2024.augusztus.08. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Olaszországba repülnének a Lufthansa Italiaval a magyar iskolások

4 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/40808"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Balogh%20Blanka.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span> <p>A Lufthansa 2008 után 2010-ben második alkalommal hirdette meg „Rajzolj, ragassz, repülj" nevű pályázatát. A 8-14 év közötti magyar iskolások számára kiírt versenyen a pályázók rajzzal, vagy környezetbarát anyagból - papírból, fából, alumíniumból - készült modellekkel, makettekkel pályázhattak.

 balogh%20blanka.thumbnail

A Lufthansa 2008 után 2010-ben második alkalommal hirdette meg „Rajzolj, ragassz, repülj" nevű pályázatát. A 8-14 év közötti magyar iskolások számára kiírt versenyen a pályázók rajzzal, vagy környezetbarát anyagból – papírból, fából, alumíniumból – készült modellekkel, makettekkel pályázhattak.

 balogh%20blanka.thumbnail

A Lufthansa 2008 után 2010-ben második alkalommal hirdette meg „Rajzolj, ragassz, repülj" nevű pályázatát. A 8-14 év közötti magyar iskolások számára kiírt versenyen a pályázók rajzzal, vagy környezetbarát anyagból – papírból, fából, alumíniumból – készült modellekkel, makettekkel pályázhattak. Az alkotások témája idén kiírás szerint Olaszország, a Budapest-Milánó vonalon napi két járatot üzemeltető Lufthansa Italia állomáshelye volt, a pályázóknak olasz városokat, épületeket, turisztikai nevezetességeket kellett megjeleníteniük és a fődíj is ehhez kapcsolódott: a nyertes négy főre szóló repülőjegyet nyerhetett a Lufthansa Italia Budapest-Milánó járatára. A zsűri ezen kívül különdíjat is kiosztott: a díjazott egész osztálya számára egy kirándulást nyert a Ferihegy Repülőgép Emlékparkba, illetve a Lufthansa Technik budapesti hangárjába, ahol a gyerekek testközelből követhetik végig a repülőgépek javítási és karbantartási munkáit.

A felhívásra 25 intézmény 132 diákja több mint 80 pályamunkát küldött be. A zsűrinek ezúttal is nehéz dolga akadt, hiszen számos rendkívül kreatív, ötletgazdag pályázat érkezett, köztük néhány olyan is, amely készítője korát meghazudtolóan eredeti, részletgazdag és mesteri módon kivitelezett alkotást nyújtott be. Elbíráláskor több kritériumot vett figyelembe a zsűri: az ötlet, a felhasznált anyagok eredetisége, környezetbarát jellege, az alkotás kapcsolódása Olaszországhoz és a repüléshez, továbbá a kidolgozás a pályázó korához képest elvárható színvonalassága is sokat számított.

A legtöbb pályázó a Pisai Ferdetornyot választotta alkotása tárgyául, számos rajz, fából és gipszből készült élethű modell készült az épületről, de sokan készítették el a Colosseum makettjét is. A városok közül Velence volt a leggyakoribb téma, de Pompei és Róma is több pályázatban szerepelt.

A fődíjat a budapesti Laborcz Ferenc Általános Iskola tanulója, Balogh Blanka nyerte Naplemente című festményével, amely meleg színeivel, barátságos, mediterrán hangulatával bizonyult kiemelkedőnek. Blanka nyereménye egy négy főre szóló repülőjegy a Lufthansa Italia járatával, így családjával együtt juthat el Milánóba.

A különdíjat a zsűri két pályázat között osztotta meg: a budapesti Lakatos Menyhért Általános Iskola rajzszakköre által tésztából elkészített, kézzel festett nápolyi Castel Nuovo egyediségével, az Olaszországra utaló felhasznált anyagával, illetve részletgazdag kidolgozásával bizonyult meggyőzőnek. A Gazdagrét-Törökugrató Általános Iskola tanulója, Melegh Anna valamennyi pályázó közül lélegzetelállítóan egyedi módon jelenítette meg a Pisai Ferdetornyot, ezért a zsűri a két iskola közt megosztotta a különdíjat, így két osztály tagjai jutottak el a Lufthansa Technik budapesti hangárjába.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar iskolások számára lehetőséget teremthetünk képzőművészeti tehetségük fejlesztésében, illetve elősegíthetjük a tanárok munkáját a környezettudatos nevelés terén. A Lufthansa elkötelezett környezetvédőként folyamatosan a természetre legkisebb terhelést jelentő megoldásokat választja, a gyerekek alkotásaiból pedig kitűnik, hogy számukra ez a szemlélet már természetes." – mondta Tamur Goudarzi-Pour, a Lufthansa Csoport közép-európai vezetője. „Az alkotásokon megjelenített olaszországi épületek, látványosságok kiválóan illenek a Lufthansa Italiahoz, örömmel töltött el a magyarországi gyerekek kreativitása." – tette hozzá.  

A pályázatokat a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara támogatásával a Lufthansa a budapesti Nagyvásárcsarnokban megrendezett "Olasz Napokon" állította ki.

http://www.responsibility.lufthansa.com/ http://www.lufthansaitalia.com/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.