2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Aviva: lakásbiztosítás az első lépés a komplexitás felé

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/40657"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image5_32.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="69" /></a></span> <p>Az Aviva Életbiztosító Zrt., és a QBE Magyarországi Fióktelepe stratégiai megállapodást kötött, melynek keretében az Aviva saját, kiterjedt hálózatán keresztül elérhetővé válik a QBE lakásbiztosítási megoldása. Az együttműködés egyesíti az Aviva többéves életbiztosítási és értékesítési, valamint a QBE vagyonbiztosítási tapasztalatát a magyar és nemzetközi piacokon.</p><p>

 image5 32.thumbnail

Az Aviva Életbiztosító Zrt., és a QBE Magyarországi Fióktelepe stratégiai megállapodást kötött, melynek keretében az Aviva saját, kiterjedt hálózatán keresztül elérhetővé válik a QBE lakásbiztosítási megoldása. Az együttműködés egyesíti az Aviva többéves életbiztosítási és értékesítési, valamint a QBE vagyonbiztosítási tapasztalatát a magyar és nemzetközi piacokon.

 image5 32.thumbnail

Az Aviva Életbiztosító Zrt., és a QBE Magyarországi Fióktelepe stratégiai megállapodást kötött, melynek keretében az Aviva saját, kiterjedt hálózatán keresztül elérhetővé válik a QBE lakásbiztosítási megoldása. Az együttműködés egyesíti az Aviva többéves életbiztosítási és értékesítési, valamint a QBE vagyonbiztosítási tapasztalatát a magyar és nemzetközi piacokon.

A stratégiai együttműködés alapja, hogy a két biztosítónak hasonló a célpiaca, miközben termékpalettájuk és értékesítési csatornáik kiegészítik egymást. Az Aviva – habár Európa több országában saját nem-életági termékkel is jelen van a biztosítási piacon – Magyarországon eddig kizárólag életbiztosítási termékeket értékesített saját hálózata és együttműködő partnerei révén. A QBE a magyar piacon nem rendelkezik függő biztosításközvetítői hálózattal és kizárólag a vagyonbiztosítási piacra koncentrál.

„A változó igények és körülmények újabb feladat elé állítják a biztosítókat: a bizalom visszaszerzésén túl meg kell teremteni azokat a lehetőségeket, amelyekkel a legteljesebb módon tudják kiszolgálni ügyfeleiket, ezzel hosszú távon növelve a kölcsönös elégedettséget." – hangsúlyozta Bartók János, az Aviva Életbiztosító elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: „Azért választottuk a QBE-t partnerünknek, mert az Avivához hasonló angolszász nemzetközi háttérrel és értékes tapasztalattal rendelkezik az ilyen stratégiai együttműködések terén. Az Aviva az együttműködés révén kíván nem életbiztosítási tapasztalatokat szerezni a magyar piacon."

Magyarországon ma csaknem 5 millió ingatlant tartanak nyilván, amelyek 72%-a biztosított, tehát van lehetőség új lakásbiztosítási szerződések értékesítésére. „A QBE nagy potenciált lát a hazai lakásbiztosítási piacban, tapasztalataink szerint itt magas szintű szolgáltatás mellett magasabb a díjfizetési hajlandóság valamint az ügyfél megmaradási arány, mint más biztosítási termékek esetén." – tette hozzá Dénes Attila, a QBE Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója.

A QBE által az Aviva számára kifejlesztett lakásbiztosítási termék klasszikus modulrendszerű, megnevezett kockázatokra szóló lakásbiztosítás, amely önrész vállalásával vagy akár önrész nélkül is köthető. Alapesetben az épület- és ingóságbiztosítás 19 féle biztosítási eseményre nyújt fedezetet, amelyhez 8 különféle kiegészítő csomag választható: általános, illetve épülethasználói felelősségbiztosítás, alap vagy extra üvegbiztosítás, földrengés biztosítás, mezőgazdasági kistermelői biztosítás, betöréses lopás és rongálás elleni védelem, illetve betegségbiztosítási csomag is igényelhető. Az otthonbiztosítás választott paramétereinek függvényében az Aviva meglévő és leendő ügyfelei akár 46%-os díjkedvezményben is részesülhetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.