2024.július.27. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Schneider Electric elindította a „Go Green in the City” nemzetközi, esettanulmányi versenyét

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/47733"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image3_161.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="37" /></a></span> <p>A Schneider Electric, a  napokban útjára indította a „Go Green in the City" elnevezésű nemzetközi, esettanulmányi versenyét, amelyben nyolc ország hallgatói vehetnek részt.</p><p> 

 image3 161.thumbnail

A Schneider Electric, a  napokban útjára indította a „Go Green in the City" elnevezésű nemzetközi, esettanulmányi versenyét, amelyben nyolc ország hallgatói vehetnek részt.

 

 image3 161.thumbnail

A Schneider Electric, a  napokban útjára indította a „Go Green in the City" elnevezésű nemzetközi, esettanulmányi versenyét, amelyben nyolc ország hallgatói vehetnek részt.

 

 A „Go Green in the City" verseny a városokban bevezethető energiamenedzsment megoldásokra összpontosít és célja, hogy előmozdítsa a fenntartható energiafelhasználással kapcsolatos újításokat. A hallgatók feladata, hogy megvalósítható energiamenedzsment javaslatokkal álljanak elő öt, a városok életében kulcsfontosságú területen: háztartások, felsőoktatási intézmények, kórházak, kiskereskedelemi egységek és a vízgazdálkodás kapcsán.

Napjainkra az energia véges erőforrássá vált. Ebből adódóan, az elektromos áram iránti keresletnövekedést össze kell hangolni a társadalmi fejlődés, és a környezetvédelem szempontrendszerével. A Schneider Electric munkájának meghatározó eleme, hogy egyéneknek és szervezeteknek segítsen a lehető legtöbbet kihozni a rendelkezésükre álló energiából. A vállalat nap, mint nap azon is munkálkodik, hogy új megközelítési formákat fejlesszen ki a fenntarthatóbb jövő érdekében, és innovatív ötletekkel segítse a hatékony energiafelhasználást.

„Kezdeményezésünk célja, hogy a főiskolai és egyetemi hallgatók minél szélesebb köre felismerje: a fenntartható fejlődés a hatékony energiamenedzsmenttel kezdődik. Ezért döntöttünk úgy, hogy a meghirdetett verseny kapcsán elrugaszkodunk a megszokott, írott formától, és inkább a kreativitásra, a környezetvédelmi és logisztikai problémák megoldására helyezzük a hangsúlyt. Az így megszerzett újszerű elképzeléseket pedig mindenképpen hasznosítani kívánjuk a jövő zöld kezdeményezéseinek tervezésében" – nyilatkozta Stefan Nordenfors, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója.

A vállalat a „Go Green in the City" versenyt nyolc országban hirdette meg (Brazília, Amerikai Egyesült Államok, Franciaország, India, Kína, Németország, Oroszország és Törökország), és 80 egyetem mintegy 240 000 hallgatója vehet részt rajta. A versenyt három egymást követő évben rendezik majd meg, annak érdekében, hogy minél hatékonyabban érvényesülhessenek az évek során kidolgozásra kerülő elképzelések. A Schneider Electric versennyel kapcsolatos törekvéseinek egyike, hogy hangsúlyt fektessen a nők szemléletmódjának érvényesülésére, ennek érdekében a kétfős csapatok legalább egyik tagjának nőnek kell lennie. A kreatív megoldásokkal előálló hallgatók közül mintegy 200-an vehetnek részt szakmai gyakorlaton a vállalat jóvoltából. A legjobb 25 csapat, pedig részt vehet a 2011 júniusában megrendezendő párizsi döntőn. A győztes csapat első osztályú körülmények között utazhatja be a világot a Schneider Electric vendégeként, és részt vehet létesítmény-látogatásokon, sőt akár állásajánlatot is kaphat a vállalattól.

A „Go Green in the City" versenyről további információt a http://www.gogreeninthecity.com/ weboldalon talál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.