2024.augusztus.13. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Szabadon elérhető internet szolgáltatás a GYSEV kocsikban — 17 vasúti kocsiban ingyenes internet

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/48126"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/gysevlogo.thumbnail.jpg" border="0" width="94" height="100" /></a></span>2011. március 1-től az utazóközönség számára szabadon elérhető internet szolgáltatást biztosít a GYSEV a Budapest - Sopron vonalon közlekedő IC kocsikban. A mobilszolgáltatót közbeszerzési eljárás során választotta ki a vasúttársaság, melynek nyertese a Telenor lett.</p><p>

gysevlogo.thumbnail2011. március 1-től az utazóközönség számára szabadon elérhető internet szolgáltatást biztosít a GYSEV a Budapest – Sopron vonalon közlekedő IC kocsikban. A mobilszolgáltatót közbeszerzési eljárás során választotta ki a vasúttársaság, melynek nyertese a Telenor lett.

gysevlogo.thumbnail2011. március 1-től az utazóközönség számára szabadon elérhető internet szolgáltatást biztosít a GYSEV a Budapest – Sopron vonalon közlekedő IC kocsikban. A mobilszolgáltatót közbeszerzési eljárás során választotta ki a vasúttársaság, melynek nyertese a Telenor lett.

A GYSEV Zrt. a Budapest – Sopron vonalon 17 db vasúti személykocsijában az utazóközönség számára szabadon elérhető internet szolgáltatást nyújt. A szolgáltatás bevezetésére a GYSEV Zrt. 2010. november 12-én közbeszerzési eljárást hirdetett meg, amelyre a Magyar Telekom Nyrt. mellett a Telenor Magyarország Zrt. nyújtotta be pályázatát. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott Telenor Zrt. a becsült 8 millió forint helyett 6 millió 354 ezer forintért üzemelteti a szolgáltatást két éven keresztül.

A 2011. március 1. óta üzemelő, a magyarországi vasúti közlekedésben eddig példa nélküli innovatív megoldást ma sajtótájékoztatón jelentette be Dávid Ilona a GYSEV Zrt. elnök vezérigazgatója, Christopher Laska a Telenor Magyarország Zrt. januárban kinevezett vezérigazgatója és Schváb Zoltán az NFM közlekedési helyettes államtitkára.

A vasúttársaság célja az volt, hogy a személyszállító vasúti járműveiben vezeték nélküli, GSM hálózaton megvalósuló, korlátlan adatforgalmú, a hálózaton elérhető legmagasabb adatátviteli sebességgel megvalósuló internet szolgáltatást nyújtson az utazóközönség számára és ezzel kényelmesebbé tegye az utazást.

 „Az elmúlt évben nagyságrendileg 49 milliárd forintnyi műszaki jellegű rekonstrukciós beruházást végzett a GYSEV Zrt. és mindemellett szolgáltatásainak bővítésével is törekszünk a fogyasztói igények teljes körű kiszolgálására. Az egész világon trendnek számít a személyszállító vonatok szolgáltatásbővítése, az utasok széles sávú internettel való ellátása. Az Európai Unió határozott törekvése, hogy a közeljövőben az autózó európai embereket a tömegközlekedés, köztük vonatok használata felé tereljék. A zavartalan internet elérés nem csak kellemes szórakozást biztosít az utazóközönség számára, de a munkahelyre vonattal ingázók gyakorlatilag munkaidővé alakíthatják az utazás idejét." – mondta Dávid Ilona, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

„A GYSEV úttörő lépést tett a vonatokon elérhető internet szolgáltatás bevezetésével, és büszke vagyok arra, hogy a Telenor kapott megbízást e jövőbemutató kezdeményezés megvalósítására. Egyik fő célkitűzésünk, hogy saját eszközeinkkel hozzájáruljunk az internetet használók számának folyamatos növekedéséhez és a lakosság internet iránti érdeklődésének felkeltéséhez. Hiszünk abban, hogy hosszú távon ez az út vezet a digitális írástudatlanság felszámolásához, illetve Magyarország versenyképességének erősítéséhez. Kiváló lehetőséget biztosít ehhez a Telenor számára a GYSEV vasúti kocsijain utazók ellátása szélessávú internet hozzáféréssel." – fűzte hozzá Christopher Laska, a Telenor vezérigazgatója.

Magyarországon először lehet vonaton utazva ingyen internetezni GYSEV RailNet© segítségével

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.