2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

LTE-képes (Long Term Evolution) WIFI routert kapott a győri Széchenyi István Egyetem

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/61061"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image43.jpg" border="0" width="82" height="86" /></a></span>A távközlési világnap alkalmából LTE-képes (Long Term Evolution) WIFI routert adományozott a Huawei Technologies Hungary a győri Széchenyi István Egyetem Távközlési Tanszékének. Az ország egyetlen LTE technológiával működő vezeték nélküli routerét a távközlési világnapon, az egyetemen megrendezett "A technológia fejlődésének hatása a szélessávú Internet szolgáltatásaira" szimpóziumon adta át

image43A távközlési világnap alkalmából LTE-képes (Long Term Evolution) WIFI routert adományozott a Huawei Technologies Hungary a győri Széchenyi István Egyetem Távközlési Tanszékének. Az ország egyetlen LTE technológiával működő vezeték nélküli routerét a távközlési világnapon, az egyetemen megrendezett "A technológia fejlődésének hatása a szélessávú Internet szolgáltatásaira" szimpóziumon adta át

image43A távközlési világnap alkalmából LTE-képes (Long Term Evolution) WIFI routert adományozott a Huawei Technologies Hungary a győri Széchenyi István Egyetem Távközlési Tanszékének. Az ország egyetlen LTE technológiával működő vezeték nélküli routerét a távközlési világnapon, az egyetemen megrendezett "A technológia fejlődésének hatása a szélessávú Internet szolgáltatásaira" szimpóziumon adta át a vállalat. Az ajándékozás júniusban is folytatódik, ekkor további két készülék érkezik a győri felsőoktatási intézménynek.

A távközlési világnap alkalmából immár harmadszor került sor szakmai szimpózium megrendezésére. Az esemény helyszíne a győri Széchenyi István egyetem aulája volt, ahol az előadók a legújabb mobil és fix szélessávú technológiákról, illetve trendekről tartottak bemutatót. A szimpózium résztvevői az LTE technológiát, továbbá a gyorsan fejlődő szélessávú internet szolgáltatások technológiai hatásait, azok további fejlődését ismerhették meg részletesebben.

Az eseményen képviseltette magát a Huawei Technologies is, aki világ egyik vezető LTE, azaz a harmadik generációs mobil- és adatátviteli hálózatok beszállítója. A multinacionális vállalat az LTE szabadalmak terén is világelső, és összesen 31 darab LTE kereskedelmi hálózat kiépítését tudhatja referenciái között, a globálisan működő 72 darab közül. A kínai székhelyű cég emellett teszt jelleggel is üzemeltet LTE hálózatot a sanghaji Maglev gyorsvasúton.

A győri egyetem távközlési tanszékének átadott Huawei B593 eszközt az idei, barcelonai Mobile World Congress seregszemlén mutatták be először a nyilvánosságnak. A készülék az első olyan LTE WIFI router, amely támogatja mind az LTE TDD (Time Division Duplex) és FDD (Frequency Division Duplex) technológiát, és lehetővé teszi a 100 Mb/sec letöltési sebességet egyidőben akár 32 készüléken, okostelefonon és laptopon is.

Az eszköz ideális HD felbontású vagy realtime videók nézéséhez és megfelel a kis- és középvállalkozások különböző igényeinek is, mivel alkalmas VOIP telefon, fax, nyomtató és más irodai eszközök használatához, azok összekötéséhez. A Huawei B593 LTE WIFI router Európában – így Magyarországon is – piaci bevezetés előtt áll. 

Az adományozás folyatásaként a Huawei Technologies Magyarország további két csúcstechnológiájú készüléket ad át júniusban a Széchenyi István Egyetem Távközlési Tanszékének.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.