2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ma Reggel: új közéleti műsor az MTV-n – Az adássorozat a Nap-kelte helyén lesz látható

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/32620"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_6.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="63" /></a></span> <p>Ma Reggel címmel közéleti eseményekkel foglalkozó, belső gyártásban készülő műsor indul hétfőn reggel a Magyar Televízióban. Az MTV forráshiányos helyzete miatt, a kuratóriumi elnökség kérésének megfelelően zajlik a közmédium gazdálkodásának új pályára állítása, és ehhez igazodva műsorrendjének módosítása. </p><p>

 images 6.thumbnail

Ma Reggel címmel közéleti eseményekkel foglalkozó, belső gyártásban készülő műsor indul hétfőn reggel a Magyar Televízióban. Az MTV forráshiányos helyzete miatt, a kuratóriumi elnökség kérésének megfelelően zajlik a közmédium gazdálkodásának új pályára állítása, és ehhez igazodva műsorrendjének módosítása.

 images 6.thumbnail

Ma Reggel címmel közéleti eseményekkel foglalkozó, belső gyártásban készülő műsor indul hétfőn reggel a Magyar Televízióban. Az MTV forráshiányos helyzete miatt, a kuratóriumi elnökség kérésének megfelelően zajlik a közmédium gazdálkodásának új pályára állítása, és ehhez igazodva műsorrendjének módosítása.

Új reggeli közéleti műsort indít hétfőtől a Magyar Televízió. A hírekre, a politikai, gazdasági és kulturális eseményekre fókuszáló adássorozat Ma reggel címmel hétköznaponként reggel 6.30-tól 9 óráig kerül képernyőre mindkét csatornán.

Minden esemény és hír, ami fontos és közérdekű – az MTV belsős munkatársai ennek szellemében állítják képernyőre az új produkciót. Az adássorozat az MTV óbudai gyártóbázisán, az 1-es stúdióban készül, a köztévé más, a közélet témáit feldolgozó műsoraitól megszokott színvonalon. Az adásfolyamot ugyanaz a főszerkesztőség felügyeli, mint eddig. Az MTV számít a korábban a reggeli műsorsávban jelentkező produkció belsős műsorvezetőire és belsős felelős szerkesztőjére.

Szeptember 25-én reggel az MTV a megfelelő módokon (képviselője által személyesen átadott, továbbá e-mail-ben, faxon és postán is elküldött levéllel) értesítette a Nap-kelte és a Nap-nyugta című műsort külső gyártásban készítő St. Plusz Kft-t képviselőjét, Gyárfás Tamás producert, hogy a céggel 2010. december 31-éig érvényben lévő szerződés teljesítése lehetetlenné vált.  Az ok, hogy a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöksége szeptember 9-én nem járult hozzá a korábban általa kétszer is támogatott 2,45 milliárd forintos beruházási hitel felvételéhez. A döntés miatt az MTV forráshiányos helyzetbe került, ami csak a kiadások radikális csökkentésével és a bevételek növelésével kezelhető. 

Az MTV bevételeit növelheti az a reklámok értékesítéséből befolyó összeg, ami addig a Nap-kelte, ezentúl viszont már az új reggeli műsor adásidejéhez kapcsolódik. Ez a pénz a köztelevízió működésének finanszírozásához elengedhetetlenül szükségessé vált.

Forráshiányos helyzetében a köztelevízió arra kényszerült, hogy megkezdje azon intézkedések végrehajtását, amelyek gyors eredményt hoznak. Megkezdődött egyebek között a külső gyártású műsorok szerződéseinek felülvizsgálta és felmondása is, attól függetlenül, hogy több külső gyártású produkció szerződése tavasszal lejárt, az őszre pedig már nem kötött újabb megállapodást az MTV.

A Ma Reggel hétfői elindítása nem veszélyezteti az adás biztonságát, az új óbudai gyártóbázison már minden lehetőség adott arra, hogy az MTV belsős munkatársakkal, saját stúdiójában és technikai eszközeivel készítse a műsorfolyamot. A Nap-kelte már holnap reggeltől nem lesz képernyőn az MTV két csatornáján. Az adás helyett egyedi produkciók, tekintettel a hétvégére, az m1-en kulturális és ismeretterjesztő, az m2-n pedig gyermekeknek szóló műsorok lesznek láthatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.