2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Válj képregényhőssé és rajzoltasd bele magadat egy igazi képregénybe

6 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/61006"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/k%20%281%29.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="66" /></a></span>Szeretnéd szuperhősként, manga-figuraként, klasszikus formában, esetleg napirajzos arcként viszontlátni magad? Most három neves magyar képregényrajzoló szabadkézi alkotásaiként egy május 14-én, hétfőn indult Facebook-alkalmazás segítségével ez a titkos vágyad valóra válhat.</p> <p> 

k%20%281%29.thumbnailSzeretnéd szuperhősként, manga-figuraként, klasszikus formában, esetleg napirajzos arcként viszontlátni magad? Most három neves magyar képregényrajzoló szabadkézi alkotásaiként egy május 14-én, hétfőn indult Facebook-alkalmazás segítségével ez a titkos vágyad valóra válhat.

 

k%20%281%29.thumbnailSzeretnéd szuperhősként, manga-figuraként, klasszikus formában, esetleg napirajzos arcként viszontlátni magad? Most három neves magyar képregényrajzoló szabadkézi alkotásaiként egy május 14-én, hétfőn indult Facebook-alkalmazás segítségével ez a titkos vágyad valóra válhat.

 

k%20%282%29.thumbnailA játék 2012. május 12-én, a 8. Nemzetközi Képregényfesztiválon mutatkozott be a Millenárison, majd 20 munkanapon át fut a neten, a végén pedig a résztvevők között UltrabookTM-ot sorsolnak ki. Fantáziáltál már azon, hogy nagy szemű japán kislányként félelmetes lényekkel vagy képes megküzdeni, esetleg Batmanként vagy Supermanként Te mented meg a világot a gonoszan kacagó ellenséggel szemben? Az Intel® debütáló Facebook-alkalmazásán keresztül mindez most bárki számára valóra válhat. Ráadásul rögtön négy képregénystílus közül választhatod ki, hogy milyen alakban szeretnéd viszontlátni magad.

A már-már kultikus Napirajzot készítő Grafitember, azaz Merényi Dániel, valamint a Magyar Képregény Szövetség rajzolói, Fritz Zoltán és Vári Tamás 20 napon keresztül, négy stílusban gyártják majd a személyre szabott képregényeket. Az alkotók a Napirajzért, a szuperhősös stílusért, a mangáért vagy a klasszikus képregényért felelnek majd.

A valóság és a rajzolt világ között sosem volt még ilyen egyszerű az átjárás. Az Intel® Hungary nyitotta meg ezt a kaput, amelyen naponta léphetnek át a jelentkezők a rajzkockák, és szövegbuborékok végtelenül sokszínű világába. Ott már csak a szerencsén múlik, hogy valóban beszippantja-e őket a korábban megjelölt Napirajzos, manga, klasszikus vagy szuperhősös kaland. A jelentkezőknek nincs más dolguk, mint a

 

https://www.facebook.com/IntelHungary?sk=app_287862541299111

 

linkre kattintva feltölteni a legszebb énjüket, azaz a profilképüket az Intel® Hungary alkalmazásába, valamint kiválasztani, hogy a négy képregényműfaj közül melyik számukra a legszimpatikusabb.

Ha szeretnél képregényhőssé válni, akkor küldd a profilképedet az alkalmazáson keresztül, amely naponta sorsol kategóriánként 12 nyertest, akik arcát az alkotók berajzolják egy-egy történetbe. A szerencsések 48 órán belül letölthető formában kézhez kapják a saját, személyre szabott képregényes történetüket, amit rögtön ki is nyomtathatnak maguknak. A játék hivatalosan május 12-én, a 8. Magyar Képregényfesztiválon mutatkozott be a Millenárison.

A rendezvényen már 8. alkalommal gyűltek össze a képregények leglelkesebb rajongói; a figyelem középpontjában a világ legismertebb szuperhőse, az ötvenéves Pókember és a lengyel történelmi képregények álltak.

A játék június 12-én sorsolással zárul, melyen mindenki, aki feltöltötte a profilképét, részt vesz! A főnyeremény egy, az Intel® Hungary által felajánlott UltrabookTM.

 

És most következzenek, akik a képregényeket személyre szabják:

 

Merényi Dániel (Napirajz)

Merényi Dániel, azaz Grafitember igazi celeb képregényes körökben. A Napirajz brand, amit unalmas perceiben kezdett papírra vetni, 2005 óta ontja magából az ironikus történetfoszlányokat a Gébics eszpresszó valóságtól elvont mikroklímájában, ahol jól megfér egy szexuálisan túlfűtött négyéves és egy takaros betonkocka is. Alkotójuk sokáig reklámgrafikusként üzemelt, de mostanában már bicikliváz-építéssel foglalkozik, ahol a hegesztéstől a grafikai tervezésig minden a keze alatt történik miskolci manufaktúrájában.

http://www.youtube.com/watch?v=49fTS4T1rBk

Fritz Zoli (manga és a klasszikus stílus)

A manga stílus felelőse Fritz Zoli, aki Alfabéta-díjas képregényrajzoló. Emlékezetes rajzainak szereplői például a meglehetősen vágósúlyú csirkék a 2010-es Képregényfesztiválról. Szintén sikeres munkája az Égig érő paszuly, amely a Pinkhell magazin nulladik számában jelent meg, vagy a szintén ebben a kiadványban debütált Holló. Az egyébként keramikus végzettségű rajzoló az agyagpörgetés után az animáció felé fordult. Közreműködött a Macskafogó második részében, és hozzá köthető a Hungarikum című animációs sorozat is, amelyet megjelenésekor az amerikai South Parkhoz hasonlítottak.

http://zfritz.blogspot.com/

Vári Tamás (szuperhős stílus)

A még mindig igencsak fiatal rajzoló, Vári Tamás máris a Magyar Képregényszövetség csapatát erősíti, nekünk pedig a szuperhősös stílus kategórián dolgozik. Kiskorában a klasszikus Bobo és Góliát kockák ihlették, valamint Nils Holgersson, aki Márton lúd nyakán ügetve jutott el egészen Lappföldig. 2006-tól a Kaposvári Egyetem Művészeti Főiskolai Karán, látványtervező szakon tanult, itt vetette papírra első képregényes rajzait, amikor egy gerilla stripet indított a szakok életéről. Nyomtatásban az Inverz című munkáját élvezhettük először, amiért jelölték a 2011-es Alfabéta-díjra. Továbbá közreműködött a Busó-Járás sorozatban is, amivel kiemelten foglalkozik az idei Képregény Fesztivál.

http://5panels.kepregeny.net/alkotoink/vari-tamas/

Az Intel® technológiai újításai ma már szinte mindenhol jelen vannak, így nem meglepő, hogy a képregények világa sem kivétel ez alól. Manapság a legtöbb számítógép lelkét egy Intel® processzor adja, az alkotók így a folyamat minden kellemes és kellemetlen mozzanatán is osztoznak az Intel®-lel.

Emellett az Intel® rendszeres kiállítója és résztvevője a legnagyobb képregényes találkozók egyikének, a Comic-Connak. Tavaly októberben például a New York-i Comic-Conon az Intel® jövőkutatója, Brian David Johnson beszélt a digitális szórakoztatás jövőjéről és az ebben rejlő lehetőségekről.

Az Intel® AppUp Centerében is találhatóak képregény-alkalmazások, amelyek segítségével bárkiből pillanatok alatt képregényrajzoló válhat.

http://www.appup.com/index

http://www.youtube.com/watch?v=_xxev7VXueg

http://www.intel.com/content/www/us/en/sponsors-of-tomorrow/ultrabook.html   

Már dolgoznak az Intel® Hungary új Facebook-alkalmazásának képregényrajzolói és megvannak az első önkéntes képregényhősök.

 

Lantai József

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.