2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Digitális Prototípus Fórum

21 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/49791"><img class="image image-_original" src="/files/images/DPForum_fejlec021.jpg" border="0" width="447" height="99" /></a></span>Az Autodesk és a VARINEX Informatikai Zrt. egy nagyszabású, a gazdasági krízist követő átfogó konferenciát szervez „Digitális Prototípus Fórum" címmel 2011. május 11-én Budapesten a CinemaCity Aréna Pláza mozi termében (1087 Budapest, Kerepesi út 9.). A gazdasági válság komoly kihívást jelent a gazdaság minden szereplője számára. Az Autodesk gépipari tervezőeszközeinek 2012-es változatú szoftverei és a gyors (fizikai) prototípusgyártás ötvözése igazi segítséget jelent a szakma piaci helyzetének javításában. A konferencia ideje alatt kialakított kompetencia szigeteken a látogatók közvetlenül találkozhatnak és egyeztethetnek minden egyes szakterület szakértőjével.</p><p>

dpforum fejlec021Az Autodesk és a VARINEX Informatikai Zrt. egy nagyszabású, a gazdasági krízist követő átfogó konferenciát szervez „Digitális Prototípus Fórum" címmel 2011. május 11-én Budapesten a CinemaCity Aréna Pláza mozi termében (1087 Budapest, Kerepesi út 9.). A gazdasági válság komoly kihívást jelent a gazdaság minden szereplője számára. Az Autodesk gépipari tervezőeszközeinek 2012-es változatú szoftverei és a gyors (fizikai) prototípusgyártás ötvözése igazi segítséget jelent a szakma piaci helyzetének javításában. A konferencia ideje alatt kialakított kompetencia szigeteken a látogatók közvetlenül találkozhatnak és egyeztethetnek minden egyes szakterület szakértőjével.

dpforum fejlec021Az Autodesk és a VARINEX Informatikai Zrt. egy nagyszabású, a gazdasági krízist követő átfogó konferenciát szervez „Digitális Prototípus Fórum" címmel 2011. május 11-én Budapesten a CinemaCity Aréna Pláza mozi termében (1087 Budapest, Kerepesi út 9.). A gazdasági válság komoly kihívást jelent a gazdaság minden szereplője számára. Az Autodesk gépipari tervezőeszközeinek 2012-es változatú szoftverei és a gyors (fizikai) prototípusgyártás ötvözése igazi segítséget jelent a szakma piaci helyzetének javításában. A konferencia ideje alatt kialakított kompetencia szigeteken a látogatók közvetlenül találkozhatnak és egyeztethetnek minden egyes szakterület szakértőjével.

 

Kompetencia szigetek:
– Reverse Engineering; 3D szkennelés, modell rekonstrukció
– Gyors prototípusgyártás, 3D nyomtatás
– Célgép- és terméktervezés
– Létesítmény tervezés, tervadat kezelés
– Szimulációs megoldások
– Műanyag fröccsöntés szimuláció, CNC megmunkálás

 

A rendezvény programja, valamint regisztráció a cad.varinex.hu weboldalon.

 

Az Autodesk 2011. március 22-én bejelentett új, 3D tervező és mérnöki szoftvercsomagját, többek között az új Autodesk Product Design Suite terméket, amely egyszerűbbé teszi a tervező, látványterv-készítő és szimulációs szoftverek bevezetését, használatát és karbantartását. A teljes Autodesk digitális prototípus-készítő szoftvercsomag segíti a gépipari vállalatokat abban, hogy jobb, fenntarthatóbb termékeket tervezzenek és gyártsanak, csökkentsék a fejlesztés költségeit, és gyorsabban a piacra juttathassák a termékeiket.

 

 „Semmilyen terméktervezési vagy -fejlesztési kihívás nem jelenthet akadályt, ha az Autodesk Inventor hatékony 3D gépipari tervező funkcióit az Autodesk világelső látványtervező és szimulációs szoftvereivel egyesítjük – mondta Robert „Buzz" Kross, az Autodesk gépipari csoportjának vezető alelnöke.

 

Az Autodesk Product Design Suite egy új, átfogó és költséghatékony tervezési megoldás kiemelkedő termékek létrehozásához. Az Autodesk vezető tervező, látványtervező és szimulációs szoftvereit tartalmazó, gépipari vállalatok számára készült csomag rugalmasságot garantál az innováció és annak érdekében, hogy a vállalatok könnyebben tudjanak reagálni a változó üzleti feltételekre a korai koncepcionális tervektől egészen a részletes mérnöki tervezésig és a szimulációig. Az Autodesk Product Design Suite jelentős költségmegtakarítást is kínál, továbbá könnyebben telepíthető, karbantartható és kezelhető, mint a különálló termékek.*

Az Autodesk a Product Design Suite három kiadását kínálja:

 

 

„Az Autodesk Inventor Professional termékeink és a hollywoodi minőségű kép-, videó- és interaktív bemutató-készítést lehetővé tevő szoftverek együttes használatával látványos és dinamikus mérnöki megoldásokat biztosíthatunk a tervezőinknek és mérnökeinknek – nyilatkozta Carl Maas, az L-3 Power Paragon vállalat CAD/mérnöki szolgáltatásaiért felelős igazgatója. – Az új Autodesk Product Design Suite használatával még magabiztosabban és rövidebb idő alatt hozhatjuk létre, ellenőrizhetjük és tehetjük közzé a digitális terveinket."

A 2010-ben bemutatott és idén frissített Autodesk Factory Design Suite 2012 csomag egy üzemelrendezési és optimalizálási megoldás, amellyel a gépipari vállalatok jobb elrendezési döntéseket hozhatnak a digitális üzemmodellek létrehozásának teljes folyamata alatt, így időt és pénzt takaríthatnak meg. Egyedi, üzemspecifikus funkciókat kínál az AutoCAD Architecture és az Autodesk Inventor szoftverben is, amelyeket az Autodesk Navisworks hatékony látványtervezésével és elemzésével, továbbá az Autodesk Vault együttműködést segítő funkcióival egyesít. A csomag 2012-es újdonságai közé tartozik az AutoCAD Mechanical a gépipari CAD-feladatok automatizálásához, illetve a 3ds Max Design és a Showcase a kommunikáció és az ajánlatok fejlesztéséhez.

 

A fenntartható terméktervezés megújítása

 

A 2010 októberében bejelentett stratégiai partneri kapcsolat eredményeként az Autodesk és a Granta Design Ltd. új tervezési módszereket épített be az Autodesk Inventor 2012 szoftverbe, amelyekkel a tervezők felbecsülhetik a termék környezetre gyakorolt hatását, és fenntarthatóbb tervezési döntéseket hozhatnak. Az Inventor 2012 új, környezetbarát anyagokat javasló funkciója (Eco Materials Adviser) a tervezési folyamat korai időszakában, a legfontosabb szakaszban célozza meg a fenntartható tervezési követelmények kielégítését, így a gyártók a lehető legkisebb mértékben környezetszennyező anyagokat választhatnak a költségek és a teljesítmény befolyásolása nélkül. A Granta szakértői anyagadatbázisára és jól bevált fenntartható tervezési módszertanára épülő Eco Materials Adviser segíti az anyagok kiválasztásának irányítását, és környezeti hatástanulmányokat készít, hogy a mérnökök rögzíthessék és közzétehessék a fenntartható tervezési döntéseik előnyeit.

 

Az Autodesk Inventor Fusion bevezeti a közvetlen 3D modellezést az Autodesk számos termékében

 

Az Autodesk Inventor Fusion az Autodesk Labs portálon történt népszerű technológiai előzetes bemutatót követően most a kereskedelmi forgalomban is megjelenik. Mellékelt alkalmazásként, többletköltség nélkül kapható az Autodesk Alias Design és Alias Automotive, az Autodesk Inventor, az Autodesk Moldflow, az Autodesk Simulation és az AutoCAD termékekkel együtt. Az Inventor Fusion megbízható, könnyen használható közvetlen 3D modellezést biztosít a gyors tervváltozatokhoz. Egyetlen, az Autodesk Inventor alkalmazásban létrehozott digitális modellben egyesíti a közvetlen és a parametrikus munkafolyamatokat.

Az Autodesk Product Design Suite programcsomag mellett az Autodesk Manufacturing portfólió hatékony új funkciókat kínál a koncepciótervezéstől a mérnöki munkán és a gépipari tevékenységen át a műszaki dokumentációig.

 

  • Az AutoCAD Electrical 2012 szoftver most még több nemzetközi szabványt támogat, és lehetővé teszi az elektromos vezérlők tervezői számára a DWG-fájlok webböngészőkön vagy mobileszközökön való megtekintését, szerkesztését és megosztását az AutoCAD WS használatával.
  • Az AutoCAD Mechanical 2012 szoftverben bármilyen forrásból származó 3D modellek szerkeszthetők az Inventor Fusion alkalmazással, és intelligens rajznézetek hozhatók létre az új modelldokumentációs funkcióval. Szintén újdonság a mobil és webes megtekintés és szerkesztés az AutoCAD WS használatával, így a gépészmérnökök több időt tölthetnek az új megoldások kifejlesztésével.
  • Az Autodesk 3ds Max Design 2012 látványtervező szoftverrel valós körülmények között mutathatja be a tervek működését. Tökéletesen összesíti a CAD-adatokat, gombnyomásra minőségi látványtervekké alakítja a digitális prototípusokat, filmes minőségű animációkat és effektusokat, valamint átfogó anyag- és textúraelemtárat kínál.
  • Az Autodesk Alias 2012 termékek – az Alias Design, az Alias Surface és az Alias Automotive – megkönnyítik a pontos 3D modellek létrehozását a fejlett A osztályú felületeknek és műszaki felülettervezési folyamatok minden eddiginél jelentősen könnyebben használható modellezőeszközökkel történő kiegészítésének köszönhetően.
  • Az Autodesk Inventor 2012 szoftver leegyszerűsíti a 3D gépipari tervezési adatok használatát, továbbá új megosztási, elfogadási és frissítési lehetőségeket biztosít a CAD-adatokhoz, a forrástól és az összetettségtől függetlenül. Mindemellett hatékony teljesítményt és jobb termelékenységet biztosít a felhasználók és az informatikai részlegek számára is.
  • Az Autodesk Inventor Publisher 2012 használatával egyszerűen hozhat létre látványos és interaktív összeállítási és használati útmutatókat és műszaki dokumentációkat 2D és 3D CAD-adatokból. A felhasználók több formátumban tehetnek közzé interaktív, 3D útmutatókat közvetlenül iPhone, iPad és iPod touch mobileszközökre.
  • Az Autodesk Moldflow 2012 szoftver új, valós idejű fröccsöntési szimulációs funkciókat tartalmaz, amelyekkel dinamikusan értékelheti a műanyag alkatrészek lehetséges terveit a szokásos szimulációhoz szükséges idő törtrésze alatt, így gyorsabban megtalálhatja a legjobb tervet.
  • Az Autodesk Showcase 2012 látványtervező szoftver fontos eleme a Product Design Suite csomagnak, amellyel lebilincselő képekké, videókká és interaktív bemutatókká alakíthatja át a CAD-adatokat, így fejlesztheti a tervek ellenőrzését, biztosíthatja a belső támogatást és versenyképes ajánlatokat tehet.
  • Az Autodesk Simulation 2012 szoftver, korábbi nevén Autodesk Algor Simulation vadonatúj felhasználói felületet tartalmaz, továbbá Autodesk Vault integrációt kínál, és új átdolgozás-kezelési funkciókkal biztosítja a tervezési és mérnöki információk könnyebb kezelését.
  • Az Autodesk SketchBook Designer 2012 szoftver digitális vázlat- és illusztrációkészítéssel segíti a kreatív munkát. A tervező szakemberek exportálhatják a vektorgrafikus rajzokat a SketchBook Designer szoftverből, és ívadatokként importálhatják az Alias alkalmazásba, így a 2D koncepcióvázlatokat közvetlenül 3D terméktervekké alakíthatják át.
  • Az Autodesk Vault 2012 termékadat-kezelő szoftver a több helyen dolgozó munkacsoportok számára jobban kezelhetővé teszi a mérnöki adatokat és dokumentumokat a tervezéstől a gyártásig. További Autodesk alkalmazásokkal is integrálható, többek között a Navisworks, az Inventor Publisher és az Autodesk Simulation szoftverekkel is.

 

„Digitális Prototípus Fórum"

Az Autodeskről

 

Az Autodesk, Inc. világelső a 3D tervező-, mérnöki és szórakoztatóipari szoftverek terén. A gépiparban, építészetben, építőiparban, a médiában vagy a szórakoztatóiparban dolgozó ügyfelek – többek között a legjobb vizuális effektusok kategóriában a legutóbbi 16 Oscar-díj nyertesei – az Autodesk szoftvereivel tervezik, jelenítik meg és szimulálják az ötleteiket. Az AutoCAD program 1982-es bemutatása óta az Autodesk továbbra is a csúcstechnológiát képviselő szoftverek legszélesebb kínálatát fejleszti a globális piac számára. További információ az Autodesk cégről a www.autodesk.hu webhelyen olvasható.

 

A VARINEX Informatikai Zrt-ről

 

Az idén 20 éves VARINEX Informatikai Zrt. a kilencvenes évek eleje óta az ország vezető Autodesk partnere.  Az Autodesk, az MSC.Software és más fejlesztők tervezési és szimulációs rendszerei már a terméktervezés korai fázisában lehetővé teszik leendő termékeink vizsgálatát a majdani üzemi körülményeket szimulálva. 

A virtuális prototípusgyártás alappillérei – a terméktervezés, a mechanikai-, áramlástani- és gyártási szimuláció – biztosítják az új termékek gyors és költséghatékony piacra kerülését, az ezen technológiákat alkalmazó gyártók versenyelőnyét a konkurenciával szemben.

A VARINEX Zrt. 1998-ban hazánkban elsőként indította el a gyors prototípusgyártási szolgáltatást, azóta ezen tevékenysége több sikeres K+F+I projektre alapozva folyamatosan bővül, jelentős szerepet vállalva a 3D nyomtatásra épülő egyedi és kisszériás gyártási módszerek fejlesztésében és elterjesztésében. Az Objet Geometries 16 mikronos pontosságú 3D Printerét ma már számos helyen használják az országban.

További információ a VARINEX Informatikai Zrt-ről a www.varinex.hu webhelyen olvasható.

 

*Az érték a hasonló termékek teljes gyártói végfelhasználói árát jelenti egy felhasználós licenccel rendelkező termék esetén. A programcsomagok licencelése minden egyes alkotóelem egy felhasználó számára történő telepítésére, valamint egy felhasználó általi használatára jogosítja fel az ügyfelet. Ez növeli az egyes munkafolyamatok és funkciók használhatóságát és értékét ahhoz képest, mintha az ügyfél külön vásárolná meg az egyes termékeket.

 

Az Autodesk, az AutoCAD, az Algor, az Alias, az Autodesk Inventor, a DWG, az Inventor, a Moldflow, a Mudbox, a Navisworks, a Sketchbook, a Showcase és a 3ds Max az Autodesk, Inc. és/vagy leányvállalatai és/vagy társvállalatai bejegyzett védjegye vagy védjegye az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az Oscar-díj az Academy of Motion Picture Arts and Sciences bejegyzett védjegye. Minden más terméknév, márkanév vagy védjegy a megfelelő birtokosok tulajdona. Az Autodesk fenntartja a jogot a termék- és szolgáltatásajánlatok, valamint a specifikációk és árak előzetes értesítés nélküli módosítására és nem vállal felelősséget jelen dokumentum tipográfiai és grafikai hibáiért.

Az Autodesk és a VARINEX Informatikai Zrt. egy nagyszabású, a gazdasági krízist követő átfogó konferenciát szervez „Digitális Prototípus Fórum" címmel 2011. május 11-én Budapesten a CinemaCity Aréna Pláza mozi termében (1087 Budapest, Kerepesi út 9.). A gazdasági válság komoly kihívást jelent a gazdaság minden szereplője számára. Az Autodesk gépipari tervezőeszközeinek 2012-es változatú szoftverei és a gyors (fizikai) prototípusgyártás ötvözése igazi segítséget jelent a szakma piaci helyzetének javításában. A konferencia ideje alatt kialakított kompetencia szigeteken a látogatók közvetlenül találkozhatnak és egyeztethetnek minden egyes szakterület szakértőjével.

 

Kompetencia szigetek:
– Reverse Engineering; 3D szkennelés, modell rekonstrukció
– Gyors prototípusgyártás, 3D nyomtatás
– Célgép- és terméktervezés
– Létesítmény tervezés, tervadat kezelés
– Szimulációs megoldások
– Műanyag fröccsöntés szimuláció, CNC megmunkálás

 

A rendezvény programja, valamint regisztráció a cad.varinex.hu weboldalon.

 

Az Autodesk 2011. március 22-én bejelentett új, 3D tervező és mérnöki szoftvercsomagját, többek között az új Autodesk Product Design Suite terméket, amely egyszerűbbé teszi a tervező, látványterv-készítő és szimulációs szoftverek bevezetését, használatát és karbantartását. A teljes Autodesk digitális prototípus-készítő szoftvercsomag segíti a gépipari vállalatokat abban, hogy jobb, fenntarthatóbb termékeket tervezzenek és gyártsanak, csökkentsék a fejlesztés költségeit, és gyorsabban a piacra juttathassák a termékeiket.

 

 „Semmilyen terméktervezési vagy -fejlesztési kihívás nem jelenthet akadályt, ha az Autodesk Inventor hatékony 3D gépipari tervező funkcióit az Autodesk világelső látványtervező és szimulációs szoftvereivel egyesítjük – mondta Robert „Buzz" Kross, az Autodesk gépipari csoportjának vezető alelnöke.

 

Az Autodesk Product Design Suite egy új, átfogó és költséghatékony tervezési megoldás kiemelkedő termékek létrehozásához. Az Autodesk vezető tervező, látványtervező és szimulációs szoftvereit tartalmazó, gépipari vállalatok számára készült csomag rugalmasságot garantál az innováció és annak érdekében, hogy a vállalatok könnyebben tudjanak reagálni a változó üzleti feltételekre a korai koncepcionális tervektől egészen a részletes mérnöki tervezésig és a szimulációig. Az Autodesk Product Design Suite jelentős költségmegtakarítást is kínál, továbbá könnyebben telepíthető, karbantartható és kezelhető, mint a különálló termékek.*

Az Autodesk a Product Design Suite három kiadását kínálja:

 

 

„Az Autodesk Inventor Professional termékeink és a hollywoodi minőségű kép-, videó- és interaktív bemutató-készítést lehetővé tevő szoftverek együttes használatával látványos és dinamikus mérnöki megoldásokat biztosíthatunk a tervezőinknek és mérnökeinknek – nyilatkozta Carl Maas, az L-3 Power Paragon vállalat CAD/mérnöki szolgáltatásaiért felelős igazgatója. – Az új Autodesk Product Design Suite használatával még magabiztosabban és rövidebb idő alatt hozhatjuk létre, ellenőrizhetjük és tehetjük közzé a digitális terveinket."

A 2010-ben bemutatott és idén frissített Autodesk Factory Design Suite 2012 csomag egy üzemelrendezési és optimalizálási megoldás, amellyel a gépipari vállalatok jobb elrendezési döntéseket hozhatnak a digitális üzemmodellek létrehozásának teljes folyamata alatt, így időt és pénzt takaríthatnak meg. Egyedi, üzemspecifikus funkciókat kínál az AutoCAD Architecture és az Autodesk Inventor szoftverben is, amelyeket az Autodesk Navisworks hatékony látványtervezésével és elemzésével, továbbá az Autodesk Vault együttműködést segítő funkcióival egyesít. A csomag 2012-es újdonságai közé tartozik az AutoCAD Mechanical a gépipari CAD-feladatok automatizálásához, illetve a 3ds Max Design és a Showcase a kommunikáció és az ajánlatok fejlesztéséhez.

 

A fenntartható terméktervezés megújítása

 

A 2010 októberében bejelentett stratégiai partneri kapcsolat eredményeként az Autodesk és a Granta Design Ltd. új tervezési módszereket épített be az Autodesk Inventor 2012 szoftverbe, amelyekkel a tervezők felbecsülhetik a termék környezetre gyakorolt hatását, és fenntarthatóbb tervezési döntéseket hozhatnak. Az Inventor 2012 új, környezetbarát anyagokat javasló funkciója (Eco Materials Adviser) a tervezési folyamat korai időszakában, a legfontosabb szakaszban célozza meg a fenntartható tervezési követelmények kielégítését, így a gyártók a lehető legkisebb mértékben környezetszennyező anyagokat választhatnak a költségek és a teljesítmény befolyásolása nélkül. A Granta szakértői anyagadatbázisára és jól bevált fenntartható tervezési módszertanára épülő Eco Materials Adviser segíti az anyagok kiválasztásának irányítását, és környezeti hatástanulmányokat készít, hogy a mérnökök rögzíthessék és közzétehessék a fenntartható tervezési döntéseik előnyeit.

 

Az Autodesk Inventor Fusion bevezeti a közvetlen 3D modellezést az Autodesk számos termékében

 

Az Autodesk Inventor Fusion az Autodesk Labs portálon történt népszerű technológiai előzetes bemutatót követően most a kereskedelmi forgalomban is megjelenik. Mellékelt alkalmazásként, többletköltség nélkül kapható az Autodesk Alias Design és Alias Automotive, az Autodesk Inventor, az Autodesk Moldflow, az Autodesk Simulation és az AutoCAD termékekkel együtt. Az Inventor Fusion megbízható, könnyen használható közvetlen 3D modellezést biztosít a gyors tervváltozatokhoz. Egyetlen, az Autodesk Inventor alkalmazásban létrehozott digitális modellben egyesíti a közvetlen és a parametrikus munkafolyamatokat.

Az Autodesk Product Design Suite programcsomag mellett az Autodesk Manufacturing portfólió hatékony új funkciókat kínál a koncepciótervezéstől a mérnöki munkán és a gépipari tevékenységen át a műszaki dokumentációig.

 

  • Az AutoCAD Electrical 2012 szoftver most még több nemzetközi szabványt támogat, és lehetővé teszi az elektromos vezérlők tervezői számára a DWG-fájlok webböngészőkön vagy mobileszközökön való megtekintését, szerkesztését és megosztását az AutoCAD WS használatával.
  • Az AutoCAD Mechanical 2012 szoftverben bármilyen forrásból származó 3D modellek szerkeszthetők az Inventor Fusion alkalmazással, és intelligens rajznézetek hozhatók létre az új modelldokumentációs funkcióval. Szintén újdonság a mobil és webes megtekintés és szerkesztés az AutoCAD WS használatával, így a gépészmérnökök több időt tölthetnek az új megoldások kifejlesztésével.
  • Az Autodesk 3ds Max Design 2012 látványtervező szoftverrel valós körülmények között mutathatja be a tervek működését. Tökéletesen összesíti a CAD-adatokat, gombnyomásra minőségi látványtervekké alakítja a digitális prototípusokat, filmes minőségű animációkat és effektusokat, valamint átfogó anyag- és textúraelemtárat kínál.
  • Az Autodesk Alias 2012 termékek – az Alias Design, az Alias Surface és az Alias Automotive – megkönnyítik a pontos 3D modellek létrehozását a fejlett A osztályú felületeknek és műszaki felülettervezési folyamatok minden eddiginél jelentősen könnyebben használható modellezőeszközökkel történő kiegészítésének köszönhetően.
  • Az Autodesk Inventor 2012 szoftver leegyszerűsíti a 3D gépipari tervezési adatok használatát, továbbá új megosztási, elfogadási és frissítési lehetőségeket biztosít a CAD-adatokhoz, a forrástól és az összetettségtől függetlenül. Mindemellett hatékony teljesítményt és jobb termelékenységet biztosít a felhasználók és az informatikai részlegek számára is.
  • Az Autodesk Inventor Publisher 2012 használatával egyszerűen hozhat létre látványos és interaktív összeállítási és használati útmutatókat és műszaki dokumentációkat 2D és 3D CAD-adatokból. A felhasználók több formátumban tehetnek közzé interaktív, 3D útmutatókat közvetlenül iPhone, iPad és iPod touch mobileszközökre.
  • Az Autodesk Moldflow 2012 szoftver új, valós idejű fröccsöntési szimulációs funkciókat tartalmaz, amelyekkel dinamikusan értékelheti a műanyag alkatrészek lehetséges terveit a szokásos szimulációhoz szükséges idő törtrésze alatt, így gyorsabban megtalálhatja a legjobb tervet.
  • Az Autodesk Showcase 2012 látványtervező szoftver fontos eleme a Product Design Suite csomagnak, amellyel lebilincselő képekké, videókká és interaktív bemutatókká alakíthatja át a CAD-adatokat, így fejlesztheti a tervek ellenőrzését, biztosíthatja a belső támogatást és versenyképes ajánlatokat tehet.
  • Az Autodesk Simulation 2012 szoftver, korábbi nevén Autodesk Algor Simulation vadonatúj felhasználói felületet tartalmaz, továbbá Autodesk Vault integrációt kínál, és új átdolgozás-kezelési funkciókkal biztosítja a tervezési és mérnöki információk könnyebb kezelését.
  • Az Autodesk SketchBook Designer 2012 szoftver digitális vázlat- és illusztrációkészítéssel segíti a kreatív munkát. A tervező szakemberek exportálhatják a vektorgrafikus rajzokat a SketchBook Designer szoftverből, és ívadatokként importálhatják az Alias alkalmazásba, így a 2D koncepcióvázlatokat közvetlenül 3D terméktervekké alakíthatják át.
  • Az Autodesk Vault 2012 termékadat-kezelő szoftver a több helyen dolgozó munkacsoportok számára jobban kezelhetővé teszi a mérnöki adatokat és dokumentumokat a tervezéstől a gyártásig. További Autodesk alkalmazásokkal is integrálható, többek között a Navisworks, az Inventor Publisher és az Autodesk Simulation szoftverekkel is.

 

„Digitális Prototípus Fórum"

Az Autodeskről

 

Az Autodesk, Inc. világelső a 3D tervező-, mérnöki és szórakoztatóipari szoftverek terén. A gépiparban, építészetben, építőiparban, a médiában vagy a szórakoztatóiparban dolgozó ügyfelek – többek között a legjobb vizuális effektusok kategóriában a legutóbbi 16 Oscar-díj nyertesei – az Autodesk szoftvereivel tervezik, jelenítik meg és szimulálják az ötleteiket. Az AutoCAD program 1982-es bemutatása óta az Autodesk továbbra is a csúcstechnológiát képviselő szoftverek legszélesebb kínálatát fejleszti a globális piac számára. További információ az Autodesk cégről a www.autodesk.hu webhelyen olvasható.

 

A VARINEX Informatikai Zrt-ről

 

Az idén 20 éves VARINEX Informatikai Zrt. a kilencvenes évek eleje óta az ország vezető Autodesk partnere.  Az Autodesk, az MSC.Software és más fejlesztők tervezési és szimulációs rendszerei már a terméktervezés korai fázisában lehetővé teszik leendő termékeink vizsgálatát a majdani üzemi körülményeket szimulálva. 

A virtuális prototípusgyártás alappillérei – a terméktervezés, a mechanikai-, áramlástani- és gyártási szimuláció – biztosítják az új termékek gyors és költséghatékony piacra kerülését, az ezen technológiákat alkalmazó gyártók versenyelőnyét a konkurenciával szemben.

A VARINEX Zrt. 1998-ban hazánkban elsőként indította el a gyors prototípusgyártási szolgáltatást, azóta ezen tevékenysége több sikeres K+F+I projektre alapozva folyamatosan bővül, jelentős szerepet vállalva a 3D nyomtatásra épülő egyedi és kisszériás gyártási módszerek fejlesztésében és elterjesztésében. Az Objet Geometries 16 mikronos pontosságú 3D Printerét ma már számos helyen használják az országban.

További információ a VARINEX Informatikai Zrt-ről a www.varinex.hu webhelyen olvasható.

 

*Az érték a hasonló termékek teljes gyártói végfelhasználói árát jelenti egy felhasználós licenccel rendelkező termék esetén. A programcsomagok licencelése minden egyes alkotóelem egy felhasználó számára történő telepítésére, valamint egy felhasználó általi használatára jogosítja fel az ügyfelet. Ez növeli az egyes munkafolyamatok és funkciók használhatóságát és értékét ahhoz képest, mintha az ügyfél külön vásárolná meg az egyes termékeket.

 

Az Autodesk, az AutoCAD, az Algor, az Alias, az Autodesk Inventor, a DWG, az Inventor, a Moldflow, a Mudbox, a Navisworks, a Sketchbook, a Showcase és a 3ds Max az Autodesk, Inc. és/vagy leányvállalatai és/vagy társvállalatai bejegyzett védjegye vagy védjegye az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az Oscar-díj az Academy of Motion Picture Arts and Sciences bejegyzett védjegye. Minden más terméknév, márkanév vagy védjegy a megfelelő birtokosok tulajdona. Az Autodesk fenntartja a jogot a termék- és szolgáltatásajánlatok, valamint a specifikációk és árak előzetes értesítés nélküli módosítására és nem vállal felelősséget jelen dokumentum tipográfiai és grafikai hibáiért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.