2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Jóváhagyta az Európai Bizottság a Microsoft Skype-felvásárlását

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/54778"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_204.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="44" /></a></span>Az Európai Unió versenyjogi végrehajtó szerve, az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy az amerikai Microsoft felvásárolja a Skype-ot, mivel ez nem veszélyeztetné jelentős mértékben az európai gazdasági térségbeli versenyt - tájékoztatott pénteken a brüsszeli szervezet.

images 204.thumbnailAz Európai Unió versenyjogi végrehajtó szerve, az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy az amerikai Microsoft felvásárolja a Skype-ot, mivel ez nem veszélyeztetné jelentős mértékben az európai gazdasági térségbeli versenyt – tájékoztatott pénteken a brüsszeli szervezet.

images 204.thumbnailAz Európai Unió versenyjogi végrehajtó szerve, az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy az amerikai Microsoft felvásárolja a Skype-ot, mivel ez nem veszélyeztetné jelentős mértékben az európai gazdasági térségbeli versenyt – tájékoztatott pénteken a brüsszeli szervezet.

    A Bizottság érvelése szerint a fogyasztói kommunikációs szektorban a két társaság tevékenysége átfedést mutat ugyan a videokommunikáció tekintetében, azonban a felvásárlás a piacon jelen lévő szereplők nagy száma miatt nem okozna versenyjogi aggályokat.
    Az üzleti szektorban a Skype csak korlátozott piaci jelenléttel bír, és nem konkurál a Microsogt Lync szolgáltatásával.
    A Microsoft május 10-én jelentette be, hogy 8,5 milliárd dolláros akvizíció keretében felvásárolja a luxembourgi székhelyű Skype internetes telekommunikációs vállalatot. Az akkori bejelentés szerint a Skype-ot a Microsofton belül külön üzletágba szervezik, amelynek vezetője a Skype ügyvezető igazgatója, Tony Bates lesz. A tervek szerint a Skype-szolgáltatásokat összekötik a Microsoft Xbox játékkonzoljával és az Outlook levelezőprogrammal.
    A Skype-ot 2003-ban alapította a Kazaa fájlmegosztó szolgáltatást is jegyző Niklas Zennstrom és Janus Friis. A kezdetben csupán számítógépes szakértők által kedvelt internetalapú távközlési rendszer fokozatosan egyre népszerűbb lett, elsősorban az olcsó nemzetközi díjszabása miatt.
    Az amerikai internetes árverési oldal, az eBay 2005-ben 2,6 milliárd dollárért vásárolta fel a Skype-ot, szakértők szerint azért, hogy megkönnyítse eladói és vevői közötti kommunikálást. A kezdeményezés sikertelensége miatt az eBay 2009-ben a Skype 70 százalékos tulajdonhányadát egy befektetői csoportnak adta el.
    A vállalat nyolc éves történetében kevés nyereséget termelt. Az előző évben 860 millió dolláros árbevétel és 264 millió dolláros működési eredmény mellett 7 millió dolláros nettó veszteséget könyvelt el. December 31-én a társaság hosszú távú adósságállománya 686 millió dollár volt. A Skype-ot havonta átlagosan 145 millióan  használják világszerte.

gém \ guz

MTI 2011. október 7., péntek 18:33

  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.