2024.augusztus.22. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új tagok estje az Írószövetségben

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/60484"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image12_37.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="68" /></a></span>Tizenkét írót, költőt, kritikust fogadott tagjai sorába tavaly évvégén a Magyar Írószövetség. Immár hagyomány, hogy az új tagok irodalmi esten mutatkozhatnak be a szövetség Bajza utcai székházában.

image12 37.thumbnailTizenkét írót, költőt, kritikust fogadott tagjai sorába tavaly évvégén a Magyar Írószövetség. Immár hagyomány, hogy az új tagok irodalmi esten mutatkozhatnak be a szövetség Bajza utcai székházában.

image12 37.thumbnailTizenkét írót, költőt, kritikust fogadott tagjai sorába tavaly évvégén a Magyar Írószövetség. Immár hagyomány, hogy az új tagok irodalmi esten mutatkozhatnak be a szövetség Bajza utcai székházában.

A Magyar Írószövetségnek jelenleg 909 tagja van, köztük immár az a 12 író, költő és kritikus is, akik tavaly évvégén léphettek be a tagfelvételi bizottság pozitív döntése nyomán. A Magyar Írószövetség alapszabálya értelmében az lehet a szervezet tagja, akinek már legalább két kötete megjelent, illetve a szövetség két tagja ajánlja a felvételét. A tavaly októberben tartott tagfelvétel után három határon túli alkotó léphetett be a Magyar Írószövetségbe. Az új felvettek között a legfiatalabb 1980-ban, a legidősebb pedig 1938-ban született.

– Évente kétszer van tagfelvétel a szövetségben, és immár hagyomány, hogy az új tagjaink közös esten mutatkoznak be a Bajza utcai székházban – mondta Rózsássy Barbara a szövetség munkatársa. – Az előző esten a szerzők, a május 3-i programban viszont Tallián Marianne és Lázár Balázs tolmácsolásában hallhatjuk majd az új tagok egy-egy művét. Az este hat órakor kezdődő programunkat Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke nyitja majd meg.

A Magyar Írószövetség Új Tagjaink Estje című rendezvényén a frissen felvett Berta Zsolt, Csikós Attila, Demse Márton, Fehér Bence, Keményfi Gábor, Kiss József, Nagy Attila, Pápay György, Radnai István és Rékasy Ildikó egy-egy művét hallhatják az érdeklődők. (Ugyancsak frissen felvett tagok, de most nem mutatkoznak be: Muszka Sándor és Szávai Ilona.) A szövetség rendezvényeinek támogatói az NKA, a MASZRE és az Ex Libris Könyvtári Alapítvány

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.