2024.július.17. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Megalakult a Demokrácia Kerekasztal -Budapest, 2007. június 21.

2 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/1546"><img class="image thumbnail" src="/files/images/magyar%20szocialis%20forum.thumbnail.jpg" border="0" alt="Magyar Szociális Fórum" title="Magyar Szociális Fórum" width="100" height="53" /></a></span> Budapesten csütörtökön megalakult a Magyar Szociális Fórum Demokrácia Kerekasztala. Ez a negyedik olyan kerekasztal, amely az MSZF keretében a társadalmi nyomásgyakorlás eszközeként született az egészségügyi, az oktatási és a megélhetési kerekasztalhoz hasonlóan. <p>

  magyar szociális fórum Budapesten csütörtökön megalakult a Magyar Szociális Fórum Demokrácia Kerekasztala. Ez a negyedik olyan kerekasztal, amely az MSZF keretében a társadalmi nyomásgyakorlás eszközeként született az egészségügyi, az oktatási és a megélhetési kerekasztalhoz hasonlóan.

  magyar szociális fórum Budapesten csütörtökön megalakult a Magyar Szociális Fórum Demokrácia Kerekasztala. Ez a negyedik olyan kerekasztal, amely az MSZF keretében a társadalmi nyomásgyakorlás eszközeként született az egészségügyi, az oktatási és a megélhetési kerekasztalhoz hasonlóan.

A Demokrácia Kerekasztal azzal a céllal jött létre, hogy elõsegítse a demokrácia megerõsítését, s az emberi, a társadalmi jogok demokráciában és szabadságban való érvényre juttatását.

   A Demokrácia Kerekasztal alakuló ülését az egészségügy és a demokrácia összefüggéseinek szentelték. Elõadást tartott Szakolczai György, a Professzorok Batthyány Körétõl, Soltész Miklós, a Kereszténydemokrata Néppárt képviselõje, Kertész Krisztián, a Magyar Szocialista Párt Ésszerûség és Felelõsség platformjának elnöke, korreferátor volt Kardos Gábor, a Tehetségbank elnöke. Az alakuló ülésen Gantner Péter, a Peyer Károly Társaság ügyvezetõje, a Demokrácia Kerekasztal szervezõje elnökölt.

   Az elõadásokat követõ élénk vita arra utalt, hogy a társadalom széles körei elégedetlenek a demokrácia tartalmával: úgy látják, hogy intézkedések és ?reformok" születnek anélkül, hogy azokkal az emberek egyetértenének, és létrejönne a hatalomgyakorláshoz nélkülözhetetlen konszenzus. ?A politika nem akadályozhatja meg a társadalmi közmegegyezést, mely nélkül nincs politikai támogatás" – hangzott el.

   A csaknem harminc társadalmi szervezet és politikai csoport képviselõi egyetértettek abban, hogy a Kerekasztal jó lehetõséget teremt a társadalom közvetlen véleménynyilvánítására, a különbözõ politikai pólusok találkozására, és új perspektívát tár fel a demokratikus együttgondolkodás elõtt.

   A Demokrácia Kerekasztal legközelebb szeptemberben ülésezik, és az érdekérvényesítés kérdését tûzi napirendre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.