2024.augusztus.13. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

. Magyar-orosz Nemzetközi Gazdasági Fórum és Üzletember-találkozó

3 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/47444"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/magyar_orosz_zaszlo.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>  <p>Újra felértékelődött az orosz piac! A gazdasági válságból kiutat kereső magyar cégek számára ismételten fontossá vált Oroszország, mint egy kiaknázatlan hatalmas piaci lehetőség. </p><p> 

magyar orosz zaszlo.thumbnail 

Újra felértékelődött az orosz piac! A gazdasági válságból kiutat kereső magyar cégek számára ismételten fontossá vált Oroszország, mint egy kiaknázatlan hatalmas piaci lehetőség.

 

magyar orosz zaszlo.thumbnail 

Újra felértékelődött az orosz piac! A gazdasági válságból kiutat kereső magyar cégek számára ismételten fontossá vált Oroszország, mint egy kiaknázatlan hatalmas piaci lehetőség.

 

Az elmúlt évtizedekben a hazai cégek, különböző okok miatt, nem fordítottak megfelelő figyelmet erre a piacra, ahol mára a világ szinte minden meghatározó gazdasági szereplője megjelent. Az energiahordozókból származó hatalmas árbevételek hihetetlen gazdagságot biztosítanak Oroszország számára, de közben az ottani ipar nem fejlődik. Feldolgozó- és ipari üzemek nélkül még mindig számottevő az import. Ezért bármilyen beruházási szereplő, előzetes piackutatás, és a megfelelő partnerek megtalálása után, bízhat a garantált sikerben.

Fenti gondolatokból kiindulva szervezi meg az 1990-ben alapított Vállalkozók Klubja Egyesület az V. Magyar-orosz Nemzetközi Gazdasági Fórum és Üzletember-találkozót, Budapesten, 2011. február 24-25.-én a Hélia Hotelben.

A rendezvény célja fórumot, bemutatkozási lehetőséget biztosítani azoknak a magyar és közép-kelet-európai, valamint oroszországi vállalkozásoknak, amelyek érdekeltek egymás piacai által nyújtott üzleti lehetőségek megismerésében, az egymással való gazdasági, kereskedelmi együttműködésben. Tájékoztatást adni a résztvevőknek a magyar és az oroszországi jogszabályi és gazdasági környezetről. Tájékoztatást adni a résztvevőknek az államközi gazdasági kapcsolatok fejlesztésének terveiről, perspektíváiról. Ismertetni az exportfinanszírozási lehetőségeket. Elősegíteni személyes üzleti kapcsolatok kialakulását a különböző nemzetiségű résztvevők között.

A rendezvény témakörei:

  • Építőipar, építőanyag-ipar, építőipari kapacitás
  • Orosz beruházások magyar exportfinanszírozási lehetőségei, egyéb exportügyletek finanszírozása
  • Idegenforgalom
  • Orvosi műszerek, berendezések, felszerelések, alternatív gyógymódok
  • Mezőgazdaság, élelmiszeripar, Könnyűipar
  • Energetika, Környezetvédelem, megújuló energiaforrások
  • Kedvező magyarországi ingatlan-befektetési lehetőségek
  • Export-import, logisztika, szállítmányozás.

A rendezvény lebonyolítása:

A rendezvény hivatalos megnyitójának időpontja 2011. február 24-én 10.00 óra. A rendezvény mindkét napján a plenáris teremben felszólalnak a felkért előadók, valamint az ezt igénylő résztvevők.

Külön helyiségben különálló asztaloknál lehetőség lesz közvetlen megbeszélésekre a résztvevők között.

A második napon a rendezvény ideje alatt hungarikumokból és más magyar termékekből árubemutató és kóstoltatás folyik, vásárlási lehetőséggel.

A rendezvény hivatalos nyelve a magyar és az orosz. Szinkrontolmácsolást biztosítunk.

A rendezvényre eddig bejelentkezett orosz cégek az alábbiakban érdekeltek:

Építőipar, ezen belül építőanyag vásárlás, építőipari kapacitás keresése. Élelmiszer importja, élelmiszeripari feldolgozóüzemek vásárlása. Orosz vízerőmű építéséhez szakmai partnert keres. Textil nagykereskedő árualapot keres, logisztikai bázis létrehozása. Orvosi berendezések, felszerelések oroszországi beminősítése és forgalmazása. Befektető magyarországi ingatlanokat keres. Utazási iroda magas szintű idegenforgalmi szolgáltatókat keres. Egyetem tudományos-műszaki együttműködési lehetőséget keres, elsősorban a nanotechnológia területén. Magyar cégek jogi képviselete Oroszországban. Piacelemzési tanulmányok készítése. Export-import cég magyar árualapot keres. Beruházó kommunális hulladék-feldolgozó építéséhez szakmai partnert keres, stb.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.