2024.július.28. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Viharos vizeken hajózva

7 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/56285"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Kossuth%201.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span> Ahogyan azt már a korábbi években is megszoktuk, bőséges kínálattal várja a karácsonyt a Kossuth Kiadói Csoport, mely ma Magyarország egyik legjelentősebb könyv- és hangoskönyv kiadója, elsősorban az ismeretterjesztő könyvek műfajában. Tevékenységére a kiemelkedő minőség, a magas színvonal jellemző.

kossuth%201.thumbnail Ahogyan azt már a korábbi években is megszoktuk, bőséges kínálattal várja a karácsonyt a Kossuth Kiadói Csoport, mely ma Magyarország egyik legjelentősebb könyv- és hangoskönyv kiadója, elsősorban az ismeretterjesztő könyvek műfajában. Tevékenységére a kiemelkedő minőség, a magas színvonal jellemző.

kossuth%201.thumbnail Ahogyan azt már a korábbi években is megszoktuk, bőséges kínálattal várja a karácsonyt a Kossuth Kiadói Csoport, mely ma Magyarország egyik legjelentősebb könyv- és hangoskönyv kiadója, elsősorban az ismeretterjesztő könyvek műfajában. Tevékenységére a kiemelkedő minőség, a magas színvonal jellemző.

lerch.thumbnail Újdonságnak számít a Kossuth és a Microsoft Magyarország közös pályázata, melyről Lerch Attila adott tájékoztatást. Az e-könyv-írói pályázatra eddig negyven pályamű érkezett harmincnégy szerzőtől. Ezek között a hagyományos szépirodalom mellett van krimi, fantasztikus, és természettudományos munka is. A pályázatra még január 15-ig küldhetők újabb alkotások. A műveket jeles szakemberekből álló zsűri értékeli majd és 2012 áprilisában, a Nemzetközi Könyvfesztiválon hirdetnek eredményt. A munkák terjedelme 200 000 és 500 000 leütés között lehet, helyesírási szempontból ellenőrzött, végleges, lezárt műveket várnak, ezeket regény, illetve ismeretterjesztés kategóriában külön értékelik. Az első három helyezett értékes díjakat kap és velük a Kiadó forgalmazási szerződést köt.

kocsisa 18.thumbnail Azt gondoltuk a könyvszakmában, hogy ez az év lesz a mélypont – folytatta a tájékoztatást Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök vezérigazgatója. Sajnos bebizonyosodott, hogy nem. A jövő évi várakozások elég borúlátóak. Ennek következtében kisebb profilmódosítás lesz, de ugyanakkor sajátos izgalmas fejlesztések is kezdődnek annak érdekében, hogy bár viharos vizeken hajózva, de eredményes évet zárhassanak. A színes nagyformátumú albumokból jövőre kevesebbet jelentetnek meg. A kiadót drámaian érinti a háromszáz forint fölötti euró árfolyam, ugyanis a külföldi partnerekkel euróban kell elszámolni. Másrészről viszont az utóbb időben – a piaci mozgásokat figyelembe véve – a kiadó belépett a regények piacára is, két sikerszerzővel jelentkezett. Az egyik J. R. dos Santos, akinek Az isteni formula és A hetedik pecsét című regényei után most jelent meg A 632-es kódex című műve, és mindhárom kötet siker lett. Nagy várakozás előzte meg Ransom Riggs amerikai első könyves író világsikerű könyvének, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című regényének magyarországi megjelenését. A könyv facebook-oldala már közel 100 ezres látogatótáborral dicsekedhet. E könyvek „e-verziós" ára a kétharmada a nyomtatottnak.

A kiadó működteti az ország legnagyobb kulturális letöltő portálját, a Multimédaplázát (www.multimediaplaza.com), amely már Kindle olvasóra is kompatibilis, és ahol e-könyvesbolt, hangoskönyv-centrum, multimédia archívum, zenei részleg, illusztrációk gyűjteménye, ingyenesen letölthető tartalmak találhatók. A Cultiris Kulturális Képügynökség (www.cultiris.com) Magyarországon egyedül kínálja magyar és nemzetközi fotósok és közgyűjtemények jogtiszta képeit a tágabban vett kultúra és az ismeretterjesztés széles területeiről, mindezt egyetlen keresőfelületen! Közvetlenül egymillió egyszázezer, közvetetten – a világ vezető képügynökségeinek kínálatából – három millió kép érhető el a nap 24 órájában.

kossuth%202.thumbnail A karácsonyi ajánlatot azért mégis egy igazi, nagy, színes album vezeti, a Világörökségek enciklopédiája. Aki ezt a könyvet megveszi, az élete álmait fogja megvásárolni. A világ olyan csodálatos építményei, tájai sorakoznak benne, amit mindenki szeretne egyszer a valóságban is megpillantani és boldog, amikor egynek-egynek a közelébe jut. Tartalmazza az összes – eddigi – világörökségi helyszínt, természetesen a magyarokat is. Hasonlóan értékes ajándék lesz a Művészet nagykönyve. Kezdődik az ókortól, megjelenik benne Bizánc, az iszlám világ és az ázsiai, az afrikai művészet, hiányzik belőle a páneurópai gőg. A tavaly megjelent és már szinte teljesen el is fogyott Magyarország az első világháborúban kötetét most követi a másodikról szóló. A benne lévő képek 95 százalékát még soha nem publikálták.

kossuth%203.thumbnailA szentek enciklopédiája több mint ötszáz szent életét dolgozza fel, parádés képanyaggal. Értéke, hogy nem kíván téríteni. Hívő ember számára fontos, művelt ember számára pedig izgalmas, informatív. Jól illik hozzá a Jelek és szimbólumok titokzatos világa című könyv is. Jelen van benne a számmisztika a tarot, a formák jelentése, az isteni szimbólumok és ennek is kiváló a képanyaga. Valódi különlegesség lesz a karácsonyi kínálatban az 1912-es háromnyelvű monográfia reprintje: Hauszmann Alajos összeállítása a magyar királyi várról. Alaprajzok, méretek, metszetek, fotók arról, ami örökre elveszett.

kossuth%204.thumbnail Bátor vállalkozás a kiadó részéről, hogy megjelentette a 2012 maja próféciák kötetet. Hiszen, ha hinni lehet a terjedő jóslatoknak 2012-ben vége lesz a világnak. A könyv viszont részletes kultúrtörténet, a maja építészettől kezdve a hitvilágukig mutatja be ezt az eltűnt népet. Ha valakinek úgy tetszik, választhatja hozzá a már a címében is sokat sejtető, A történelem nagy hazugságai kötetét. Ramsestől a templomos lovagokon át Sztálinig, sőt napjainkig találunk benne történeteket. Valószínűleg népszerűek lesznek a sportról szóló kiadványok: a „Hogyan válasszak sportágat?" és a Forma-1 enciklopédia, de megtalálhatja a kedvencét a különleges vagy az egészséges ételekre vágyakozó olvasó is.

korossi.thumbnail A Kossuth Kiadói Csoport tagja a Noran Libro Kiadó. Vezetője, Kőrössi P. József nyolc könyvet sorolt az ünnepi ajánlatba. Kiemelkedik közülük – ami először jelent meg – Arthur Koestler könyve: Ígéret és beteljesedés. A zsidó állam születésének története, 1917 – 1949. Arról szól, hogy a nagyhatalmi játszmáknak hogyan esik áldozatául egy kis nemzet. Zenei kalandregény viszont A Péter-templom karnagya, Palestrina életregénye. Ő az, aki eléri, hogy az egyház engedélyezze a templomokban a többszólamú zenét – ezért a templomi zene megmentőjének is tekintik. Andrej Fatyejev 1849-ben az orosz csapatokkal együtt került Magyarországra, részt vett abban a hadjáratban, amellyel az orosz cár Bécsnek segítve letörte a lázadókat, a magyar forradalmat és szabadságharcot. A Világostól Krímig című könyve újszerű látásmódról tanúskodik. A magyarokat Fatyejev rokonszenvvel, sőt együttérzéssel figyelte, az osztrákok viselkedése viszont ellenszenvet, majd hogy nem undort váltott ki belőle.

papp g.thumbnail A kiadói csoport egyik büszkesége a BBC History világtörténelmi magazin. Főszerkesztője, Papp Gábor szerint hallatlan érdeklődés van arra a színvonalra, amit a lap megtestesít. Napi politikával egyáltalán nem foglalkozik, sokkal inkább világtörténelmi témákkal és a hozzájuk kapcsolódó magyar vonatkozású eseményekkel. Rendkívül sokszínű és érdekes, gazdag képanyagot tartalmaz, ugyanakkor informatív és olvasmányos. A tartalom hatvan százalékát az angol BBC History adatbázisából választják ki, a magyar anyagokat pedig kiváló magyar szerzők írják. Ez egy olyan világtörténelmi magazin, amelyik a megjelenése néhány hónapja alatt a magyar történelemről is tudott korábban nem ismert újdonságokat közölni.

www.kossuth.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.