2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Klikkelj a kortársra! – Lezárult az Art Moments by Hybridart tavaszi fordulója

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/49812"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image10_27.jpg" border="0" width="410" height="72" /></a></span> </p><p>Az Art Moments by Hybridart tavaszi fordulóján bemutatott művekre 34 307 közönségszavazat érkezett. A három héten tartó rendezvénysorozat keretében 70 helyszínen 100 művész 800 műalkotását 150.000 látogató tekintette meg, és szavazott az artmoments.hu weboldalon vagy a Facebookon. A közönség kedvence és egyben az OTP Junior Különdíjasa Szarvák Antal 7 főbűn című sorozata lett.

image10 27

Az Art Moments by Hybridart tavaszi fordulóján bemutatott művekre 34 307 közönségszavazat érkezett. A három héten tartó rendezvénysorozat keretében 70 helyszínen 100 művész 800 műalkotását 150.000 látogató tekintette meg, és szavazott az artmoments.hu weboldalon vagy a Facebookon. A közönség kedvence és egyben az OTP Junior Különdíjasa Szarvák Antal 7 főbűn című sorozata lett.

image10 27

Az Art Moments by Hybridart tavaszi fordulóján bemutatott művekre 34 307 közönségszavazat érkezett. A három héten tartó rendezvénysorozat keretében 70 helyszínen 100 művész 800 műalkotását 150.000 látogató tekintette meg, és szavazott az artmoments.hu weboldalon vagy a Facebookon. A közönség kedvence és egyben az OTP Junior Különdíjasa Szarvák Antal 7 főbűn című sorozata lett.

 

„Az Art Moments by Hybridart ismét bizonyította, hogy az embereket érdekli a magyar kortárs képzőművészet. A színes, izgalmas, sokrétű alkotások között mindenki megtalálhatja a kedvencét, kedvenceit" – mondta Erdélyi Szabolcs, a kiállítás-sorozat stratégiai igazgatója.

A Klikkelj kortársra! szlogennel útjára indult rendezvénysorozat keretében bárki szabadon véleményt nyilváníthatott és szavazatával segíthetette kedvenc művészeit, műveit, hogy azok esélyt kapjanak a bekerülésre a „Spicy Collection 2011 Tavasz" válogatásba, az Art Moments utazó kollekciójába.

A rendezvény főtámogatója az OTP Junior, amely a legtöbb közönségszavazatot kapott mű alkotóját 100.000 forintos OTP Junior Különdíjjal és egy 2 személyre szóló utazással díjazta a müncheni Stroke Art Fair fesztiválra, valamint a Facebookon szavazók között 50 design-pólót sorsolt ki. Az OTP Junior az anyagi támogatás mellett egy újfajta kiállítótérrel is hozzájárult az Art Moments rendezvénysorozat sikeréhez.

„Tizenöt forgalmas budapesti bankfiók kirakatában 17 alkotó munkái voltak láthatóak, így a művészek alkotásait egy hónap alatt több tízezren tekinthették meg. A kezdeményezéssel nem titkolt célunk volt, hogy minél többekhez juttassuk el az alkotásokat és minél többeket kapcsoljunk be a kulturális vérkeringésbe. A banki kirakatokban színes, izgalmas, a mai világunkat tükröző műveket mutattunk be, amelyek különleges hangulatokat idéztek meg, s külön öröm számunkra, hogy az OTP Bank kirakataiban bemutatott művek közül két művész festménye – Szunyoghy Viktória „Kis vizes képek" és Horváth Csongor „Burtles" című alkotása bekerült a közönségszavazatok alapján a legjobb tíz közé"- mondta Dolezsai Gergely, az OTP Bank Marketing Kommunikációs Osztályának vezetője.

 

Spicy Collection 2011 Tavasz

A 800 bemutatkozó alkotásra 2011. április 12. és május 1. között lehetett szavazni a www.artmoments.hu oldalon és a rendezvény Facebook oldalán. A legtöbb közönségszavazatot kapott alkotás automatikusan bekerült a „Spicy Collection 2011 Tavasz" gyűjteménybe. A Spicy Collection 30 alkotásból álló válogatás, ami az egy közönségkedvenc mellett a zsűri által kiválasztott 29 alkotásból áll össze.

A zsűri  meghozta döntését, a „Spicy Collection 2011 Tavasz" gyűjtemény alkotóit és alkotásait megtekinthetik és letölthetik itt: http://artmoments.hu/static/press

 

Így a 800 bemutatkozó alkotás közül a legizgalmasabbnak ítélt harminc, „Spicy Collection 2011 Tavasz" néven roadshowra indul a Balassi Intézettel közös szervezésben a nyár folyamán Brüsszelbe, Párizsba.

A 10 legtöbb közönségszavazatot kapott művek alkotói: Szarvák Antal, Bencs Dániel, Hollós Ádám, Bosco Shane, Farkas Kata, Bakos Natália, Végh Julia, Bán Sarolta, Nagy Áron, Szunyoghy Viktória.

 

A zsűri tagjai között olyan ismert és elismert szakemberek, művészek kaptak helyet, mint Gulyás Gábor, a Műcsarnok igazgatója, Szabó Győző színművész, Nanushka divattervező, a brands.hu képviseletében, Borzák Márton, az OTP Junior képviseletében, dr. Gereben Kata művészettörténész az Equilor Fine Art képviselében, Starcz Ákos, a Bookline képviseletében, Fabricius Gábor, a Republic of Art képviseletében, Einspach Gábor, igazságügyi festmény- és műtárgyszakértő, Winkler Nóra, az Artmagazin alapítója, valamint Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője.

A zsűri döntése nyomán a „Spicy Collection 2011 Tavasz" kollekciót adó alkotások megtekinthetőek az artmoments.hu weboldalon.

Az Art Moments by Hybridart szervezői a 2011. május 12-én nyíló Bécsi ArtFair kiállítás-és vásár ideje alatt Bécsbe viszik ki a „Spicy Collection 2010 Ősz" válogatást, majd az Art Moments by Hybridart Münchenben önálló standdal lesz a Stroke ArtFair vendége egy speciális urban art válogatással 2011. május 26. és 29. között.

 

A szervezők azt is elmondták, hogy már javában tervezik az „Art Moments by Hybridart 2011 Ősz" kiállítás-sorozatot, úgyhogy hamarosan újra indul a „Klikkelj a kortársra!"

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.