2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Borszűrő Szent Mihály napja

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/32507"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/borsz.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>Bemutatkozik Csongrád az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Szabadtéri Néprajzi Gyűjteményében 2009. szeptember 26.<br /><td valign="top"> </td>   <img class=" size-full wp-image-1110" src="https://euroastra.hu/wp-content/uploads/2007/07/spacer.gif" border="0" width="15" height="15" /> 

borsz.thumbnailBemutatkozik Csongrád az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Szabadtéri Néprajzi Gyűjteményében 2009. szeptember 26.

 

   spacer 

borsz.thumbnailBemutatkozik Csongrád az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Szabadtéri Néprajzi Gyűjteményében 2009. szeptember 26.

 

   spacer 
    Borszűrő Szent Mihály napján az idén is megrendezik a szüretet az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Vendégeiket 11 órára várják a szegedi tanya udvarára, ahol a préselés munkafolyamatába lehet bekapcsolódni, megkóstolva a szőlőt és a mustot. A szüretelők szórakoztatásáról, a vidám muzsikáról a gazda gondoskodik.

    Mihály napján volt egykor a híres őszi vásár is. Ezt a hangulatot idézzük fel a skanzenben, ahol mesteremberek, kézművesek mutatják be tudományukat, árulják portékájukat.

    Az Emlékpark vendége ezen a napon Csongrád, a Szőlő és Bor Nemzetközi Városa . A városból amatőr csoportok és kézművesek érkeznek hozzánk, bokrosi borászok kínálják nemes italaikat.

    A skanzen házainál tojásfestő, szalma- és csuhéfonó, fafaragó dolgozik. A régi mesterségek kedvelői elleshetnek néhány fogást a mézeskalácsos, papucsos, fazekas, tímár mesterektől, megtudhatják, milyen a jó bicska, hogyan dolgozik a kovács, hogyan kell halászhálót kötni.

    14 órától az egykori csongrádi szüretek hangulatát idézi a Zsizsik Gyermekszínjátszó csoport, őket pedig az Alföld Néptáncegyüttes bemutatója követi a színpadon.
   

 Csongrád épületeiről, utcáiról készült alkalmi fotókiállításban is gyönyörködhetnek vendégeink, a Tourinform munkatársai pedig segítenek azoknak, akik még többet szeretnének tudni a jeles alföldi városról.

Információ:
62/275-133 (103, 104, 121-es mellék)
E-mail: opusztaszer@tourinform.hu
info@opusztaszer.hu
Honlap:www.opusztaszer.hu 
    

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.