2024.augusztus.22. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben és benne 1 zene + 2 kiállítás

7 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/60492"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/h_7.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="70" /></a></span>Carl Palmer, a dobherceg az A 38 Hajón üt (nem léket) dobokat, Kelemen Károly az Ernst Múzeumban állít ki és itt a<strong> </strong>májusi MNG Extra<strong>, </strong>de bátran mondhatom mindegyik Extra.</p> <p> 

h 7.thumbnailCarl Palmer, a dobherceg az A 38 Hajón üt (nem léket) dobokat, Kelemen Károly az Ernst Múzeumban állít ki és itt a májusi MNG Extra, de bátran mondhatom mindegyik Extra.

 

h 7.thumbnailCarl Palmer, a dobherceg az A 38 Hajón üt (nem léket) dobokat, Kelemen Károly az Ernst Múzeumban állít ki és itt a májusi MNG Extra, de bátran mondhatom mindegyik Extra.

 

Carl Palmer, a Carl Palmer Band Pictures At An Exhibition 2012 Tour keretében

2012. május 3-án, csütörtökön 20 órakor az A38 Hajón okostelefonon, filmen és élőben bűvöli el az igényes rockzene kedvelőit!

A dobosok dobosa, az Emerson Lake and Palmer és az Asia alapító tagja tavaly a Győri Ütős Fesztivál sztárvendége volt, idén pedig május 3-án lép fel az A38 Hajón saját zenekara társaságában. A programon az ELP legszebb számai – köztük a Hoedown, The Enemy God, Tarkus, Fanfare For The Commom Man, Trilogy – szerepelnek majd, s elhangzik még a híres Muszorgszkij-klasszikus, az Egy kiállítás képei és sok más nagyszerű alkotás.

Senki sem vádolhatja maradisággal az idén 62 éves Carl Palmert, sőt: az is előfordulhat, hogy a dobos rajongóinak egy része nem is tudja, mi fán teremnek azok a kütyük, amiken nemrég vált elérhetővé a legendás zenész. Bizony, Carl Palmer fent van az iTunes-on!

A dobosok dobosának felszerelését immár iPhone okostelefonon, továbbá iPod és iPad készülékeken is meg lehet idézni, méghozzá a Play Carl Palmer's Drums nevű mobil alkalmazás segítségével:

http://itunes.apple.com/us/app/play-carl-palmers-drums/id447168749

Hősünk nemrég egy brit művészfilmben is szerepelt: Andrew Cross 35 perces, The Solo című alkotása a zene és a tér közti kapcsolatot boncolgatja Carl Palmer dobszólói segítségével, bemutatva azt, hogy a különböző ütős hangszerek használatával milyen összetett és teljes értékű, művészi értékkel bíró hangzást érhetünk el… A legegyszerűbb megoldásra példa az alábbi részlet:

http://youtu.be/ouJetiHNAv0

Számomra mindig fontos volt, hogy minél közelebb kerüljek a rajongókhoz. Az új turné, ez a film és a mobiltelefonos alkalmazás pedig minden korábbinál jobb lehetőséget nyújt erre" – mondta el Palmer nemrég. „Ez a film nem egyszerűen egy Carl Palmer dobszóló felvétele, ahogy azt elsőre gondolnánk, hanem annak a bemutatása, hogy a dob és a rajta játszó személy hogyan kapcsolódik össze, megteremtve egy élő, valós idejű műalkotást – olyat, amihez foghatót más esetekben csak múzeumokban láthatunk."

Carl aktuális turnéját 2011 őszén, az Egyesült Államokban indította. A beszédes nevű Pictures At An Exhibition körút keretében érkezik Budapestre. A közel két órás programban ezúttal az ELP legszebb instrumentális darabjai is szerepelnek majd. Az előadáson hármasban, power trióként láthatjuk majd a dobost, Paul Bielatowicz gitáros és Simon Fitzpatrick basszusgitáros társaságában.

A Livesound Productions bemutatja:

Carl Palmer Band Pictures At An Exhibition 2012 Tour

Belépő: 5900 Ft

http://www.livesound.hu

http://www.carlpalmer.com

http://www.andrewcross.co.uk

http://www.facebook.com/LiveSoundProd

http://www.facebook.com/events/251649908238110

 

Átfestett ikonok – Kelemen Károly kiállítása az Ernst Múzeumban.

Megnyitó: 2012. május 3., csütörtök 18 óra

Kurátor: Gulyás Gábor

A kiállítást megnyitja: Rényi András, művészettörténész, esztéta

Már több mint három évtizede, hogy az egyik legjelentősebb európai festészeti seregszemle, a francia Musée du Château (Cagnes-sur-Mer) fesztiváljának „1ère PALETTE D'OR" díját a Pierre Restany művészettörténész elnökölte zsűri egy ifjú magyar művésznek, Kelemen Károlynak ítélte. A hazai művészeti körökben fotómunkáiról és „radírfestményeiről" akkor már jól ismert alkotó azzal tűnt ki a nemzetközi közegben, hogy nem a divatos trendek valamelyikét követte, hanem autonóm és eredeti módon reflektált a modern képzőművészet meghatározó folyamataira. Kelemen Károly azóta is a kortárs magyar képzőművészet megkerülhetetlen alakja, műveit rangos közgyűjtemények őrzik. Munkáinak állandó kiindulópontja a kulturális emlékezet, azon belül is főként a művészettörténeti kánon. Kelemen saját témájává teszi a művészettörténet jól ismert fejezeteit, úgy, hogy az egyes művészekhez kötődő stíluselemek és kompozíciós toposzok reflektált kisajátításával és újraalkotásával rendre eltéríti a tankönyvekben rögzült történeteket. Az élvezetes szellemi kalandokat kínáló reflexiók révén előttünk feltáruló mű-világ mindig ideiglenes, sohasem teljesen végleges: Kelemen munkái az örökké változó múlt, a megfoghatatlan jelen és a kiszámíthatatlan jövő érzékeny megjelenítései. Par excellence szabad művek – és ez teljesen független attól, hogy a kor, amelyben születtek, miképpen korlátozta az egyének szabadságjogait. A művészettörténeti besorolást is nehezen tűri az életmű – bár Kelemen munkássága kétségkívül rokonítható az appropriation art törekvéseivel, a magyar művész a modern művészet emblematikus alkotásait nem egyszerűen újraformálja vagy megidézi, mint például a pop art amerikai mesterei, hanem teljes egészében sajátjává teszi. Legismertebb, ikonikussá lett figurája egy medvealak, akibe sokszor nem könnyű nem belelátni a művész szimbolikus alteregóját. A medve az alkímiában az anyag első állapotának a kifejezője, egyszerre félelmetes és kedves, egy olyan állat, amelyet az ember kizárólag virtuálisan, a vágyaiban és a játékfantáziáiban tudott háziasítani. A hagyomány szerint hosszas téli álma alatt közvetlenül érintkezik a túlvilággal, s az élet akkor sarjad újra, amikor tavasszal felébred és elhozza közénk a transzcendencia üzenetét. Kelemen műveiben a virtualitás és a játékosság olyan természetességgel bukkan fel – nem egyszer klasszikus műveket értelmezve újra -, akár a játékmaci a gyerekkor önfeledt világában.

Kelemen Károly műveiben minden másképp van, mint ahogy várnánk: a medvék vasalnak, az obeliszk összemegy, a holtak vidáman nézelődnek, a közismert történetek váratlan fordulatot vesznek. Ez egy szabad világ – szabad szellemeknek.

Támogató: Nemzeti Erőforrás Minisztérium

Átfestett ikonok – Kelemen Károly kiállítása

Ernst Múzeum

2012. május 3. – július 1.

 

Ferenczy-kiállítás, Honfoglalás és kortárs művek a májusi MNG Extrán.

2012. május 4-én, pénteken 18-22 óráig, Magyar Nemzeti Galéria, A épület. 

Május első péntekén a Nemzeti Galéria szokásához híven különleges programok kíséretében nyitja meg a kiállítótereket a látogatók előtt egy kora nyáresti múzeumi sétára. A Ferenczy-kiállítás képei utolsó alkalommal láthatóak esti nyitva tartás keretében. A tárlatot ezúttal több szempontból nézhetik végig az érdeklődők: az óránként induló művészettörténeti megközelítés mellett Winkler Nóra tart tárlatvezetést fél héttől, Fényterápia címmel. A Galéria AKALI kortárs gyűjteménye, Munkácsy Mihály művei, illetve az egykori bálteremben található Honfoglalás című festmény is megtekinthető lesz tárlatvezetéssel.

Az este dallamairól Szűcs Gabi jazz koncertje, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem növendékeinek csembaló előadása gondoskodik.

Bellák Gábor Festmények – minden oldalról című előadása középpontjában a Galéria néhány, kiállításon nem látható alkotása áll. Kaland a képtárban címmel rendhagyó játékra invitálja a múzeum a vállalkozó kedvű látogatókat. Az alkotni vágyó gyerekek és felnőttek számára kreatív műhely, mesesarok és gyermekmegőrző nyújt kellemes kikapcsolódást.

A BORIGO magazin pedig különleges borokkal és borkóstolóval várja a vendégeket.

Az este folyamán látogatható kiállítások:

FERENCZY KÁROLY gyűjteményes kiállítása

MUKÁCSY MIHÁLY és a századvég realizmusa

AKALI – KORTÁRS MŰVEK a Magyar Nemzeti Galériában

A HONFOGLALÁSTÓL AZ ÁLLAMALAPÍTÁSIG 

Teljes árú jegy: 2400 Ft, Online kedvezmény a Jegymestertől: 2000 Ft,

Kedvezményes jegy: 1200 Ft.

MNG Extra

Magyar Nemzeti Galéria, A épület

http://www.mng.hu/kiallitasok/idoszaki/aktualis/mngextra_majus

 

Lantai József

 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.