2024.július.26. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egyszer élünk!

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/60907"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/c%20%281%29_1.thumbnail.JPG" border="0" width="100" height="75" /></a></span>Számos új programmal a cukorbetegség ellen. Számos új programot és kezdeményezés elindítását jelentette be sajtótájékoztatóján a cukorbetegség megelőzéséért és korai felismeréséért évek óta küzdő Egy Csepp Figyelem Alapítvány. A rendezvényen a különféle programok képviseletében jelen volt Wolf Kati, Pokorny Lia, Janicsák Veca és Szellő István is.</p> <p> 

c%20%281%29 1.thumbnailSzámos új programmal a cukorbetegség ellen. Számos új programot és kezdeményezés elindítását jelentette be sajtótájékoztatóján a cukorbetegség megelőzéséért és korai felismeréséért évek óta küzdő Egy Csepp Figyelem Alapítvány. A rendezvényen a különféle programok képviseletében jelen volt Wolf Kati, Pokorny Lia, Janicsák Veca és Szellő István is.

 

c%20%281%29 1.thumbnailSzámos új programmal a cukorbetegség ellen. Számos új programot és kezdeményezés elindítását jelentette be sajtótájékoztatóján a cukorbetegség megelőzéséért és korai felismeréséért évek óta küzdő Egy Csepp Figyelem Alapítvány. A rendezvényen a különféle programok képviseletében jelen volt Wolf Kati, Pokorny Lia, Janicsák Veca és Szellő István is.

 

c%20%282%29 1.thumbnailA cukorbetegség mára népbetegséggé vált, és sajnos egyre gyakrabban jelenik meg gyermekeknél. Az Erős Antónia által létrehozott Egy Csepp Figyelem Alapítvány ezért egy mesekönyv kiadásával szeretné segíteni a megelőzést. Emellett Magyarország Cukormentes Tortája versenyt hirdet, valamint elindítja ingyenes országos szűrő-programját, az Egyszer Élünk Körútat.

 c%20%283%29 0.thumbnail

Az alapítvány a Kolibri kiadóval közösen egy mesekönyvvel jelentet meg az év végére, amelynek szerzője Finy Petra. A történet főhőse egy pegaur, egyik fontos szereplője pedig Glu, a cukorbeteg kisfiú, aki testvére, Glenda révén ismerkedik meg a pegaurok csodás világával, és keveredik minden féle érdekes kalandba. A könyvvel nem csak az érintetteket szeretné az alapítvány megszólítani, hanem minden  kisgyerekes családot, mert hitük szerint a diabéteszt körülvevő tabu-jelenség lebontása nagyon sokat segíthet a megelőzésben, a diszkrimináció megszüntetésében és a cukorbetegséggel való együttélésben is. A 3-7 éves gyerekeket célzó mese mellett tájékoztató füzet is segíti majd az ismeretterjesztést a cukorbetegség témakörében.

 c%20%284%29 0.thumbnailA Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt az alapítvány idén meghirdeti a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amivel célja, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, hogy finomított cukor nélkül is nagyon is finom lehet egy édesség. A versenyre olyan receptekkel jelentkezhetnek majd a cukrászatok, amelyek hozzávalói közt sem a mesterséges édesítőszerek, sem a finomított cukor nem szerepel.

c%20%285%29 0.thumbnailA győztes receptet a Magyarország Tortája díjjal egy időben, augusztusban hirdeti ki az alapítvány.

 c%20%286%29.thumbnail

A Wasárnapi Művész Piacról (WAMP) ismert tervezővel, Wild Judittal közösen az alapítvány májusban egy limitált szériás, kézzel készített ékszerkollekcióval is debütál. A Vadjutka az Egy Csepp Figyelem Alapítványnak együttműködés szlogenje: „Most mutasd meg!" A designékszereken a „Cukorbeteg vagyok" illetve a „Stop Diabétesz!" feliratok szerepelnek.

www.vadjutka.hu/egycseppfigyelem

c%20%287%29.thumbnail

Júniusban indul az Egyszer Élünk Körút, amelyen az ország legnagyobb fesztiváljait látogatja végig az „egycseppes" csapat, ingyenes vércukor-, vérnyomás- és koleszterinmérési és tanácsadási lehetőséget kínálva sok ezer ember számára.

Az alapítvány a cukorbeteg életmód program ajánlójaként csatlakozott továbbá a Life.hu Ez Zsír! elnevezésű, személyre szabott, ingyenes fogyókúra- és mozgásprogram cukorbetegeknek szóló részéhez is. Májustól szeptemberig, az „egycseppes" sátrakkal útba ejtik az ország számos fesztiválját a Szigettől a Víz-Zene-Virág fesztiválon át a VOLT-ig. A tavalyi ECSET körúton – amelyen végiglátogatták az ország megyeszékhelyeit a nyári hónapokban – több ezer ember vércukorszintjét, vérnyomását és koleszterinszintjét mérték meg. A konkrét állomásokról és időpontokról további információ:

www.egycseppfigyelem.hu/esemenyeink/egyszer_elunk_korut

 c%20%288%29.thumbnail

Az alapítvány idén is megszervezi május 21-e és 27-e között, valamint novemberben az Egy Cseppes Patikahetet az ország több mint 500 „egycseppes" gyógyszertárában; és novemberben, több ezer ember részvételével megrendezi a hetedik Egy Csepp Világnapot. A patikahetek ideje alatt felhívják a figyelmet a gyógyszertári szűrések lehetőségére, amit kiemelt vásárlási akcióval is támogatnak. Idén 27 %-os kedvezménnyel vásárolhatók vércukormérők, vérnyomásmérők, koleszterinmérők.

Az egycseppes patikák listája:

www.egycseppfigyelem.hu/patikakereso

 

1%-os kampány Katával és Karesszel
Kata és Karesz ketten a másfél millió cukorbetegből Magyarországon. Ismerje meg őket és kövesse a történetüket a Facebook-on:

www.facebook.com/egycseppfigyelemalapitvany/videos

Május 20-ig a televízióban és az online felületeken fut az alapítvány egyszázalékos kampánya.

 

„Egycseppes" futócsapat
Ebben az évben a Vivicittától a Nike Félmaratonig „egycseppes" színekben futnak, és mindenkit arra bíztatnak: csatlakozzon. A versenyek helyszínén ingyenes mérésekkel várnak mindenkit.

 Az Egy Csepp Figyelem Alapítványt – amely mára Magyarország egyik legjelentősebb nonprofit szervezetévé nőtte ki magát – Erős Antónia alapította 2005-ben. Az alapítvány idén kiemelten nagy hangsúlyt helyez arra, hogy a fiatal felnőtteket és a gyermekes családokat is meg tudja szólítani, hiszen a cukorbetegség sok esetben megelőzhető.

 Magyarországon ma 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és ugyanennyien nem tudnak arról, hogy cukorbetegek. Tegyen Ön is azért, hogy családja, barátai megelőzzék a cukorbetegséget, vagy ha érintettek, mielőbb orvoshoz kerüljenek. Méresse meg saját vércukrát legalább évente egyszer, vagy mérje meg a patikákban és erre hívja fel környezete figyelmét is!

 Egyszer élünk! A cukorbetegség figyelmet követel.

http://www.egycseppfigyelem.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.