2024.augusztus.14. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

21.000 lájk és hétszeres tagság a Facebook-on, két hét alatt

5 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/49299"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image6_61.thumbnail.jpg" border="0" width="67" height="100" /></a></span> <p>Több mint 21.000 lájk, 600 komment, százezerhez közelítő "page impression", valamint az oldal tagságának meg-hétszereződése jelzi a MagNet Magyar Közösségi Bank kampányának sikerét a Facebook-on. 

 image6 61.thumbnail

Több mint 21.000 lájk, 600 komment, százezerhez közelítő "page impression", valamint az oldal tagságának meg-hétszereződése jelzi a MagNet Magyar Közösségi Bank kampányának sikerét a Facebook-on. 

 image6 61.thumbnail

Több mint 21.000 lájk, 600 komment, százezerhez közelítő "page impression", valamint az oldal tagságának meg-hétszereződése jelzi a MagNet Magyar Közösségi Bank kampányának sikerét a Facebook-on. 

 A KAP (Közösségi Adományozási Program) kicsinyített változatában, a MiniKAP-ban civil szervezetek aktivizálták támogatóikat, hogy a bank által felajánlott 1 millió forint adomány elosztásáról szavazzanak, március 28. és április 11. között. A MiniKAP nyertese nemcsak a 10 civil szervezet, melyek között az adományt a lájkok alapján elosztották, hanem a Közösségi Adományozási Programban (KAP) részt vevő 92 civil szervezet, illetve az általuk képviselt társadalmi ügyek is.

"Lájkold az ügyet!" felszólítással fordult a bank, és a Közösségi Adományozási Program (KAP) civil szervezetei a közösségi oldal felhasználóihoz a MiniKAP kampányban, március 28. és április 11. között. Egy-egy ügyet a szervezetek fotói képviseltek, a MagNet Bank kampányához, és Facebook-oldalához pedig több mint hétezren csatlakoztak, csak a kampány két hete alatt. Összesen több mint 21.000 lájk kapcsolódik a kampány képeihez, kommentjeihez és eseményéhez, és közel 600 hozzászólás érkezett, melyek többsége az ügyeket támogatók "Hajrá"-jellegű buzdításai.

A különböző civil szervezetek támogatói a képekhez fűzött kommentekben drukkoltak az egyes ügyeknek, és egy-egy képhez többszáz "lájk" kapcsolódott. A MiniKAP játék első fordulójában a több mint 90 civil szervezet közül szavaztak be tizet a második fordulóba, ebben pedig az 1 millió forintos adomány szétosztásának pontos arányiról szavaztak a megmozgatott ezrek, akiknek gombnyomásai körülbelül 300 forintnyi támogatási összeget jelentettek. A nyertes szervezetek között szerepelt többek között a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), a Váci Waldorf Alapítvány, a Születés Hete Egyesület, a Tiszta Hangok Rádió, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány, és a a lájkversenyt megnyerő Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány is.

A kampány során nemcsak az egyes ügyeket, civil szervezeteket és eredményeiket, valamint a MagNet Bankot ismerték meg a felhasználók, hanem azt is kipróbálhatták, milyen a bank pénzéből adományozni: a MagNet Bank nyereségének 10%-át ajánlja fel évente, hogy ügyfelei rendelkezzenek róla – idén ez közel 35 millió forint. A KAP programban részt vevő civil szervezetek a MagNet Bank weboldalán pontosan beszámolnak a tavaly elköltött támogatásokról, ami a 2010-es KAP-ban 47 civil szervezet között elosztott több mint 30 millió forint volt.

http://www.magnetbank.hu/

http://www.facebook.com/magnetbank

"Lájkold az ügyet!" A MagNet Bank Közösségi Adományozási Programjának (KAP) kicsinyített változatában a Facebook felhasználói 1 millió forint adomány szétosztásáról rendelkezhetnek, több mint 90 szervezet között.  A játék első fordulójában (2011. március 28.- április 4.) 91 szervezet közül választhattak, a második fordulóban (április 4. – 11.) pedig arról szavaztak a felhasználók, hogy a 10 leg-lájkoltabb szervezet között hogyan oszlik meg az 1 millió forint támogatás.

A MiniKAP során a következő civil szervezetek között oszlott szét a MagNet Bank által felajánlott támogatás:

Demokratikus Ifjúságért Alapítvány – 163 lájk: 49 067 Ft
Civil Centrum Alapítvány – 196 lájk: 59 001 Ft
Budapest Evezős Egyesület – 216 lájk: 65 021 Ft
Család-Vár Alapítvány – 229 lájk: 68 934 Ft
Társaság a Szabadságjogokért – 289 lájk: 86 996 Ft
Váci Waldorf Alapítvány – 337 lájk: 101 445 Ft
Születés Hete Egyesület – 380 lájk: 114 389 Ft
Tiszta Hangok Rádió – 434 lájk: 130 644 Ft
Együtt a Daganatos Gyermekekért – 528 lájk: 158 940 Ft
Magyar Bohócok a Betegekért – 550 lájk: 165 563 Ft

Az első hazai újbank, a MagNet Magyar Közösségi Bank (korábban: HBW Express Bank) 2010. április 30-tól működik Magyarországon biztos és biztonságos szakmai, pénzügyi és etikai alapokon, többségi magyar tulajdonban. A tizenöt éves múltra visszatekintő pénzintézetben 2008 márciusában 30%-os kisebbségi részesedést szerzett a közösségi banki működés európai úttörője, a spanyol Caja Navarra takarékpénztár. (www.can.es), 70% továbbra is magyar befektetőké. A MagNet Magyar Közösségi Bank jogelődje a HBW Express Magyarországon elsők között indult el telefonos átutalási és számlainformációs szolgáltatásával, és szintén első között vezette be az internet banki rendszert.

Ügyfelei választhatnak konkrét projektet (Mentor Betétben „mentorálnak" egy előre meghatározott ügyet), vagy dönthetnek hét szféra között (az Év Bankja 2010-es díjat kiérdemlő Szféra Betét területei: biogazdálkodás, zöld energia, munkahelyteremtés, kutatás-fejlesztés, egészségügyi és szociális ellátás, illetve kultúra és oktatás). Ha határoztak arról, melyiket kívánják támogatni, az ezekbe a területekbe kihelyezett pénzük, saját bankbetétjük, továbbra is nekik dolgozik.

A Bank évente értesíti ügyefelit arról, hogy mennyit „keresett rajtuk", ennek arányában az ügyfelek szavazhatnak: a bank nyereségének 10%-át milyen célokra ajánlja fel adományként (Közösségi Adományozási Program, KAP).

A MagNet Magyar Közösségi Bank felvállalja az úttörő szerepet, hogy az ügyfelek közreműködésével valódi választási lehetőségek révén forrást biztosítson olyan kezdeményezések számára, amelyek pozitívan hatnak környezetünkre és társadalmunkra, amelyek közös jövőnk biztosítékai lehetnek.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.