2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Trentino Budapesten

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/40390"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/trentino-region-italy.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="54" /></a></span>Olaszország legmagasabb életszínvonalú része, az évi 5 millió turistát vonzó Trentino  reméli, hogy a csehek és lengyelek után a magyar turisták körében is egyre népszerûbb lesz a régió - derült ki a tartomány szerdai bemutatkozásán. <br />

trentino region italy.thumbnailOlaszország legmagasabb életszínvonalú része, az évi 5 millió turistát vonzó Trentino  reméli, hogy a csehek és lengyelek után a magyar turisták körében is egyre népszerûbb lesz a régió – derült ki a tartomány szerdai bemutatkozásán.

trentino region italy.thumbnailOlaszország legmagasabb életszínvonalú része, az évi 5 millió turistát vonzó Trentino  reméli, hogy a csehek és lengyelek után a magyar turisták körében is egyre népszerûbb lesz a régió – derült ki a tartomány szerdai bemutatkozásán.

„Trentino és Budapest találkozása: Együttmûködési lehetõségek a turizmus területén" címmel Turisztikai Fórum, ezzel párhuzamosan pedig az energiát és az ökoépítészetet középpontba helyezõ  üzleti workshop zajlott 2010. június 2-án, az Olasz Köztársaság napján a budapesti Boscolo Hotelben az ENIT, az ICE, a Budapesti Olasz Kereskedelmi Kamara és a Trentino Spa szervezésében.

trentino.thumbnail„Elhivatott környezettudatosság és a helyi értékekre való odafigyelés jellemzi ezt a régiót, mely példaértékû lehet a magyar TDM szervezetek számára is; nem véletlen, hogy sok hazai szakember vett részt már eddig is olasz tanulmányi utakon" – mondta el Bozzay Andrásné, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Fõosztályának vezetõje.

A Trento-Dolomiti tartomány Olaszország Észak-keleti részén helyezkedik el, Itália 107 megyéje közül itt az egyik legmagasabb az életszínvonal, amit többek között a turizmusból származó bevételeknek köszönhet. Évente közel 5 millió turista érkezik ide, akiket az Alpok és a Földközi-tenger közötti úti célok, valamint a páratlan szépségû természeti környezet vonz.

Az itt található dolomitok az UNESCO világörökség részét képezik tavaly óta, a régió 75 százaléka 1000 méter felett van és200 tó található itt, köztük Olaszország legnagyobb tava, a Garda is. Népszerûségét mutatja, hogy míg Olaszországban a vendégéjszakák száma átlagosan 3-4, itt 5,8 körül alakul a mutató. Összesen 471 ezer szálláshellyel rendelkeznek, melybõl 95 ezret hotelek, 65 ezret kempingek és 311 ezret magánszállások tesznek ki. A széles termékskálát mutatja, hogy ezek között található családbarát-szálloda, wellness szálloda, Charme hotel, kiránduló hotel, parkhotel és falusi szálláshelyek is.

A mindössze félmillió lakosra 30 millió vendégéjszaka jut évente, melyeknek 1/3-át külföldieknek köszönhetik. Elõnyei között szerepel, hogy könnyen megközelíthetõ autóval, vonattal, repülõvel is. 

http://www.visittrentino.it/

Mint azt Paolo Nicoletti, a Trento Autónom Megye Külföldi Promóciós Fõosztályának vezetõje elmondta, egyre jobban fókuszálnak Kelet-Európára is, és bíznak abban, hogy a cseh és lengyel turisták után a magyarokat is sikerül odacsábítani.  A 2009-es adatok szerint 2009 telén közel tízezren érkeztek ide hazánkból. Az igényes téli sí lehetõségek és a nyári aktív turizmus mellett 70 kastély, és 33 múzeum várja az érdeklõdõket, köztük a Mart (Trentói és Roveretói Múzeum), melynek közremûködésével a trentoi születésû Fortunato Depero futurista festõmûvész száz mûbõl álló kiállítása nyílt meg szerdán a Magyar Nemzeti Galériában.

Ugyanakkor arról sem szabad elfeledkezni, hogy Olaszország Magyarország számára fontos küldõ ország. Ezt bizonyítja, hogy 2009-ben a negyedik helyen végzett a hazánkba érkezõ turisták számát illetõen, amit az is segít, hogy hazánkat egyre inkább elismerik jó minõségû egészségturisztikai desztinációként – hívta fel a figyelmet Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezõk és Utazásközvetítõk Szövetségének elöke. 

 www.turizmus.com /TP Bulletin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.