2024.július.26. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Millenárist csütörtöktől birtokba veszi a zene

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/60905"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/f_11.thumbnail.jpg" border="0" width="75" height="100" /></a></span>Kiemelt rendezvény a kétnapos Tavaszi Jazzy Napok a Teátrumban, de mellettük a Fogadóban is muzsika várja a rajongókat.</p> <p> 

f 11.thumbnailKiemelt rendezvény a kétnapos Tavaszi Jazzy Napok a Teátrumban, de mellettük a Fogadóban is muzsika várja a rajongókat.

 

f 11.thumbnailKiemelt rendezvény a kétnapos Tavaszi Jazzy Napok a Teátrumban, de mellettük a Fogadóban is muzsika várja a rajongókat.

 

2012. május 17. csütörtök: Whitney Houston Emlékkoncert

Millenáris, Teátrum 20.00 óra.

A valaha legtöbbet díjazott női előadóművész volt, pályafutása alatt összesen 415 díjat és kitüntetést vehetett át. Albumaiból több mint 170 millió fogyott világszerte.

A fantasztikus díva dalait keltjük életre azon magyar énekesnők segítségével, akiknek példaképe volt. Először együtt a Millenáris Teátrum színpadán Zséda, Szekeres Adrien, Veres Mónika „Nika" és Singh Viktória a Jazzy All-Stars kíséretében.

A koncert alaphangulatáról a Garami Funky Staff gondoskodik.

Jegyárak: Kiemelt ülőhely: 6 990 Ft ï Földszinti ülőhely: 4 990 Ft ï Lelátói ülőhely: 2 990 Ft

Jegyek a www.jegy.hu oldalon és a helyszínen kaphatók!

 

2012. május 18. péntek: Swing and Roll Fesztivál

Millenáris, Teátrum 19.30 óra.

A swing a jazz műfajai közül a leglendületesebb és az egyik legtáncosabb. A swing továbbgörgetett változata lett a rock and roll. E két zenei stílus négy kiemelkedő képviselője pörgeti meg a közönséget a Swing and Roll Fesztivál rendezvényén: a Group'n'Swing, a Majsai Swing Stars, a Mystery Gang és a Pedrofon.

Jegyárak: Állóhely: 3500 Ft ï Ülőhely: 6500 Ft

Jegyek a www.jegy.hu oldalon és a helyszínen kaphatók!

 

2012. május 17. csütörtök 20.00 óra.

Kávészünet „Zenélő Versek" Klub a Fogadóban

Könnyűzenés irodalmi klubot indított a Millenáris a verszenésítés fiatal csillagaival, a Kávészünet zenekarral közösen, amely a nagy sikerre való tekintettel folytatódik 2012-ben is.

A Kultúra Fiatal Nagykövetei havi rendszerességgel jelentkező programmal várják az irodalom, a költészet – és természetesen az igényes pop-rock zene – kedvelőit.

Jegyár: 500 Ft

 

2012. május 18. péntek 20.00 óra.

Jó estét Nyár! – Ágota koncert a Millenáris Fogadóban, Siménfalvy Ágotával és zenekarával.

Siménfalvy Ágota színésznő, énekesnő, évek óta a Budapesti Operettszínház meghatározó tagja, most azonban Ébred valami a szívemben című szólólemezét mutatja be a Millenárison rendezett koncertjén.

A Magneoton Kiadó gondozásában megjelent albumon a '70-es, '80-as, '90-es évek magyar slágereinek feldolgozásai hallhatók többek között Kovács Kati, Katona Klári, Cserháti Zsuzsa, Demjén, Presser melódiái. De a koncerten elhangzik Ágota nagy sikerű operettszínházi előadásának, a Menyasszonytánc címűnek egyik legszebb dala is.

A lemez egységes hangzásvilága Elek Norbert hangszerelésének köszönhető, így a koncerten is jól megférnek egymás mellett a rock-, pop-, jazz- és klezmerfeldolgozások, valamint – persze – némi kis színház… meg egy kis szerelem, női szemmel.

És ha már színház, akkor premier! Külön erre az estére készült remixek, illetve új, saját dalok is elhangzanak majd! Az est vendége pedig Farkas Gábor Gábriel lesz, aki a musicalek és a jazz világából is ismert lehet. Régi magyar dalok feldolgozásával, valamint Ágotával közös duettalbumuk – Örökre szépek – dalaival szórakoztatja majd a közönséget.

A Millenáris sokszínű programkínálatába kíválóan beleillik Ágota koncertjének zeneileg számtalan irányba ágazó, de mégis egységes stílusa a színház és a zene találkozása.

www.simenfalvyagota.hu

A koncerten közreműködnek: Siménfalvy Ágota, ének; Farkas Gábor Gábriel, ének; Schneider Zoltán, gitár; Fehérvári Attila, basszusgitár; Elek Norbert, zongora, zeneszerző; Oláh Gábor , dob; Lukács Levente, zenei vezető, remixek; Simon Edina, vokál; Demeter Tamás, vokál.

Fénytervező: Vida Zoltán

 

2012. május 20. vasárnap 11.00 óra.

Csokikoncertek a Söndörgő együttessel

Lehet-e elég korán kezdeni a koncertre járást?  Vajon tudják-e a gyerekek, hogy milyen hangja van a brácsának? Egyáltalán tudják-e, hogy mi az a brácsa? 
A Csokikoncerteken minden klasszikus zenei kérdésre választ kapnak az apróságok!  
A vidám dalok mellett mesekönyvek, arcfestés és sok más játék is kiegészíti a koncertélményt. 
A tartalmas, változatos és ingyenes kulturális program 4-12 éves gyerekeknek szól. Minden hónapban a Millenárison illetve alkalmanként az Allee-ban kínál lehetőséget a családoknak arra, hogy találkozhassanak zenével, művészekkel, irodalommal, játékkal – és egymással. Lukácsházi Győző irányításával a gyerekek kalandozhatnak a hangszerek és a hangok világában. Játékos kérdésekre adott helyes válaszokért, pedig csokit „zsebelhetnek be". 
A klasszikus zene mellett a könnyűzene, a dzsessz és a népzene világát is közelebb hozza a kicsikhez, továbbá drámapedagógiai előadásokkal és Olvasóligettel is kiegészül a programkínálat, ahol a kortárs gyerekirodalom színe-javából válogathatnak a családok. 

Az öttagú Söndörgő a legfrissebb, leglendületesebb zenét játszó zenekar a hazai világzenei palettán. Hangzásuk alapját a tambura hangszercsalád tagjai adják, amelyek mellett helyenként fúvós hangszereket, harmonikát és ütősöket is megszólaltatnak a balkán legizgalmasabb dallamai által.

Az együttes tagjai:

Buzás Attila: tamburabőgő, ének; Eredics Áron: prímtambura, csellótambura, derbuka, tapan, ének; Eredics Benjamin: brácstambura, trombita, ének; Eredics Salamon: harmonika, furulya, basszprímtambura; Eredics Dávid: prímtambura II., basszprímtambura, kaval, klarinét, szaxofon, ének

A belépés díjtalan!

 

http://www.millenaris.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.