2024.augusztus.22. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/60681"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/k_23.thumbnail.jpg" border="0" width="77" height="100" /></a></span>3 az 1-ben és benne kecskeméti fotósok kiállítása, majd egy rendhagyó virtuális utazás kiállítás és végül fessen porcelántányért a Herendi Napon.</p> <p> 

k 23.thumbnail3 az 1-ben és benne kecskeméti fotósok kiállítása, majd egy rendhagyó virtuális utazás kiállítás és végül fessen porcelántányért a Herendi Napon.

 

k 23.thumbnail3 az 1-ben és benne kecskeméti fotósok kiállítása, majd egy rendhagyó virtuális utazás kiállítás és végül fessen porcelántányért a Herendi Napon.

 

HÍRÖS SOROZATOKválogatás kecskeméti fotósok legfrissebb munkáiból a MUSEION No. 1 Galériában. A kiállítást Eckhardt Balázs, a Kecskeméti Televízió főszerkesztője nyitja meg 2012. május 9-én, szerdán 17 órakor.

 „A Hírös sorozatok című kiállításon kecskeméti fotósok válogatott munkáit mutatjuk be. Nehéz lenne olyan képek készítésére és bemutatására vállalkozni, melyekhez hasonlóakat még soha sem láthattunk. Még is vannak olyan megközelítések, ábrázolási módok melyek üdének, újszerűnek hathatnak. Olyan szerzők képei kerülnek kiállításra, akik az elmúlt 1-1,5 évben önálló projekteken dolgoztak. Sorozataik önmagukban zárt egységek, azonban egymás mellé állítva őket izgalmas szeletét adják egy vidéki város fotóséletének. A tárlaton Király László György, Eöveges László, Juhász Orsolya, Ujvári Sándor, Szabó Maja, Fehér Kálmán, Margelatu Iulián és Nagy Krisztián alkotásai lesznek láthatóak." (Ujvári Sándor fotográfus)

MUSEION No. 1 Galéria

Budapest, IX. ker. Üllői út 3.

Nyitva tartás: keddtől péntekig 12-18 óra

A kiállítás megtekinthető 2012. május 9-25.

www.icshu.org
www.kitsa.org

 

Május 11-én nyit a virtuális utazás kiállítás.

A tavalyi hatalmas siker után idén újra megrendezik a virtuális utazás kiállítást. A látogatókat 2012. május 11-20. között várják a szervezők a www.utazaskiallitas2012.hu oldalon, ahol a nyitva tartás alatt bárki élvezheti egy utazási kiállítás hangulatát és előnyeit.

A közönség online és interaktív formában találkozhat a kiállítókkal.

Az esemény a hagyományos kiállítások előnyeit nyújtja, de kiküszöböli azok legtöbb hátrányát. Ingyenes a belépő, nem kell utazni, parkolni, kényelmesen, gyorsan és egyszerűen meg lehet tekinteni és megvásárolni a 2012-es év legjobb utazási ajánlatait.

Hamarosan itt a nyár, ám egyre többen vannak, akik az utolsó pillanatra halasztják nyaralásuk lefoglalását, tervezik nyári utazásaikat. A Virtuális Utazás Kiállításon pénzt és időt megtakarítva bárki végigsétálhat a látványos kiállítási standok között és válogathat a legjobb utazási ajánlatok kínálatából.

Az oldal célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a turisztikai kiállítások szolgáltatásait és az ehhez kapcsolódó kedvezményeket. A kiállítók között nemcsak utazási irodák, hanem szállodák, a belföldi turizmus résztvevői, az utazási szakmához kapcsolódó szolgáltatók mutatkoznak be egy látványos virtuális térben. Mindenki, aki számít, és az összes téma, amire egy utazási kiállítás látogatója kíváncsi lehet.

A kiállítás virtuális felülete és világa hangulatos és egyben felhasználóbarát. Az oldalon nemcsak kiállítókat, hanem desztinációkat is lehet keresni. Séta közben bárki megpihenhet a kávézóban, ahol kapcsolatba kerülhet a kiállítókkal, vagy akár más vendégekkel is.

A főoldalon egy színes karibi sziget hangulatos képi világa tárul a látogató elé, amely maga a vásárváros. Itt állnak a kiállítási standok, melyekre kattintva, a kiállítók saját arculattal, színvilággal felépített standjai között sétálhat. Egyszerűen, – igényeinknek és pénztárcánknak megfelelően – kereshetünk úticélokat, kaphatunk utazási ötleteket. A kiállítás látogatói a konkrét ajánlatokat is megtalálhatják, sőt akár foglalhatnak is.

Mivel sokan idegenkednek a regisztrációtól, a Virtuális Utazás Kiállítás területére szabad a belépés. Egyedi lehetőség, amit a virtuális kiállítás kínál. hogy akár konkrét utazási irodákkal is felvehetik a kapcsolatot látogatóink. Az így kialakult interaktív kapcsolat révén a későbbiekben is elérhetők lesznek az akciók, a last minute utak, ajánlatok.

Nem hiányoznak majd a hazai utazási ajánlatok sem, hiszen egyre többen keresik a magyarországi célpontokat. A cél, hogy mindenki megtalálhassa a standok között a számára leginkább megfelelő ajánlatot és szolgáltatást.

A kiállítás látogatói próbára tehetik földrajztudásukat is, és thaiföldi utakat, wellness hétvégéket kapnak a legfelkészültebbek.

Az egyedülálló Virtuális Utazás Kiállítás ünnepélyes megnyitója: május 11.  9.00 óra.

www.utazaskiallitas2012.hu

 

Varázslatos Herendi Nap az Országos Széchenyi Könyvtárban.

Két héttel ezelőtt nagy sikerrel és látogatottsággal zajlott a herendi mesterek részvételével, herendi alapanyagból történő formázás, porcelánrózsa készítés, különböző technikák elsajátítása.

Most szombaton, május 12-én festőmesterek érkeznek, segítségükkel kipróbálható a porcelántányéron való festés, eredeti motívumokkal.

Készíthet magának könyvjelzőt eredeti herendi mintákkal!

Ellesheti a mesterek titkait! Festhet, színezhet, rajzolhat porcelánon, kipróbálhatja a kontúrozás technikáját!

Aznapi tárlatvezetések: 11.00, 13.00, 15.00

Nézze meg a kiállított gyönyörű porcelánokat, ritka könyveket, madaras tükörtermüket! 

A belépőjegy ára: 1000 Ft/fő
Kedvezményes belépőjegy: 500 Ft/fő
Csoportok számára 6 fő felett: 600 Ft/fő

A szervezők munkáját segíti, ha részvételi szándékát jelzi: pr@oszk.hu

Országos Széchenyi Könyvtár

Budapest, Budavári Palota F épület.

http://www.oszk.hu/rendezvenyek/porcelankeszites-oszk 
http://www.oszk.hu/kiallitasok/ragyogas-porcelan-es-konyvritkasagok

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.