2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

BRINDZA, LECSÓ, KAPUSZNYIKA – HAGYOMÁNYOS ÉS ELFELEJTETT ÉTELEK A DÉL-ALFÖLDÖN

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/36902"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Tradicionalis%20receptkonyv.thumbnail.jpg" border="0" width="71" height="100" /></a></span>Több mint 70 hagyományos és modern házi étel receptjét gyűjtötte össze nyílt interaktív projekt keretében a Békés megyei AUT-PONT Alapítvány támogatói és baráti köre. A több, már-már elfelejtett gasztronómiai különlegességet is tartalmazó receptgyűjtemény ingyenesen letölthető.<br /><td valign="top"> </td>  

tradicionalis%20receptkonyv.thumbnailTöbb mint 70 hagyományos és modern házi étel receptjét gyűjtötte össze nyílt interaktív projekt keretében a Békés megyei AUT-PONT Alapítvány támogatói és baráti köre. A több, már-már elfelejtett gasztronómiai különlegességet is tartalmazó receptgyűjtemény ingyenesen letölthető.

 

  

tradicionalis%20receptkonyv.thumbnailTöbb mint 70 hagyományos és modern házi étel receptjét gyűjtötte össze nyílt interaktív projekt keretében a Békés megyei AUT-PONT Alapítvány támogatói és baráti köre. A több, már-már elfelejtett gasztronómiai különlegességet is tartalmazó receptgyűjtemény ingyenesen letölthető.

 

   spacer
    Stahl Judit egyik műsora adta az ötletet, hogy érdemes lenne összegyűjteni a helyi érdekes vagy ritka ételek receptjeit. Először szűk baráti körben indult a kezdeményezés mely egyre nagyobb lendületet nyert és mára több, mint 70 recept gyűlt össze.

    A gyűjteményben olyan érdekességek szerepelnek mint a tipikusan Békés megyei brindzás ételek, a méltán világhírű Csabai kolbász, illetve az elfeledés határán lévő Baba. A hagyományos receptek mellett mai ételek is megtalálhatóak a listán. A Brindzás lecsó például a Békéscsabai Lecsófesztivál egyik díjnyertes étele, amely receptjének ez az első publikációja.

    A receptgyűjteményt ingyenesen megküldik az alapítvány honlapjáról: http://autpont.hu/ebook/Receptek01.html  A könyvet a hírlevélre való sikeres feliratkozás után mailben – pdf – küldik el. A hírlevél az első szám megérkezése után egy kattinrtással lemondható.

    Bárki csatlakozhat a receptgyűjtő projekthez!

    A receptgyűjtés nyitott, interaktív projekt, amihez bárki csatlakozhat:
    – kedvenc békés megyei receptjük vagy
    – az elkészült ételek fotóinak beküldésével.

    A szerkesztők a receptek és a fotók beküldőit feltüntetik a szerzők között.

     Az AUT-PONT Alapítvány küldetése: segíti az autizmussal élő dél-alföldi gyerekeket, fiatalokat és családjaikat a mindennapi életükben. Fontos, hogy segítő szolgáltatások fenntartása érdekében az egyre csökkenő állami támogatás mellett adományokat gyűjtsön magánszemélyektől és vállalkozásoktól. – mondta Szántó Tamás az alapítvány kuratóriumának elnöke.
    

 Nélkülözhetetlen számunkra a támogatók aktivitása, ami most a receptgyűjtés esetében nem csak szülőhelyünk gasztronómiai értékeit őrzi meg és terjeszti, hanem a közösséget is építi, gazdagítja. Köszönöm a közreműködők munkáját és bátorítok mindenkit hogy csatlakozzon a projekthez – tette hozza Szántó Tamás.

Az AUT-PONT Alapítvány nappali intézménye tart kapcsolatot a legtöbb autizmussal élő családdal a Dél-alföldön.

A szolgáltatásokat igénybevevő családok a következő településekről érkeznek:
Algyő, Báta, Battonya, Békés, Békéscsaba, Békéssámson, Békésszentandrás, Bélmegyer. Berettyóújfalu, Biharugra, Bucsa, Csanádapáca, Csorvás, Debrecen, Derekegyház, Deszk, Dévaványa, Doboz, Elek, Füzesgyarmat, Gerla, Gyula, Hódmezővásárhely, Magyarkanizsa, Kardoskút, Kétpó, Kétsoprony, Kiskunfélegyháza, Kisújszállás, Kondoros, Körösladány, Kunágota, Lőkösháza, Magyarbánhegyes, Medgyesegyháza, Mezőberény, Mezőgyán, Mezőtúr, Murony, Nagybánhegyes, Nagykamarás, Nagyszénás, Nagyvárad, Orosháza, Pusztaföldvár, Sarkad, Sepsiszentgyörgy, Solt, Szabadka, Szabadkígyós, Szarvas, Szeged, Szeghalom, Szentes, Tótkomlós, Újkígyós, Vésztő, Zenta, Zsombó

http://www.autpont.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.