2024.július.27. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az IT átalakítja az üzleti működést — Kiemelkedően sikeres üzleti évet zárt a Fujitsu Technology Solutions Kft.

7 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/60886"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image30_0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="58" /></a></span>A magyar gazdaság az informatika területén az üzleti működés hatékonyságát és rugalmasságát növelő, költségeit egyszersmind csökkentő megoldások és szolgáltatások felé fordult - állapította meg a Fujitsu Technology Solutions Kft. üzleti évének eredményeit értékelve sajtótájékoztatón <em>Poros Gábor</em> ügyvezető igazgató. Tapasztalatai szerint érezhetően megnőtt a vállalatok és közintézmények nyitottsága a takarékosan üzemeltethető dinamikus infrastruktúrák és a felhő alapú virtuális megoldások iránt, a felhasználók igényei pedig szerencsésen találkoztak a Fujitsu Technology Solutions a vállalati működést átalakító IT fejlesztéseivel. Kijelentéseit a magyar kft. most zárult üzleti évének kiemelkedő sikereivel támasztotta alá.

image30 0.thumbnailA magyar gazdaság az informatika területén az üzleti működés hatékonyságát és rugalmasságát növelő, költségeit egyszersmind csökkentő megoldások és szolgáltatások felé fordult – állapította meg a Fujitsu Technology Solutions Kft. üzleti évének eredményeit értékelve sajtótájékoztatón Poros Gábor ügyvezető igazgató. Tapasztalatai szerint érezhetően megnőtt a vállalatok és közintézmények nyitottsága a takarékosan üzemeltethető dinamikus infrastruktúrák és a felhő alapú virtuális megoldások iránt, a felhasználók igényei pedig szerencsésen találkoztak a Fujitsu Technology Solutions a vállalati működést átalakító IT fejlesztéseivel. Kijelentéseit a magyar kft. most zárult üzleti évének kiemelkedő sikereivel támasztotta alá.

image30 0.thumbnailA magyar gazdaság az informatika területén az üzleti működés hatékonyságát és rugalmasságát növelő, költségeit egyszersmind csökkentő megoldások és szolgáltatások felé fordult – állapította meg a Fujitsu Technology Solutions Kft. üzleti évének eredményeit értékelve sajtótájékoztatón Poros Gábor ügyvezető igazgató. Tapasztalatai szerint érezhetően megnőtt a vállalatok és közintézmények nyitottsága a takarékosan üzemeltethető dinamikus infrastruktúrák és a felhő alapú virtuális megoldások iránt, a felhasználók igényei pedig szerencsésen találkoztak a Fujitsu Technology Solutions a vállalati működést átalakító IT fejlesztéseivel. Kijelentéseit a magyar kft. most zárult üzleti évének kiemelkedő sikereivel támasztotta alá.

A Fujitsu Technology Solutions Kft. ugyanis a számítástechnikai piac növekedését jelentősen meghaladó, 25 százalékos összesített forgalomnövekedéssel zárta üzleti évét. Az Enterprise termékek területén 36%-os árbevétel bővülést ért el, azon belül pedig a tárolórendszerek forgalma 82%-kal nőtt. A komplex informatikai szolgáltatások értékesítése 25%-kal növekedett. A cég tevékenységének minden egyéb területén is pozitív fejlődést mutatott fel. A magyar vállalat néhány termékcsoportban jelentősen javította és csaknem valamennyi szegmensben megőrizte piaci részesedését. A növekedés motorjai a Fujitsu jövőbe mutató és kimagaslóan költséghatékony dinamikus infrastruktúra koncepciójára épült szerverrendszerei, a rendkívüli adatbiztonságot optimalizált energiaköltség mellett garantáló tároló rendszerek, a vékony-kliens hálózatok és a felhő alapú infrastruktúra-, szoftver- és alkalmazás-szolgáltatások voltak. A Fujitsu virtualizált adatközponti infrastruktúrái, felhőalkalmazásokra kifejlesztett szerverei és energiatakarékos eszközei a szolgáltatások által nyújtott előnyökön felül akár 20-40 százalékkal tudták csökkenteni az ilyen IT fejlesztést választó szervezetek és vállalatok informatika üzemeltetési költségeit.

Poros Gábor az idei évre is ambiciózus növekedést prognosztizált a Fujitsu Technology Solutions termékeinek magyarországi értékesítésére. A sajtótájékoztatón bemutatott új megoldások ugyanis azokra a felhasználói igényekre reflektálnak, amelyek a hazai nagyvállalatok körében is megfogalmazódtak. A szerverhatékonysággal kapcsolatos elvárásokat messze meghaladja például a PRIMERGY új S7 jelű szervergenerációja, amely a világon elsőként lépte át az 5000 ssj_ops/watt álomhatárt a SPECpower_ssj2008 benchmark szerint az egynode-os szerverek kategóriájában. Hasonlóképpen technológiai áttörést jelent az új Fujitsu ETERNUS CS High End adatmentő és archiváló rendszer. Az eszköz optimalizált támogatást biztosít a NAS tárolók adatainak biztonsági mentéséhez és archiválásához 50 százalékkal nagyobb teljesítmény, 100 százalékkal megnövelt tárkapacitás és kiterjedt skálázhatóság mellett.

A Fujitsu ETERNUS család CS800 típusjelű tagja már több ügyfelünknél bizonyított, többek között ennek is köszönhető, hogy a Fujitsu mind Magyarországon mind az európai régióban a válság ellenére is növelni tudta részesedését a tárolórendszerek piacán – fejtette ki Poros Gábor. Ügyfeleinknél tapasztaljuk – folytatta -, hogy megnövekedett az igény a mentési környezetek modernizálására. A pénzintézetek csökkenő informatikai költségvetés mellett is keresik a lehetőségeket arra, hogy a megnövekedett adatbiztonsági elvárásoknak és az üzleti oldal által rendelkezésre állással kapcsolatban támasztott igényeknek megfeleljenek. Erre példa, hogy hosszú tesztelési és pályáztatási folyamat végeredményeként az OTP Bank Nyrt. diszk alapú mentési megoldás bevezetése mellett döntött, amely kiváltja a banknál működő egyik, régi szalagos technológián alapuló mentési környezetét. A projektet Fujitsu eszközökön és szoftvereken a Fujitsu Technology Solutions Kft. és a JET-SOL Kft. közösen valósítja meg.

„A projekt elsődleges célja az elavult LTO-2 technológia kiváltásán túl a többszörösen tárolt tartalmak kiszűrése és a rövidtávú fejlesztési tervekben szereplő Sharepoint és VMware alapú szolgáltatások bevezetésének támogatása volt" – fejtette ki Andráskó Tibor, az OTP Bank IT üzemeltetésért felelős ügyvezető igazgatója. „A kiválasztás során szempont

volt a bank meglévő környezetébe történő integráció, a minden részletre kiterjedő tesztelés alatt szerzett tapasztalat és nem utolsó sorban a projekt teljes költsége"- tette hozzá. A választás végül a Fujitsu ETERNUS CS800 megoldására esett, az implementációt a Fujitsu és a JET-SOL szakemberei közösen végezték, a 3 éves, 7/24-es támogatást is e két cég közösen nyújtja a bank számára. A két telephelyes elrendezése nagyobb adatbiztonságot garantál, a deduplikáció alkalmazásával pedig lehetőséget biztosít a nagy mennyiségű, kis méretű adatmentések egyszerű és rugalmas kezelésére is.

A sajtótájékoztatón Magyarországon először mutatták be a Fujitsu új LIFEBOOK U772 Ultrabook sorozatát. Az 1,4 kg súlyú komplett funkcionalitású noteszgép akkumulátora hosszú ideig biztosítja a mobil munkavégzést. Reagáló készsége nagy, biztonsági jellemzői fejlettek és opcionálisan 4G/LTE vagy 3G/UMTS környezetben is ütőképes. A Fujitsu LIFEBOOK UH572 Ultrabook emelt szintű mobilitást biztosít fejlett biztonsági jellemzők mellett, 3G/UMTS képesség lehetőségével.

A Fujitsu új szolgáltatásokat is bejelentett. A napokban vezeti be a managed mobile megoldást. amellyel a cég azt vállalja, hogy külön anyagi ráfordítás nélkül szolgáltatásként garantálja a cég kommunikációs hálózatába bekapcsolt minden mobil eszköz biztonságát, az adatok védelmét még abban az esetben is, ha az eszköz elveszne, vagy ellopnák. Ezzel kizárja a munkáltatónál az alkalmazottak különböző platformokon (Android, IOS, Symbian, Windows Mobile) használt okos telefonjai és tabletjei által eddig jelentkező komoly biztonsági kockázatokat és azok hozzáférési korlátozása helyett teret enged a munkatársak saját eszközeinek a vállalat javát szolgáló biztonságos használatát.

A sajtótájékoztatón jelentették be, hogy hozzáférhetővé vált a biztonságos és hiteles papírmentes dokumentumtárolásra kifejlesztett Fujitsu Secdocs megoldás. A szerződések, megrendelések, teljesítésigazolások és más, az üzleti kapcsolatok vitás eseteiben perdöntő jelentőségű dokumentumok tárolására kifejlesztett szolgáltatás jogilag hiteles dokumentumként tetszőleges ideig tárolja iratokat, megtakarítva ezzel a tömeges papírfelhasználás, -tárolás és az archívum fizikai kezelési költségének oroszlánrészét.

Poros Gábor végezetül tájékoztatást adott a csütörtökön, Budapesten megrendezett IT Future szimpóziumról és konferenciáról. Mint mondotta az új technológiák, azaz például az érzékelők, a nagyméretű adatfeldolgozás eszközei, a közösségi média, a robotok új üzleti lehetőségeket teremtenek, amelyek megváltoztatják mindennapi életünket is. A Fujitsu IT Future rendezvényen a magyar nagyvállalatok mintegy 100 informatikai vezetője a sajtótájékoztatót követően ismerkedik meg az új ULTRABOOK-kal és LIFEBOOK-kal, a PRIMERGY S7-es generációjával és a Fujitsu CELSIUS munkaállomásokkal, valamint a legújabb 3D kijelzőkkel, tároló rendszerekkel, SAP HANA megoldással, a DI blokokkal és a Fujitsu legújabb felhőszolgáltatásaival is.

A rendezvényen Bernhard Brandwitte, a Fujitsu Technology Solutions GmbH dinamikus infrastruktúrákért felelős marketing igazgatója felvázolta azokat a fejlesztéseket, amelyek irányt mutatnak a vállalati működést átalakító IT megoldások területén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.