2024.augusztus.19. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Mi vár a magyar tőzsdére? – Kiderült mit gondolnak az egyetemisták

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/61117"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/bpt.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>A Krómer Péter-Mészáros Ádám páros nyerte el a Budapesti Corvinus Egyetem és az Equilor Befektetési Zrt. egy millió forint összdíjazású „A magyar tőzsde jövője" című verseny fődíját. A győztesek a hazai vállalatok finanszírozási lehetőségeiről értekeztek dolgozatukban. A verseny célja az volt, hogy a jövő gazdasági szakembereinek figyelmét is felkeltse a magyar tőzsde, tőkepiac és vállalati finanszírozási lehetőségek tekintetében. </p> <p> 

bpt.thumbnailA Krómer Péter-Mészáros Ádám páros nyerte el a Budapesti Corvinus Egyetem és az Equilor Befektetési Zrt. egy millió forint összdíjazású „A magyar tőzsde jövője" című verseny fődíját. A győztesek a hazai vállalatok finanszírozási lehetőségeiről értekeztek dolgozatukban. A verseny célja az volt, hogy a jövő gazdasági szakembereinek figyelmét is felkeltse a magyar tőzsde, tőkepiac és vállalati finanszírozási lehetőségek tekintetében.

 

bpt.thumbnailA Krómer Péter-Mészáros Ádám páros nyerte el a Budapesti Corvinus Egyetem és az Equilor Befektetési Zrt. egy millió forint összdíjazású „A magyar tőzsde jövője" című verseny fődíját. A győztesek a hazai vállalatok finanszírozási lehetőségeiről értekeztek dolgozatukban. A verseny célja az volt, hogy a jövő gazdasági szakembereinek figyelmét is felkeltse a magyar tőzsde, tőkepiac és vállalati finanszírozási lehetőségek tekintetében.

 

A 1 millió forint összdíjazású versenyre a diákok összesen négy, a magyar tőzsde, tőkepiac jövőjét érintő témában nevezhettek. A pályázók megvizsgálhatták a Budapesti Értéktőzsde jövőjét a globális tőzsdefúziók tükrében, írhattak az euró bevezetésének hatásairól egy magyar tőzsdei vállalat szemszögéből nézve, foglalkozhattak a kötvénypiac szerepével a vállalatok finanszírozása szempontjából, illetve elgondolkodhattak azon is, hogy a magánnyugdíjpénztárak hiányának milyen következményei vannak, lehetnek a magyar részvénypiacon. Az Equilor és a Corvinus Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszéke az írásbeli és szóbeli fordulókat tartalmazó verseny után úgy döntött, hogy egy-egy első és második, valamint három harmadik helyezést oszt ki. A nyertes dolgozatot ketten – Krómer Péter és Mészáros Ádám – készítették „Hazai vállalatok finanszírozási lehetőségei 2012-ben" címmel. Az első helyezéssel járó oklevelet és 500.000 forintos ösztöndíjat ünnepélyes keretek között Berlinger Edina, a Budapesti Corvinus Egyetem Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszékének vezetője és Szécsényi Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. vezérigazgatója adta át. A nyertes duó a hazai vállalati forrásbevonás különböző lehetőségeit vette górcső alá. Pályaművükben az amerikai és európai forrásbevonás feltételeit, azon belül is a banki és kötvénypiaci lehetőségeket tekintették át. A megszerzett tapasztalatok figyelembe vételével vizsgálták, hogy van-e relevanciája a vállalati kötvény alapú finanszírozásnak Magyarországon. A dolgozat bírálói szerint a nyertes munka kiemelkedett a többi közül, mert a globális analógiák felvázolása mellett a hazai finanszírozási lehetőségekről is átfogó képet nyújtott. A nyertes pályamű következtetése szerint a hazai vállalati kötvénypiacon mind a kereslet, mind a kínálat tekintetében van tér a bővítésre, melynek megvalósításával kapcsolatban a szerzőpáros számos ötletet, javaslatot vonultatott fel. Emellett hangsúlyozták, hogy szabályozói és piacfejlesztési célból külső, akár állami ösztönzők alkalmazása is megfontolandó lehet.

A http://www.youtube.com/watch?v=7cgOsP4AmT0 címen elérhető videóban a díjátadó kapcsán nyilatkozik a verseny egyik győztese , Dr. Berlinger Edina, a versenyt lebonyolító Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszékének vezetője és Szécsényi Bálint az Equilor vezérigazgatója.

.A Corvinus-Equilor „A magyar tőzsde jövője" verseny nyertesei

Helyezés

Név

Dolgozat címe

Nyeremény

1.

Krómer Péter, Mészáros Ádám

Hazai vállalatok finanszírozási lehetőségei 2012-ben

500.000

2.

Jermann Miklós Ádám

Kiútkeresés – A JEREMIE alapok lehetséges kilépési stratégiáinak vizsgálata

200.000

3.

Ignácz Péter, Nagy András

Go East! – avagy lehet-e még "sztorit" adni a BÉT-nek?

100.000

3.

Zsigó Levente

A Budapesti Értéktőzsde kihívásai, lehetőségei a CEESEG csoport tagjaként

100.000

3.

Béli Marcell

A kockázati prémium rejtélye Magyarországon

100.000

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.