2024.augusztus.22. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új nyakörv a Bayertől kullancsok és bolhák ellen

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/60551"><img class="image image-preview" src="/files/images/for1.jpg" border="0" width="227" height="160" /></a></span>A Bayer Hungária Állategészségügy most mutatta be az utóbbi évek egyik lrgujabb innovációját a kullancs és bolha elleni nyakörvek között. 

for1A Bayer Hungária Állategészségügy most mutatta be az utóbbi évek egyik lrgujabb innovációját a kullancs és bolha elleni nyakörvek között. 

for1A Bayer Hungária Állategészségügy most mutatta be az utóbbi évek egyik lrgujabb innovációját a kullancs és bolha elleni nyakörvek között. 

Az új Foresto nyakörv igazi áttörést hoz a kullancsok és bolha elleni védekezésben, számos olyan újítást tartalmaz, ami a kisállattartók igényeire ad választ.

A Foresto nyakörv a jelenleg bizonyítottan elérhető leghosszabb védelmet nyújtja kutyák és macskák számára – akár 8 hónapig hatásos kullancsok és bolhák ellen.

A Foresto emellett a nyakörvek között a jelenleg ismert legszélesebb védelmi spektrumot biztosítja – nemcsak a kifejlett kullancsok és bolhák, de fejlődési alakjaik ellen is hatásos, egyes kullancsfajokra távoltartó hatással is bír. Ez azt jelenti, hogy nem kell a kullancsnak az állat testébe fúródnia, hogy a hatóanyag elpusztítsa azt. A kutyák esetén a fentieken túl a szőrtetvesség ellen is hatékony.

A Foresto nyakörv anyaga olyan új fejlesztés, amely lehetővé teszi, hogy a benne tárolt hatóanyag csak kis dózisokban, de folyamatosan szabaduljon fel. Így a nyakörv akár kisgyerekek mellett is biztonságos, nem jelent veszélyt a többi háziállat valamint a környezet számára. Az új technológia további előnye, hogy ezzel a nyakörv vízállóvá és teljesen szagmentessé vált.

Az éjszaka közlekedő kutyánk és macskánk védelmét szolgálja, hogy a termék mellé fényvisszaverő klipszeket adunk, így csökkentve a balesetek számát.

A tapasztalatok szerint a macskatartók sok esetben félnek a nyakörv használatától, attól tartva, hogy szorult helyzetbe kerülve megfojtja kedvencüket. A Foresto erre is megnyugtató megoldást kínál, a beépített kettős biztonsági zárral – ez kis erő hatására enged a nyakörvön, nagyobb erő hatására engedi elszakadni, kiszabadítva ezzel az állatot.

A Foresto már kapható az állatorvosoknál és állatpatikákban, 70 cm-es méretben a kutyák, 38 cm-es méretben a kutyák és macskák számára.

for2.thumbnailAz új, prémiumtermék  kiegészíti a Bayer jelenlegi kullancs és bolha elleni nyakörv portfolióját, a piacvezető Kiltixet és a jól ismert Bolfot.

 A kullancsok ma már Magyarország teljes területén és egész évben megtalálhatóak, nemcsak a lakott területeken kívül, hanem a városi parkokban, kertekben is megjelentek.

A kullancsok, a közhiedelemmel ellentétben, nem a fák lombkoronájában, hanem az aljnövényzetben élnek. 1,5 m-nél magasabban szinte nem is találkozhatunk velük. Ezt azért fontos tudnunk, mert kedvenceink pontosan ebben a zónában közlekednek, így fokozottan ki vannak téve a kullancsveszélynek.

 

A kullancsok vírusokat, baktériumokat és egysejtű parazitákat terjesztenek. Házi kedvenceinkre ezek közül a legnagyobb fenyegetést a Lyme-kór és a Babesiosis jelenti, utóbbi súlyos, nem egyszer halálos kimenetelű megbetegedést eredményezhet.

foresto.hu

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.