EuroAstra

Dijnyertes séfek a Cannes-i filmfesztiválon – tőlük függ a zsűri hangulata

Az Electrolux immár második éve a Cannes-i Filmfesztivál kiemelt partnere. Az idén ismét az Electrolux Agora pavilon ad helyet a 2012-es Cannes-i Filmfesztivál nyitó gálavacsorájának, illetve a zsűri döntéshozó ebédjeinek. Bruno Oger, az Electrolux partnereként dolgozó, nemzetközi hírű, két Michelin-csillagos francia séf azt mondta a gálavacsoráról, hogy „Ez a legfontosabb vacsora idén Franciaországban.

 

Az Electrolux immár második éve a Cannes-i Filmfesztivál kiemelt partnere. Az idén ismét az Electrolux Agora pavilon ad helyet a 2012-es Cannes-i Filmfesztivál nyitó gálavacsorájának, illetve a zsűri döntéshozó ebédjeinek. Bruno Oger, az Electrolux partnereként dolgozó, nemzetközi hírű, két Michelin-csillagos francia séf azt mondta a gálavacsoráról, hogy „Ez a legfontosabb vacsora idén Franciaországban.

 

„A cannes-i filmfesztivál gálavacsoráján olyan séfek készítik a fogásokat, akik a lehető legmagasabb színvonalat képviselik. Az Electrolux partnereként Cannes-ba érkező, nemzetközi hírnévvel és számos szakmai elismeréssel rendelkező séfek mindennapi munkájuk során is ugyanazokat a berendezéseket használják, mint amelyek most az Electrolux Agora pavilonban várják őket, így megszokott környezetükön kívül is magabiztosan dolgozhatnak" – mondta Frederique Pirenne, az Electrolux európai PR-igazgatója.

 

Az Electrolux az európai Michelin-csillagos éttermek felének beszállítójaként három olyan díjnyertes séfet hívott meg Cannes-ba, akiknek mindennapi munkáját a vállalat professzionális konyhafelszerelései segítik. A két Michelin-csillaggal kitüntetett Bruno Oger (Franciaország), a Bocuse d'Or aranyérmese, Rasmus Kofoed (Dánia), illetve a Bocuse d'Or ezüstérmese Tommy Myllymaki (Svédország) az elismert bormester, Jens Dolk (Svédország) társaságában fognak dolgozni.  A séfek olyan hírességeknek főznek majd, mint Ewan McGregor, Diane Kruger vagy Jean Paul Gaultier, akik az idei fesztivál zsűrijének tagjai.

 

Az Agora Pavilon, melyet a Cannes-i filmfesztivál hivatalos partnereként az Electrolux tavaly mutatott be, a legnagyobb ideiglenes építmény a Croisette mentén. Az épületet 2 hét alatt építette fel 51 ember, közel 200 munkaóra alatt.  Az Agorát 21 darab három tonnás, 7-8 méter mélyen a földbe ásott betontömb tartja a helyén.

 

Díjnyertes séfek az Electrolux Agora pavilonjában

 

Rasmus Kofoed

Rasmus Kofoed (a Bocuse d'Or győztese és 1 Michelin-csillag tulajdonosa) a koppenhágai Geranium főszakácsa és társtulajdonosa. Rasmus főzési stílusa skandináv gyökereit tükrözi, és a természet felé fordulva az összes érzéket az étel élvezetének szolgálatába állítja. Könnyű, letisztult és dinamikus. Rasmus jövőképe a világ legjobb 50 étterme közé juttatta éttermét 2012-ben, ezenkívül a rangos aranyérmet is biztosította számára a gasztronómia olimpiájának számító Bocuse d'Or versenyen.

 

Bruno Oger

Bruno Oger (2 Michelin-csillag tulajdonosa és az Év legjobb francia szakácsa cím győztese) nemzetközi hírű francia séf. Az általa készített fogások az íz, a szenvedély, az élvezet és a képzelet mediterrán ízvilágból és helyi termékekből táplálkozó élményét nyújtják. A Majestic Hotel konyhájának vezetőjeként Bruno 29 évesen kapta meg első 2 Michelin-csillagát.  Amikor megnyitotta első éttermét, az elismert Villa Archangel-t, rögtön két Michelin-csillagot nyert el, ami szinte példa nélkül álló teljesítmény. A Villa Archangel mára az elegáns étkezés egyik bástyája Cannes-ban.

 

Tommy Myllymaki

Tommy Myllymaki 2007-ben az év svéd séfje lett, és 2011. január 26-án, Lyonban elnyerte a rangos Bocuse ezüstérmét. Tommy, aki szülővárosa, a svédországi Katrineholm környékén számos étterem főszakácsa, illetve társtulajdonosa, előszeretettel használ Svédország különböző pontjairól származó helyi termékeket, így vendégeit az eredeti skandináv ízek korábban ismeretlen kombinációival kápráztatja el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük