2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2011.április 29. –május 1. – Balatoni Borok Fesztiválja.

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/49497"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/a%20%281%2993.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="73" /></a></span>Ismét Budapesten a Balatoni borászok! 2011. április 29.- május 1. között a tavalyi nagy sikernek köszönhetően ismét az Erzsébet téren mutatkozik be a Balaton Borrégió bortermelőinek színe java és kóstoltatnak a Balatoni borászok. Sok szeretettel várnak minden kedves régi és új Barátot, Partnert a <a href="http://www.balatonborfeszt.hu/" target="_blank">Balatoni Borok Fesztiválján</a> egy felejthetetlen borozgatásra, baráti beszélgetésre. Találkozzunk és koccintsunk egy pohár Badacsonyival!

a%20%281%2993.thumbnailIsmét Budapesten a Balatoni borászok! 2011. április 29.- május 1. között a tavalyi nagy sikernek köszönhetően ismét az Erzsébet téren mutatkozik be a Balaton Borrégió bortermelőinek színe java és kóstoltatnak a Balatoni borászok. Sok szeretettel várnak minden kedves régi és új Barátot, Partnert a Balatoni Borok Fesztiválján egy felejthetetlen borozgatásra, baráti beszélgetésre. Találkozzunk és koccintsunk egy pohár Badacsonyival!

a%20%281%2993.thumbnailIsmét Budapesten a Balatoni borászok! 2011. április 29.- május 1. között a tavalyi nagy sikernek köszönhetően ismét az Erzsébet téren mutatkozik be a Balaton Borrégió bortermelőinek színe java és kóstoltatnak a Balatoni borászok. Sok szeretettel várnak minden kedves régi és új Barátot, Partnert a Balatoni Borok Fesztiválján egy felejthetetlen borozgatásra, baráti beszélgetésre. Találkozzunk és koccintsunk egy pohár Badacsonyival!

a%20%282%2971.thumbnailA Balaton Borrégió valamivel több, mint tízezer hektár szőlőterülettel európai mércével mérve csupán egy kicsiny borvidék lehetne, de magyarországi viszonylatban az összes termőterület egyhatoda a Balaton körül található. Kétség kívül az egyik legváltozatosabb, legszínesebb földrajzi tájegység és szőlőtermő táj, hál'istennek számtalan kiváló borász otthona, akik közül két tucattal a fesztiválon személyesen is találkozhat.

a%20%283%2953.thumbnailA borrégió sokszínűségét kívánják a fővárosban évről-évre bemutatni, a 150 különleges borhoz méltó körítéssel. Nem hiányozhat tehát sem a zene, úgymint jazz, világzene és népzene, sem a borkóstolás élményét teljessé tevő gasztronómiai kínálat, vagyis sültek, sajtok, édességek, valamint a halételek. 

a%20%284%2945.thumbnailVárják Önt is, a kedves olvasót, borbarátot, borbarátnőt  április utolsó hétvégéjén a főváros szívében, az Erzsébet téren a Balatoni Borok Fesztiválján, ahol az alábbi pincészetekkel találkozhatnak:

2HA Pincészet (Hegymagas), Achs Borászat (Kéthely), Borbély Családi Pincészet (Badacsonytomaj), Bujdosó Pincészet (Balatonszemes), Bussay Pince (Csörnyeföld), Chateau Vincent (Balatonlelle), Csobánc Cooperation (Csobánc), Figula Pincészet (Balatonfüred), Fischer Pincészet (Kisapáti), Horváth Borház (Zánka), Istvándy Pincészet (Káptalantóti), Jásdi Pince (Csopak), Kislaki Bormanufaktúra (Szőlőskislak), Konyári Pincészet (Balatonlelle), Kreinbacher Birtok (Somlóvásárhely), Laposa Borpince (Badacsonytomaj), Légli Szőlő és Bortermelő Gazdaság (Balatonboglár), Liszkay Pince (Monoszló), Németh Borház (Keszthely), Orbán Pincészet (Balatonrendes), Pálffy Pince (Köveskál), Pántlika Pincészet (Dörgicse), Petrányi Pincészet (Csopak), Söptei Pincészet (Csopak), Szabó és Fia Borpince (Balatoncsicsó), Szatmári Családi Pincészet (Szigliget), Szentkállai Pincészet (Mindszentkálla), Szeremley Pincészet (Badacsonytomaj), Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet (Badacsony), Tamás Pince (Csopak), Trombitás Borház (Szentbékkálla), Veszprémi Családi Pincészet (Kötcse), Villa Tolnay Pincészet (Gyulakeszi), Dobosi Pincészet (Szentantalfa)

a%20%285%2942.thumbnailA zenei program: április 29-én 20 órakor Kerekes Band, április 30-án 17 órakor Folk Error,20 órakor Nicola Parov Quartett, május 1-én 15 órakor Swing Manouche Project, 18 órakor Maszkura és a Tücsökraj. A koncertek között élő Jazz zene.

a%20%286%2934.thumbnailA bemutatkozó bortermelők közül – természetesen minden rangsorolás vagy kiemelést elkerülve, pusztán véletlenszerű kiválasztással – ismerjék meg néhány mondatban a BorbélyCsaládi Pincészetet:

a%20%287%2930.thumbnail„A badacsonyi táj, a szőlő és a bor tisztelete, szeretete határozta meg családunk szakmaválasztását. 1981-ben hobbiként újratelepítettük a nászajándékba kapott badacsonytomaji régi családi szőlőterületünket. A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szőlőtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. Ma már 18 ha-os szőlőterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló minőségű, terméskorlátozott szőlőjéből saját feldolgozással készítjük egyedi íz világú borainkat. Kézműves borászatunkban a modern technológia alkalmazása mellett ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink tölgyfahordós erjesztés és érlelés után kerülnek palackba.

a%20%288%2926.thumbnailBorainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Vállalkozásunkban a szőlőműveléstől az értékesítésig minden munkafolyamatot a családtagok között felosztva, saját kezűleg irányítunk és végzünk.

a%20%289%2923.thumbnailSzőlőültetvényeink a Badacsonyi borvidéken, a Badacsony, a Gulács, a Csobánc, a Bács és a Tóti hegyek napsütötte lankáin, a Somlói borvidéken pedig Somlóvásárhelyen találhatók. Fajtaválasztékunkban az Olasz rizling, Rajnai rizling, Szürkebarát, Muscat Ottonel, Somlói Juhfark mellett a még mindig ritkaságnak számító Kéknyelű és Zeusz egyaránt megtalálható. A kiváló adottságú dűlőink és a tradícionális fajták segítségével törekszünk a magas minőségű fehér borok készítésére. A borversenyeken kimagaslóan szereplő száraz boraink mellett kései szüretből származó borkülönlegességek is színesítik kínálatunkat. Ilyen a fagyott szőlőből készített Jégbor vagy az Olasz rizling Aszú, mellyel Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. A 2010-es évben nemzetközi borversenyeken is remekül szerepeltek boraink.

A Késői szüretelésű Olasz rizling 2006 és a Jégbor 2008 boraink a 2010-es Pannon Bormustrán csúcsbor minősítést kaptak, valamint a 2010-es VinAgora Nemzetközi Borversenyen arany érmet érdemeltek ki a nemzetközi zsűriktől. Látva a borturizmus fejlődését és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontosságát, kialakítottuk hangulatos Borházunkat és Vendégházunkat.

A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 10-12 fő számára kényelmes vendégházunkban a borozgatásban megfáradt borbarátok egész évben megpihenhetnek. Előzetes bejelentkezéssel szívesen látunk csoportokat ritkaságokat is bemutató borkóstolóra, akik bepillanthatnak családi hagyományainkba és elmélyülhetnek a badacsonyi borok csodálatos, egyedi és felejthetetlen világában. Az érdeklődők megismerhetik a szőlőterületeinket, ahol boraink születnek és szeretettel fogadunk minden kedves BORBARÁTOT a pincénknél egy pohár borra!" (Borbély Családi Pincészet)

 

2011.április 29. -május 1. Balatoni Borok Fesztiválja. Budapest, Erzsébet tér.

A belépőjegy ára 1700 Ft.

Nyitás: április 29. (péntek): 16 órakor, április 30. és május 1. (szombat-vasárnap): 11 óra

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.