2024.augusztus.22. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Költségcsökkentés magyar módszerrel a világ körül

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p> <span class="inline inline-left"><a href="/node/60697"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/tantusz.thumbnail.JPG" border="0" width="100" height="75" /></a></span>A magyar piacon született és edződött telekommunikációs költségoptimalizálási módszertan távoli kontinenseken is bevált.</p> <p> 

 tantusz.thumbnailA magyar piacon született és edződött telekommunikációs költségoptimalizálási módszertan távoli kontinenseken is bevált.

 

 tantusz.thumbnailA magyar piacon született és edződött telekommunikációs költségoptimalizálási módszertan távoli kontinenseken is bevált.

 

Az INSEAD, Európa vezető posztgraduális nemzetközi iskolája a SciamuSt kérte fel tanácsadónak a telekommunikációs költségek optimalizálási projektjéhez. Az egyre nagyobb költséget jelentő telekommunikáció racionalizálása a legtöbb vállalat, vállalkozás esetében várat magára, noha tudjuk, hogy a megtakarítás nemzetközi viszonylatban is nagyon fontos.

 

A SciamuSnak, Magyarország piacvezető telekommunikációs tanácsadó cégének a felkéréssel lehetősége nyílt, hogy a hazai piac működésén kidolgozott módszertanának eredményeit az Európai Unión kívül is bizonyítsa. A SciamuS több, mint 80 sikeres projektet hajtott végre itthon és néhányat környező európai országokban. Módszertanát közel tíz éves telekommunikációs tapasztalata alapján fejlesztette ki, és finomítja folyamatosan a piac, a törvények és a szokások változásának tükrében.

 

A feladat a távoli kontinenseken található telephelyek megbízható vezetékes adathálózattal való összekötése, melyre a SciamuS nemzetközi pályázatot írt ki. Az újrapályáztatás lényege a teljesen redundáns hálózat kiépítése Fontainebleau, Abu Dzabi és Szingapúr között. A több fordulós tárgyalássorozaton, mely érintett műszaki, kereskedelmi, logisztikai kérdéseket egyaránt,  szoros versenyben a Cable and Wireless nyert. A pályáztatás eredményeképp az üzembiztonság megnőtt, a költségek azonban több mint 75%-kal csökkentek.

 

Ezt követte a mobil- és vezetékes hang pályáztatása és az ehhez kapcsolódó tanácsadás. A versenyeztetés során minden országban (Franciaország, Szingapúr, Egyesült Arab Emírségek) figyelembe kellett venni a helyi sajátosságokat, törvényeket, lehetőségeket, szokásokat és a piacok fejlettségét is. Az Arab Emírségekben például nehezítette a pályázati kiírást, hogy a szolgáltatók versenye csak most van kibontakozóban.

A SciamuS a vezetékes költségek esetében is jelentős megtakarítást ért el. Franciaországban és Szingapúrban több mint 50%-kal csökkentek a költségek, úgy, hogy az árcsökkenés mellett vonalracionalizálás is történt.

Mobil területen az összköltségek nem változtak, azonban ez nem jelenti, hogy a költségek racionalizálása elmaradt, hiszen a nyújtott szolgáltatás volumene az elmúlt egy évben jelentősen nőtt.  A francia felhasználók esetében az adatroaming mennyisége húszszorosára növekedett, Szingapúrban az előfizetők száma duplázódott, és az okostelefon-adatelőfizetők aránya négyszeresére nőtt. Az Egyesült Arab Emírségekben a verseny hiánya miatt csak kisebb költségmegtakarítás várható ezen a téren.

 

Az INSEAD projekt sikere bizonyítja, hogy a SciamuS által kidolgozott módszertan más kontinenseken is működik. Eredetileg Magyarországra dolgozták ki, sikere nem volt kétséges az EU-n belül sem az egységes szabályozásnak köszönhetően, most azonban a világ többi részén is bizonyítottak. Az INSEADnál elért eredmények igazolják a módszertan sikerességét.

 

www.insead.edu

www.sciamus.hu

www.cw.com

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.