesék 3-8. osztályos diákok tollából származnak, de a mai kortárs gyerekirodalom szerzőitől is találunk egy-egy történetet a mesegyűjteményben. A könyv a kiadó 60.

 

kepekronik.thumbnailKicsik és nagyok által írt mesekönyvet jelentetett meg és mutatott be 2009. sueptember 18-án pénteken a Nemzeti Tankönyvkiadó a Budapesti Történeti Múzeum gótikus Lovagtermében. A szebbnél szebb mesék 3-8. osztályos diákok tollából származnak, de a mai kortárs gyerekirodalom szerzőitől is találunk egy-egy történetet a mesegyűjteményben. A könyv a kiadó 60.

 

kepekronik.thumbnailKicsik és nagyok által írt mesekönyvet jelentetett meg és mutatott be 2009. sueptember 18-án pénteken a Nemzeti Tankönyvkiadó a Budapesti Történeti Múzeum gótikus Lovagtermében. A szebbnél szebb mesék 3-8. osztályos diákok tollából származnak, de a mai kortárs gyerekirodalom szerzőitől is találunk egy-egy történetet a mesegyűjteményben. A könyv a kiadó 60. évfordulója alkalmából jelent meg.

Különleges, gyerekek által írt mesegyűjteményt mutatott be pénteken a Nemzeti Tankönyvkiadó (NTK). A könyvben szereplő legszebb meséket az NTK és a Csodaceruza magazin által meghirdetett Képek Krónikása pályázat műveiből válogatták össze. A pályázat résztvevői a 2008-as Reneszánsz évhez kapcsolódóan Mátyás király krónikásaivá válhattak, és fiatal grafikusművészek képei, rajzai alapján megírhatták saját meséjüket az igazságos Mátyásról.

A 3-8. osztályos diákok körében meghirdetett meseíró pályázat annyira sikeresnek bizonyult, hogy közel 230 pályamű érkezett az ország minden tájáról, de határainkon túlról Szerbiából, Romániából, sőt még Angliából is küldtek be történeteket. A gyerekek mellett a hazai kortárs gyerekirodalom kiválóságai sem tétlenkedtek. A diákok írásai mellett bekerült a könyvbe egy-egy Mátyás király emlékét őrző meséjével Berg Judit, Boldizsár Ildikó, Czigány Zoltán, Finy Petra, Lackfi János, Máté Angi, Nyulász Péter és Vincze Ferenc.

A könyvbemutatón a pályázat fővédnöke, Helyey László Jászai Mari-díjas színművész olvasott fel néhány Mátyás-mesét a könyvből. A reneszánsz kort Csíkja Róbert és Varga Bálint, az országos gitárverseny győztesei idézték meg.

A legszebb mesék írói:

Albert János (Balkány)

Chereches Anna Franciska (Románia)

Csernai Mihály (Kaposvár)

Horváth Rebeka (Győr)

Kéry Klaudia (Kaposvár)

Kóber Gergő (Mór)

Kocsor Sára (Ajka)

Kovács Orsolya (Győr)

Kövesdi Kornélia (Szerb Köztársaság)

Krankovits Patrik (Mosonmagyaróvár)

Mátrai Gergely (Kaposvár)

Papp Ágnes (Recsk)

Péity Bertalan (Szerb Köztársaság)

Péri Ákos Ájbek (Budapest, II. ker.)

Podányi Dóra (Pápa)

Soczó Tamás (Gyomaendrőd)

Szabó Kristóf (Hódmezővásárhely)

Takács Alexandra (Nagykanizsa)

Vörös Krisztián Balázs (Budapest, XXI. ker.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.