2024.augusztus.09. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A varázslótanonc (The Sorcerer’s Apprentice)

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/42085"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/FOKEP96.thumbnail.jpg" border="0" width="95" height="100" /></a></span> <p>Ha tudtam volna, hogy a fizika, és társtudományai segítségére lehetnek az embernek megmenteni sajátja, és tulajdonképpen az emberiség életét, biztosan jobban figyelek az egyetemen. Így viszont a hős szerepéről jobb, ha már most lemondok, és rábízom a hősködést nálam nagyobb fizikusokra.</p><p>

 fokep96.thumbnail

Ha tudtam volna, hogy a fizika, és társtudományai segítségére lehetnek az embernek megmenteni sajátja, és tulajdonképpen az emberiség életét, biztosan jobban figyelek az egyetemen. Így viszont a hős szerepéről jobb, ha már most lemondok, és rábízom a hősködést nálam nagyobb fizikusokra.

 fokep96.thumbnail

Ha tudtam volna, hogy a fizika, és társtudományai segítségére lehetnek az embernek megmenteni sajátja, és tulajdonképpen az emberiség életét, biztosan jobban figyelek az egyetemen. Így viszont a hős szerepéről jobb, ha már most lemondok, és rábízom a hősködést nálam nagyobb fizikusokra.

1195.thumbnailEzúttal kicsit elfogult vagyok. Ritkán teszek ilyet, de ezt a filmet mindenképpen meg akartam nézni nem csak a témája miatt, hanem a főszereplő Nicolas Cage miatt is. Most ne figyeljenek ide: egyszerűen odavagyok érte. De visszatérve a filmre, nézhető volt, jó volt, tetszett. Nézzük csak, mi is a lényeg!

Van egy alapozó történetünk nagyon régről. Egy kis Merlin, egy kis átok, egy kis varázslat, egy kis megbízatás. Aztán cseppnyi akció 10 évvel ezelőttről, amikor tanoncunk, aki akkor még nem volt tanonc, még csak 9 éves forma. Végül megérkezünk a jelenbe, mikor is összeérnek az idő kusza fonalai, és kirajzolódik egy káosz.

2100.thumbnailDave életében másodszor jelenik meg Balthazar Blake, Merlin egyik fő embere. Mikor ezt először tette, igen nagy törést okozott ifjúnk életében, megzavarva őt lelki fejlődésében. Így érthető, hogy a másodszori találkozás nem dobta fel a fiút. Mondjuk ez Balthazart annyira nem zavarta, hisz egyértelmű volt számára, hogy Dave a kiválasztott, aki hamarosan rákényszerül megmenteni a világot. No de előbb vár egy kis munka a fizikamániás, esetlen, félénk fiúra, igazi varázslóvá kell válnia.

A varázslóvá válás útja igen rögösre sikeredett, de hogy mennyire volt eredményes, azt mindenki tekintse meg maga a mozikban. Kedvcsinálóként egy kis névsorolvasás: Nicolas Cage (Balthazar Blake), Jay Baruchel (Dave Stutler), Alfred Molina (Maxim Horvath), Teresa Palmer (Becky), Monica Belucci (Veronica), és sokan mások.

Majd elfelejtettem! Lesz egy apró részlet a filmben, mikor hazánkat is említik, de próbálják meg maguk felfedezni ezt. Segítségképpen annyit elárulok, hogy ez az egyik olyan jelenetben lesz, mikor Horvath igyekszik Dave-et eltenni láb alól.

A film tele akciókkal, pörgéssel, humorral, minden bizonnyal nem fognak unatkozni. Szerintem…

var 0.thumbnailA varázslótanonc (The Sorcerer's Apprentice)

http://disney.go.com/disneypictures/sorcerersapprentice/

Magyar cím A varázslótanonc

Eredeti cím The Sorcerer's Apprentice

Produkció amerikai

Év 2010

Időtartam 111 perc

Szín Színes

Műfaj akciófilm, fantasy, filmdráma, kalandfilm, vígjáték

Gyártó Broken Road Productions, Jerry Bruckheimer Films, Junction Entertainment, Saturn Films, Walt Disney Pictures

Producer Jerry Bruckheimer

Rendező Jon Turteltaub

Forgatókönyv Carlo Bernard, Doug Miro, Matt Lopez Szereplők Alfred Molina, Alice Krige, Jake Cherry, James A. Stephens, Jay Baruchel, Monica Bellucci, Nicolas Cage, Omar Benson Miller, Teresa Palmer, Toby Kebbell

Operatőr Bojan Bazelli

Zene Trevor Rabin

Vágó William Goldenberg

Díszlet George DeTitta Jr.

Jelmez Michael Kaplan

IMDb-link http://www.imdb.com/title/tt0963966/

Németh Krisztina

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.