2024.július.26. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Díjkedvezmények az Uniqa Biztosítónál

6 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/12465"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Iunigq.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.uniqa.hu" title="www.uniqa.hu" width="100" height="92" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.uniqa.hu/">www.uniqa.hu</a> </strong></span></span>  <p>2009. november 2-i  tájékoztatása szerint  jelentős díjkedvezményekkel és egyedülálló kiegészítő szolgáltatásokkal készült fel az UNIQA a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampányra.  A Biztosító a tájékoztatón számolt be újdonságairól, többek között a <strong><em>SafeLine assistance</em></strong>  biztosításról.A cég gépjármű-felelősségbiztosítási kampányának mottója:  „Nem kötelező, hogy sok legyen a kötelező!"</p><p>

www.uniqa.huwww.uniqa.hu  

2009. november 2-i  tájékoztatása szerint  jelentős díjkedvezményekkel és egyedülálló kiegészítő szolgáltatásokkal készült fel az UNIQA a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampányra.  A Biztosító a tájékoztatón számolt be újdonságairól, többek között a SafeLine assistance  biztosításról.A cég gépjármű-felelősségbiztosítási kampányának mottója:  „Nem kötelező, hogy sok legyen a kötelező!"

www.uniqa.huwww.uniqa.hu  

2009. november 2-i  tájékoztatása szerint  jelentős díjkedvezményekkel és egyedülálló kiegészítő szolgáltatásokkal készült fel az UNIQA a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampányra.  A Biztosító a tájékoztatón számolt be újdonságairól, többek között a SafeLine assistance  biztosításról.A cég gépjármű-felelősségbiztosítási kampányának mottója:  „Nem kötelező, hogy sok legyen a kötelező!"

Ertl Pál, az UNIQA Biztosító Igazgatóságának tagja szólt a cég helyzetéről.Az életbiztosítások kivételével vizsgált piacon a cég stabilan tartja ötödik helyét az összesen 30 vállalat sorában.

A recesszió számottevő zsugorodást okozott,  2009. első felében a piac  2,9%-os csökkenést produkált,  de ennek ellenére volt növekedő cég is.  Az európai piacon az élet- és a nem-életbiztosítási piac aránya  60:40,  a magyar arány közel egyenlő, bár az életbiztosítás iránti érdeklődés egyre nő a 2004. óta eltelt időszakban.

Tág tere van a növekedésnek még a baleset-biztosítás terén is.  A lakossági vagyoni megbízások (lakásbiztosítás, stb.) stabil, nagyon jelentős (24%) növekedést mutatnak.  A növekedést alapvetően a nem-vállalati piac kezdi meghatározni.

A helyzetet az új törvényi háttér, a garanciaalap befolyásolja, ez az 50 évre visszatekintő biztosítás-fajta most már kötelezővé vált négymillió ügyfél számára. Casco esetén finanszírozói és gépjármű-kereskedelmi összeomlásról lehet beszélni, 2008-ban kb. 3 milliárd Ft tűnt el a díjpiacról.  Az eddig lezajlott drámai értékű átlagdíj-csökkenés díjversenyt és szolgáltatási versenyt generál, ez az év végéig már nem folytatódik, de az induló biztosítási cégek csőddel zárhatják az évet. A következő évben az eladások nem tudnak számottevően növekedni.

 

Az Uniqa új terméke a lakossági vagyonbiztosítások sorában az un. „jogvédelmi biztosítás". A hazai viszonylatban kevéssé elterjedt (1,5%) forma előtt erős kifutási lehetőség áll, az osztrák elterjedtség:  70%.

Az ügyfél érdekeinek hatékony képviseletére, esetlegesen elhúzódó jogi procedúra terheinek elvisehetővé tételére szolgál.  Az Uniqa jogászok bevonásával, az adott területen jártas szakemberek segítségével nyújt támogatást, megteremti a rendezés pénzügyi hátterét, támogatja az érdekérvényesítést és a megállapodás szerinti biztosítási összegig viseli a költségeket családi, ingatlan és jármű jogvédelmi területen.

Az ügyfelek számára időjárás-szolgáltatást más cég nem tudja nyújtani, sikere egyértelmű. Az eddig kiküldött -9 ezer közötti SMS és a mintegy 22 ezer e-mail üzenet 2 óra és 15 perc közötti megközelítéssel jelzi a viharveszélyt, ma már irányítószám-pontossággal. Fel lehet készülni a várható viszontagságokra, akár életveszélyre!  Az ügyfelek 99%-a elégedett a szolgáltatással.  2014-től akár mobil-cella infók is használhatók pontosítására.

Az UNIQA olyan egyedi megoldást vezet be a hazai piacra, amely egyedi megoldásokat, hozzáadott értéket kínál. 

Lényege;  a SafeLine assistance biztosítás alkalmazásával az ügyfelek vészhelyzet, vagy baleset esetén műszaki, illetve orvosi segítségben részesülnek, közvetlenül a baleset bekövetkezésének helyszínén. A SafeLine assistance biztosítás alapja a gépkocsiba beépített, ütközésérzékelővel ellátott GPS-egység.

Nagyobb koccanásnál a berendezés automatikusan lép működésbe és riasztja az un. asszisztencia központot, megadva egyúttal a baleset helyét is. A rendszer adatait rendőrség, bíróság megkaphatja. Elhelyeztek a gépkocsi utasterében egy vészjelző gombot is, amellyel közvetlenül kérhető segítség a Europ Assistance-tól.   A beépített GPS-helymeghatározás hatékony segítséget nyújthat az ellopott gépjármű megtalálásához is.A megoldás Olaszországban és Ausztriában kiterjedten alkalmazott, az Uniqa szerint nagy jövő előtt áll.

A SafeLine-t választók 15% azonnali kedvezményt kapnak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjból, sőt casco biztosítást is 20% kedvezménnyel köthetnek.  További kedvezményként,  a  „pay as you drive" („fizess annyit, amennyit vezetsz") elv alapján az UNIQA visszatéríti az évi 10 ezer kilométernél kevesebbet autózó ügyfeleinek az éves kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díj 10%-át,  a casco díjának pedig 5%-át.

A cégvezető elmondta, soha nem látott erőfeszítések történnek az állomány megőrzésére. Ennek sorába tartozik a jelentős személygépkocsi-díjcsökkentések sora,  9,9% értékben, ami mintegy  1 milliárd Ft-ot képvisel.  120 ezer ügyfél díja csökken ily módon, a másik oldalon levők száma, akiknél ez növekedést mutat:  45 ezer.Az Uniqa-nál maradó ügyfelek számára lakásbiztosítás kötésénél 2010-ben 50%-os mérséklést adnak! Az „új generáció biztosítója"-ként új ügyfél-célpontokat határoz meg magának a biztosító; 

-a nem-budapesti, nem agglomerációbeli,  35 évnél idősebb, személygépkocsival rendelkező korosztályt,

 különös tekintettel a nőkre!

-a Casco + KGFB-t együtt választókat,

-a SafeLine választókat,

-jogi személyeket,

-vidéki, 2 tonnánál kisebb teherautót üzemeltetőket.

Mindent összevető, halmozott kedvezménnyel akár 60%-on felüli megtakarítások is elérhetők!

A díjkedvezmények kalkulálása az internetes oldal segítségével is megoldható.

-Az UNIQA 25% azonnali díjkedvezményt kínál a 2010. január elsejei kezdetű szerződések esetén.

A kedvezményt személyautóra vehetik igénybe 30 év feletti, nem budapesti és nem Budapest vonzáskörzetében lakó, természetes vagy nem természetes személyek egyaránt.  

-Ugyancsak 25% engedmény jár casco együtt-kötéskor, ezen túlmenően, a bónusz-fokozattal rendelkező ügyfelek akár  25 % további extra díjkedvezményt is elérhetnek.

-Díjkedvezmény vehető igénybe új, vagy finanszírozott autóra, közszolgálati dolgozók számára és banki díj-lehíváskor is.  

-Több autóval rendelkező,  vagy 14 éven aluli gyermekkel élő családok kaphatják a családi kedvezményt.

-Az Uniqa Biztosítóhoz ragaszkodó ügyfelek féláron köthetnek lakásbiztosítást:

Az UNIQA azon kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfelei számára kínálja kedvezményét, akik a 2010. évre is fenntartják szerződésüket. Amennyiben az ügyfél 2010. december 31-ig új lakásbiztosítást köt az UNIQA-nál, és a kötés időpontjában rendelkezik érvényes,  2009-ben már élő kötelező gépjármű-felelősség-biztosítási szerződéssel, akkor  2010-es lakásbiztosítási díjából 50% kedvezményt kap.

http://www.uniqa.hu/

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.