2024.augusztus.22. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

EFOTT – Csak szabadon…

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/61188"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/a%20%281%29_43.thumbnail.JPG" border="0" width="100" height="72" /></a></span>A Szkéné Színház is sátrat bont Velencén. Katartikus Csík-minikoncerttel, kedélyes hangulattal telt az EFOTT sajtótájékoztatója a Szkéné színháztermében.</p> <p> 

a%20%281%29 43.thumbnailA Szkéné Színház is sátrat bont Velencén. Katartikus Csík-minikoncerttel, kedélyes hangulattal telt az EFOTT sajtótájékoztatója a Szkéné színháztermében.

 

a%20%281%29 43.thumbnailA Szkéné Színház is sátrat bont Velencén. Katartikus Csík-minikoncerttel, kedélyes hangulattal telt az EFOTT sajtótájékoztatója a Szkéné színháztermében.

 

Néhány fellépő nevét már kiszivárogtatták, most azonban több újdonságról rántották le a leplet. Hepi Endre (Rádió 1) vezetésével sorban megszólaltak a meghívottak, mégpedig Maszlavér Gábor fesztiváligazgató, Fenyő Iván és Thuróczy Szabolcs színművészek, Csík János, aki elárulta, milyen extrákkal készülnek a nyitónapi koncertre, és Qka MC. az Animal Cannibals, aki a Tekerj az EFOTT-ra! programot vázolta. Végre megtudtuk, hogy igaz a hír a

legendás Kapa&Pepe párosról, na de hogy kerül Fenyő Iván és Thuróczy Szabolcs a sajtótájékoztatóra? Csak lassan, nézzük sorjában.

 

A helyszín nem volt véletlen, hiszen felgördült a függöny a fesztivál idei nagy attrakciójáról: minden este színvonalas előadások várják a kulturálódni vágyó fesztiválozókat. Így az EFOTT három fő irányzata július 3-8. között, Velencén: a zene, a színház és a sport! Ezen trióról az adott téma képviselői beszéltek.

 

„Most is a legnagyobb hazai előadókat hozzuk el az EFOTT-ra, ahogy eddig, ám elvégeztünk egy közvélemény-kutatást a fiatalok körében, és kiderült, külföldi előadókra is vágynak. Ezt figyelembe véve állítottuk össze a fellépők listáját – csapott is bele rögtön Maszlavér Gábor fesztiváligazgató. – Így a Csík Zenekar, a Tankcsapda vagy a Carbonfools mellett fellép például John Dahlback, Dr. Alban, a Brooklyn Bounce vagy éppen Roni Size. A legütősebb külföldi vendégünk DUB FX lesz, aki egy különleges felállással és vendégekkel érkezik Velencére, valamint egész nyáron csak az EFOTT színpadán lesz látható."

 

Óriási változás történik az EFOTT amúgy sem szerény programkínálatában: idén először színházi előadások is láthatók lesznek a fesztiválon.

„A Szkéné Színház előadói és vendégművészei minden este fellépnek a fesztiválon. Többek között a Pintér Béla és Társulatával elhozzuk a Parasztopera című darabot, és a legendás Kapa-Pepe párossal is színpadra lépek a Nézőművészeti Nonprofit Kft. a Fajok eredete előadásában. Az a tapasztalatom, hogy ilyen helyeken a közönség sokkal felszabadultabb, csak győzzük hangerővel!" – mondta Thuróczy Szabolcs színművész.

 

„Ha általában egy fesztiválra gondolunk, a pia és a sárban dagonyázás jut eszünkbe. Azonban ennek nem feltétlenül kell így lennie. Ezért is tud jó lenni egy ilyen kezdeményezés. Buli és színház, Velencén megkapják igényes módon ezt a kettőt. Én nem annyira tartozom a fesztiválozók táborába, viszont ha azt hallom, hogy ott nívós színházi előadásokat is láthatok, kedvem támad kimenni" – lelkesedett Fenyő Iván.

 

A széles zenei paletta és a kulturális programok mellett a szervezők gondoskodnak a sportolási lehetőségekről is, amelyhez nagyszerű terep a tó környéke. Újdonság a Tekerj az EFOTT-ra! program. Július 3-án Budáról biciklivel indul egy nagyobb csoport Velencére. A kezdeményezés egyik élharcosa az Animal Cannibals.

„Az EFOTT közösségi oldalára minden infó felkerül a megmozdulásról, lehet csatlakozni! Sőt, az sem baj, ha nincs még hozzá eszköz, mert valakit egy személyre szabott Csepel bringával ajándékozza meg a fesztivál" – mondta Qka MC.

A Csík Zenekar egy-egy remek muzsikával foglalta zenei keretbe az eseményt. Csík János nem csak énekelt, azt is elmesélte, hogy az EFOTT-on többek között Presser Gábor és a magyar jazz kiemelkedő alakja, Dresch Mihály is vendégük lesz.

 

Újabb nagymenők az EFOTT fellépőlistáján: jön DubFX és a Freestylers. 

A világhírű utcazenész Velencén debütál zenekaros show-jával!

 

Premier Magyarországon! A földkerekség talán leghíresebb utcazenésze, Ben Stanford, alias DubFX az EFOTT-ra hozza el először azon muzsikustársait, akik pályája során csapódtak mellé. Ráadásul sehol máshol nem lesz látható egész nyáron hazánkban, csak Velencén! A dubstep világ dallamait nem csak dábefexék szolgáltatják majd, az elektronikus műfaj másik jeles képviselője, az angol Freestylers is fellép a fesztiválon.    

 

Az ausztrál fenegyerek most valami olyannal érkezik Magyarországra, amit hazai közönség még nem láthatott! A világjáró DubFX ugyanis nem egyedül érkezik július 6-án az EFOTT-ra: a különleges zenei technikával dolgozó beatbox-os barátnőjével, Flower Fairy-vel, valamint CAde-del és Mr. Woodnote-tal, azaz a Convoy Un'ltd pár tagjával áll színpadra. Utóbbi egyébként amellett, hogy néhány szám erejéig szaxofonozik DubFX oldalán, saját koncertet is ad a Rauch aREna-ban, szintén július 6-án, a fesztivál pénteki napján.

 

Az új évezred hajnalán Londonban virágzásnak indult dubstep, illetve a drumstep világába kalauzoló angol banda, a Freestylers július 4-én növeli a fordulatszámot. Biztosan felhangzik a „Painkiller", a „Push Up" vagy a „Cracks", csakhogy a legismertebb dalokat említsük a mindig nagyon laza formáció repertoárjából. 

 

http://www.efott.hu/

 

Lantai József  

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.