2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az egészség gazdasági érték konferencia az egészség charta aláírásának első évfordulóján

3 perc olvasás
<em><span class="inline inline-left"><a href="/node/32518"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/france.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://www.ccifh.hu/" title="http://www.ccifh.hu/" width="100" height="31" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.ccifh.hu/">http://www.ccifh.hu/</a> </strong></span></span>Konferenciát szervezett az egészségtudatos vállalati magatartás témájában a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara 2009. szeptember 24-én. Az eseményre az Egészség Charta aláírásának egyéves évfordulóján került sor. A rendezvényen a Kamara tagvállalatai áttekintették az eddigi programokat, és számvetést készítettek az egy év alatt elért eredményekről.</em><br />

http://www.ccifh.hu/http://www.ccifh.hu/ Konferenciát szervezett az egészségtudatos vállalati magatartás témájában a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara 2009. szeptember 24-én. Az eseményre az Egészség Charta aláírásának egyéves évfordulóján került sor. A rendezvényen a Kamara tagvállalatai áttekintették az eddigi programokat, és számvetést készítettek az egy év alatt elért eredményekről.

http://www.ccifh.hu/http://www.ccifh.hu/ Konferenciát szervezett az egészségtudatos vállalati magatartás témájában a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara 2009. szeptember 24-én. Az eseményre az Egészség Charta aláírásának egyéves évfordulóján került sor. A rendezvényen a Kamara tagvállalatai áttekintették az eddigi programokat, és számvetést készítettek az egy év alatt elért eredményekről.

 

  A Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara tagjai 2008. szeptember 25-én aláírták az Egészség Chartát, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az egészség mint gazdasági érték jelentőségére, a különböző gazdasági szereplők felelősségére ezen a téren, továbbá hogy jó példákkal szolgáljon a munkatársak hatékony egészségvédelme érdekében (egészségügyi felvilágosítás, szűrővizsgálatok, egészséges étkeztetés, sport).

Tavaly 45 tagvállalat csatlakozott a kezdeményezéshez a Charta aláírásával. A Kamara tagjai kinyilvánították, hogy a dokumentum elfogadása egy hosszabb folyamat első lépése, melynek célja, hogy kiemelje a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának fontosságát az egészségvédelem területén.

Ezek a vállalatok úgy döntöttek, hogy a magukénak vallott értékeknek megfelelően, az Egészség Charta aláírásával a felelős vállalati hozzáállás mellett teszik le voksukat, kifejezve elkötelezettségüket alkalmazottaik életminőségének javítása, valamint általában a társadalom fejlődése iránt.

Az Egészség Charta különösen nagy jelentőséggel bír egy olyan országban, amelyben – más európai országokkal összehasonlítva – rendkívül kedvezőtlenül alakulnak a lakosság egészségvédelmi mutatói. A Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara tagvállalatai ennek szellemében, a Charta köré csoportosulva részt vállalnak e közérdekű misszióból. Mindezt követendő példaként állítják más vállalatok elé.

A stratégiai kezdeményezés sikerének hatására a Kamara vállalta, hogy évente számvetést készít az elindított programokról, és tájékoztatást nyújt azok eredményeirol, ezért 2009. szeptember 24-én konferenciát szervezett a Charta aláírásának első évfordulója alkalmából.

Az esemény alkalmával az MFKI tagvállalatai közül újabb 30 cég csatlakozott a tavalyi aláírókhoz, ezzel számuk közel 80-ra emelkedett. Ez mintegy 25 ezer munkavállaló egészségi állapotának javulását eredményezi.

A konferenciát, amelyet megtisztelt jelenlétével Dr. Székely Tamás egyészégügyi miniszter, René Roudaut, Franciaország magyarországi nagykövete és Dr. Gara Imre, a Nemzeti Egészségügyi Tanács alelnöke, a Sanofi-Aventis székhelyén rendezték meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.