2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Részletfizetéssel kapható a dekódoló a MinDig TV digitális földfelszíni vételéhez

11 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/32622"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/ahA.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="70" /></a></span> <p>2009. szeptember 25-én  közös tájékoztatón jelentette be az Antenna Hungária,  a TechniSat Digital, a Credigen Bank, valamint a BestByte  kereskedelmi cég, hogy új, kedvező részletvásárlási konstrukció indul a MinDig TV digitális földfelszíni szolgáltatás iránt érdeklődőknek.  A MinDig TV matricájával ellátott dekóder havi törlesztő-részlete mindössze 715 forint, a kedvezményes készülék országosan 92 üzletben vásárolható meg.</p><p>

 aha.thumbnail

2009. szeptember 25-én  közös tájékoztatón jelentette be az Antenna Hungária,  a TechniSat Digital, a Credigen Bank, valamint a BestByte  kereskedelmi cég, hogy új, kedvező részletvásárlási konstrukció indul a MinDig TV digitális földfelszíni szolgáltatás iránt érdeklődőknek.  A MinDig TV matricájával ellátott dekóder havi törlesztő-részlete mindössze 715 forint, a kedvezményes készülék országosan 92 üzletben vásárolható meg.

 aha.thumbnail

2009. szeptember 25-én  közös tájékoztatón jelentette be az Antenna Hungária,  a TechniSat Digital, a Credigen Bank, valamint a BestByte  kereskedelmi cég, hogy új, kedvező részletvásárlási konstrukció indul a MinDig TV digitális földfelszíni szolgáltatás iránt érdeklődőknek.  A MinDig TV matricájával ellátott dekóder havi törlesztő-részlete mindössze 715 forint, a kedvezményes készülék országosan 92 üzletben vásárolható meg.

ah.thumbnailA MinDig TV szolgáltatás 2008. december 1-jén indult Budapest, Kabhegy és Szentes adóállomások körzetében,  közel 60%-os lakossági lefedettséggel. Az előfizetés nélkül, szabadon igénybe vehető szolgáltatás jelenleg 7 csatornát tartalmaz.  A szolgáltatás vételéhez megfelelő állapotban lévő, (a megadott frekvenciasávra szabott) szélessávú tetőantenna, valamint egy DVB-T MPEG-4 HD-dekóder, vagy egy  DVB-T MPEG-4 HD-tunerrel  felszerelt (integrált) televízió szükséges.

ah0002a.thumbnail

Az üzletek kínálatában már megtalálhatók a MinDig TV matricával jelölt dekóderek, ill. a beépített vételi lehetőséggel bíró (integrált) televíziókészülékek.  A matrica az érdekelt cég szerint garanciát jelent arra, hogy a készülék alkalmas az előfizetési díj nélküli digitális földi televíziós sugárzás vételére.  (http://www.mindigtv.hu/ ) Tehát, a fenti digitális tv-vételhez alkalmazható dekóderekről szól a most meghirdetett pénzügyi könnyítés.

ah0002.thumbnailKorábbi, 2009. augusztusi bejelentés szólt az Antenna Hungária Csoport és a TechniSat dekódervásárlási konstrukciójáról, a mostani, szeptember 25-i megállapodás szerint ez bővült ki banki finanszírozással és kereskedelmi partner csatlakozásával a Credigen Bank és a BestByte részvételével. Együttesen alakították ki a meghirdetett új,  2009. október elsejével induló részletvásárlási konstrukciót.

ah0003a.thumbnailEszerint, a digitális földfelszíni adás, közelebbről a MinDig Tv  vételéhez alkalmazható, a TechniSat által gyártott  HDT4 típusjelű,  un.  DVB-T MPEG-4 HD digitális földfelszíni dekóder havi törlesztőrészlete a Credigen Bank  által kialakított pénzügyi (kölcsön)megoldásban, mindössze 715 Ft.   

ah0003.thumbnailA TechniSat Digital együttműködési megállapodást kötött a BestByte országos számítástechnikai üzlethálózattal, így a HDT4 típusjelű dekóderre vonatkozó kedvező részletfizetési konstrukció a BestByte 92 budapesti és vidéki üzletében érhető el. A négy cég együttműködésével ily módon országosan megvásárolható a MinDig TV adások vételéhez szükséges vevődekóder, rendkívül kedvezményes áruvásárlási hitelkonstrukcióban.

ah0004.thumbnailA MinDig TV digitális földi televíziós szolgáltatás keretében jelenleg 7 népszerű közszolgálati és kereskedelmi program fogható előfizetési díj nélkül, tetőantennás vétellel, ezenkívül egy Terra+ előfizetői kártyával további 2 program érhető el. A digitális szolgáltatás lakossági lefedettsége jelenleg csaknem 60 %, 2009. december 1-től az Antenna Hungária Csoport újabb 9 telephelyről kezdi meg a sugárzást, ezáltal a szolgáltatás lakossági lefedettsége jelentősen, 88 %-ra emelkedik.

tbl0.thumbnailMint ismeretes, a TechniSat Digital a nyár végén megkezdte a MinDig TV szolgáltatás vételére alkalmas HDT4 típusjelű, DVB-T MPEG-4 beltéri vevőegységek forgalmazását, amelyek SD és HD minőségű programok vételét is lehetővé teszik, valamint a kódolt adások vételére is elő vannak készítve. A berendezést kifejezetten az Antenna Hungária által megadott műszaki paramétereknek megfelelően tervezték, ezt a vásárlók számára a készüléken található MinDigTV matrica is jelzi,  mintegy garanciaként arra, hogy az adott dekóder alkalmas a hazai digitális földfelszíni adások vételére.

tbl1 1.thumbnailJelenleg hétféle dekóder és 10-féle  IDTV  készülék vásárolható meg országszerte,  a DVB-T MPEG-4 HD dekóderek ára az elmúlt 7 hónap során 38%-al csökkent.

Jean-Francois Fenech,  az Antenna Hungária Zrt.  vezérigazgatója a tájékoztatón hangsúlyozta, cége,  a TDF csoport tagjaként, teljes mértékben elkötelezett a televíziós hálózatok digitalizálása iránt.

A szóbanforgó, az egyén, vagy család pénzügyi helyzetétől független, mindenki számára ingyenesen elérhető szolgáltatás a legnépszerűbb csatornákat tartalmazza.  Az Antenna Hungária Csoport több mint  25 milliárd Ft-ot fordít a digitális földfelszíni (DVB-T) hálózatok kiépítésére, három hónapi munkával indította a szolgáltatást, amely jelenleg a lakosság 60%-a számára érhető el,  2009 végére pedig ez a szám 88%-ra emelkedik  kilenc új digitális telephely beállításával (teljes számuk így 13 lesz).

A digitális földfelszíni televízió alapvető szerepet játszik az Európai Unió stratégiájában és az infokommunikációs társadalom fejlődésében magyarországi fejlődésében, az analóg földfelszíni televíziós hálózatokat pedig 2012-ig le fogják kapcsolni.

A hálózat szolgáltatási lehetőségeit tartalommal kell feltölteni; jelenleg hét szabadon fogható csatorna tartozik

a  MinDig TV  szabadon fogható  DVB-T választékához:

RTL Klub,

Tv2,

m1 HD (HD : nagyfelbontású kép),

m2 HD,

Duna TV HD,

Duna II.  Autonómia,

EuroNews.

A fentiekben jelölt 3 darab HD csatornán kívül 3 szabadon fogható rádiócsatornát is elérhetnek az ügyfelek.

A szolgáltatások sorában található még az elektronikus műsorkalauz (EPG), valamint az EuroNews esetében a nyelvválasztás lehetősége is.

A digitális tv-jelet az adásláncban a  DVB-T MPEG-4 AVC szabványnak megfelelően tömörítve kezelik.

Az Antenna Hungária új kommunikációs kampányt indított  szeptember 14-én  tv- és rádió-szpotok, sajtó és online hirdetések, point-of-sales eszközök, tájékoztató füzetek, rendezvények és szolgáltatás-bemutatók formájában, a hangsúly, a dolog természetének megfelelően, az országos kereskedelmi tévé csatornákon.  A kampányra fordított költség meghaladja az 500 millió Ft-ot.  A cég teljes média-költségvetése 2009-ben eléri a 700 millió Ft-ot.

A MinDig TV-vel kapcsolatos további tervek:

-a szabadon fogható és a fizetős kínálat bővítése,

-további magyar és külföldi tartalom-szolgáltatók megnyerése a platformhoz való csatlakozásra,

-további tesztsugárzás, együttműködve a partnerekkel.

A cég 2010 során folytatja a műsorszóró hálózat építését, amivel a lakossági lefedettség 94%-ra emelkedik.

Elérendő feladatot jelent a jelenleg érvényes budapesti teljesítmény-korlátozási előírások meghaladása.

Bővíteni kívánják a MinDig TV  matricával ellátott dekóderek és integrált televíziók választékát, valamint az értékesítési csatornákat is.

A Digitális Átállásról  2009. október 14-én konferenciát szerveznek.

Az ingyenes szolgáltatásokon kívül fizetős, un. pre-paid digitális csomaggal is jelentkezik az Antenna Digital,  Terra+  márkanévvel.  A két SD- (normál) felbontású csatornán  az  ATV és a  hírTV   műsora vehető.  A kódolt szolgáltatás rendszere:  Conax CAS 7  (a Conditional Access System legjobbnak mondott változata.)  www.conax.no/storage/Downloads/ConaxCAS7.pdf

A tömörítés:   DVB-T MPEG-4 AVC.

A pre-paid kártya ára  6.250 Ft.,  egy évnyi használatra.

Klaus Fuchs, a TechniSat Digital S.A. ügyvezető igazgatója elmondta,  Magyarország fontos számukra, már csak azért is, mert a digitális utat választó európai országok többsége MPEG-2-t  használ,  nálunk pedig úttörő módon, a  MinDig TV  MPEG-4 HD-t kínál a közönségnek.  Kiskereskedelmi termékként kezelik gyártmányaikat, a magyar piac ellátása rugalmasan, akár egyes darabok szállításával is kiszolgálható. A MinDig TV  dekóder akcióhoz kapcsolódó BestByte kereskedelmi cég és a Credigen Bank konstrukciója az állami támogatással egyedülálló megoldást jelent praxisukban, jelenleg egyetlen cégként kínálnak ilyet a magyar piacon. 

A TechniSat Digital Csoport a digitális műsorszórásra szakosodott, dinamikusan növekvő, innovatív német vállalatcsoport, amely fejlesztéssel és gyártással egyaránt foglalkozik.  

A társaság termékei között találhatók

-PVR és beépített CA (Conditional Access) HDTV digitális beltéri egységek,

-CA modulok és beépített CA/Common Interface IDTV-k is.

Az 1987-ben alapított társaság Németországban és Európában számos üzemet működtet, Németországban és Angliában K+F létesítményekkel is rendelkezik. A cég minden termékét  (tv, set-top-box, PC kártyák, IDTV, stb.) a TechniSat Digital  Drezdában, ill. Angliában dolgozó hardver- és szoftvermérnökei tervezik és fejlesztik.  A fejlesztések során kiemelt fontosságot tulajdonítanak a szoftver-megoldásoknak. Fejlesztéseikben az emberi-erőforrásokkal takarékosan bánnak, előtérbe helyezve az európai igényeket, nem kívánnak a távol-kelet felé kihelyezni munkaköröket, telephelyeket. A környezetvédelmi szempontokra a gyártás során nagymértékben figyelnek.  A TechniSat Digital a nagyobb CA forgalmazók mindegyikénél (CONAX, Cryptoworks/Irdeto, Nagravision, Viaccess, NDS, stb.)  kiemelt üzleti partneri státuszt élvez.

A TechniSat nemzetközi vonatkozásban élenjáróan,  napi 10 ezer set-top-box kibocsátására képes.

A TechniSat Digital Hungary Kft. 2007 elején alakult meg.   A cég Abasáron létesített üzemében rövidesen beindulhat a magyarországi termelés 26 dolgozóval.  A magyarországi földfelszíni digitális piac jelentős fejlődését látva döntött a cég az abasári üzem és az értékesítési részleg létrehozása mellett.  Az új értékesítési részleg felállításával a TechniSat Digital Magyarország Kft.  ügyfeleinek még magasabb színvonalú kiszolgálására és szorosabb kapcsolattartásra törekszik.  Az anyacég a leányvállalatok vezetésének kijelölésekor is általában helyi munkatársakra támaszkodik.

Az Euroastra kérdésére a cégvezető elmondta, Magyarországi telephelyükön a gyártás telepítése és az értékesítés kiépítése után sor kerülhet set-top-boxokhoz kapcsolódó K+F tevékenység is,  hasonlóan a lengyelországi gyártóbázishoz, ahol 24 mérnök tevékenykedik hasonló feladattal.

A TechniSat HDT4 dekóder részletes leírása:

http://www.technisat.hu/index1136.html?nav=Antenn%C3_k_DVB_T_,hu,65-505

Sebastian Grand,  a Credigen Bank vezérigazgató helyettese elmondta, a Credigen Bank kizárólagos tulajdonosa a Franciaországban és Európa több országában piacvezető Sofinco S.A.   A Credigen pénzügyi hátterét, szakmai támogatását a közel 60 éves múlttal rendelkező Sofinco anyavállalat biztosítja.  A Sofinco a nemzetközi piacon folyamatosan növeli jelenlétét, jelenleg 20 országban 17 millió ügyféllel bír.   

A Sofinco-t megvásárolta a franciaországi bankpiacon első helyet elfoglaló Crédit Agricole csoport, a világ

4. legnagyobb bankja, ez a csoport áll tehát közvetve a Credigen Bank mögött, melynek 160 ezer munkatársa

74 országban 12 ezer bankfiókkal szolgál ki 58 millió ügyfelet.  A Crédit Agricole csoport fogyasztási hitelezési tevékenysége a Finaref megvásárlásával tovább erősödött 2003-ban.

Az anyavállalatok értékesítésben szerzett több évtizedes ügyfélközpontú tapasztalatát felhasználva alakult meg 1998-ban a magyarországi Credigen Bank. Kezdetben kizárólag áruvásárlási hitelezéssel foglalkozott, majd 2003-ban beindította a személyi hitelezést is.  2005-ben bevezette a klasszikus, nemzetközi VISA logóval ellátott hitelkártyát, amely extra szolgáltatásokkal is bővült.  2008 őszén a forint alapú személyi kölcsön mellett deviza alapú személyi kölcsönnel egészült ki a Credigen Bank termékpalettája. Magyarországon az áruházakban tapasztalható a cég legnagyobb jelenléte, egyetlen bank, amely a recesszió közepette is 30%-al növelte bevételét.

A MinDig TV konstrukcióban  0% önerővel lehet megkapni a 715 Ft-os részletfizetést.  Mindenki meg tudja engedni magának, akit érdekel ez a fajta tévézés. Fontosnak tartották, hogy csekély papírmunkával járjon az elbírálás, így 30 perc alatt lezajlik az elbírálás.

A kedvezményes hitelkonstrukció részletei:

http://www.mindigtv.hu/

http://www.credigen.hu/termekeink/aruhitel

Csécs Attila, a MinDig Tv  akcióhoz csatlakozott BestByte kereskedelmi lánc projektfelelőse utalt rá,  a BestByte céget partnereivel összefogva 2007 év elején indította a Ramiris, Magyarország egyik vezető informatikai disztribútor vállalata.  Maguk elé célként tűzték egy független számítástechnikai üzletekből álló országos hálózatot, ahol a magas szintű szakértelem találkozik a széles termékkínálattal.  A jelenleg több mint 120 egységből álló, folyamatosan bővülő hálózatot az egységes arculat, az akciós termékek, s az egységes vizuális elemek teszik egyedivé.  Országszerte mindenütt kiemelkedő szakmai hozzáértéssel és 10-15 éves üzleti tapasztalattal rendelkező partnerek állnak a vásárlók rendelkezésére széles számítástechnikai termékválasztékkal. Az egyes üzletek a legkeresettebb központi slágertermékek mellett a helyi igényeknek megfelelő kínálatot nyújtják. 

Az akciós dekódoló bruttó ára  30 ezer Ft  a lánc üzleteiben.

BestByte üzletek,  ahol a kedvezményes készülék megvásárolható:

http://www.bestbyte.hu/reklam/statikus_oldalak/pag_statikusOldalak.aspx?KOD=mindigtv

Az Antenna Hungária és a BestByte a vételhez szükséges (UHF) antennák kínálatával nem foglalkozik, ezt a helyi antennaszerelők hatáskörébe utalja!

http://www.ahrt.hu/

http://www.technisat.com/

http://www.credigen.hu/

http://www.bestbyte.hu/

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.