2024.augusztus.22. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben ajánlataim szombat – vasárnapra szólnak.

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/61206"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/k_29.thumbnail.jpg" border="0" width="96" height="100" /></a></span>Utolsó Herendi Nap a Széchényi Könyvtárban, a TóPart, nyár a tavon programjában élvezhetjük az Eurovíziós Dalfesztivált, és két helyszínen a Magyarországi Román Színház „A Bőrönd" című gyerekelőadása.</p> <p> 

k 29.thumbnailUtolsó Herendi Nap a Széchényi Könyvtárban, a TóPart, nyár a tavon programjában élvezhetjük az Eurovíziós Dalfesztivált, és két helyszínen a Magyarországi Román Színház „A Bőrönd" című gyerekelőadása.

 

k 29.thumbnailUtolsó Herendi Nap a Széchényi Könyvtárban, a TóPart, nyár a tavon programjában élvezhetjük az Eurovíziós Dalfesztivált, és két helyszínen a Magyarországi Román Színház „A Bőrönd" című gyerekelőadása.

 

2012. május 26-án, szombaton 10-18 óra között – Varázslatos Herendi Nap az Országos Széchényi Könyvtárban. 

Utolsó alkalommal készíthet herendi mesterek segítségével eredeti herendi alapanyagból porcelánrózsát! Lesse el a mesterek titkait! Formázzon, fonjon porcelánt, próbálja ki az áttörés technikáját! Nézze meg a kiállított gyönyörű porcelánokat, ritka könyveket, és az Országos Széchényi Könyvtár madaras tükörtermét!

Aznapi tárlatvezetések: 11.00, 13.00, és 15.00 órakor.

A belépőjegy ára: 1000 Ft/fő
Kedvezményes belépőjegy: 500 Ft/fő
Csoportok számára 6 fő felett: 600 Ft/fő

A nagy érdeklődésre való tekintettel az OSzK munkáját segíti, ha részvételi szándékát jelzi:
Telefon: +36 1 487 86 52
E-mail: pr@oszk.hu

A kiállítás megtekinthető: hétfő és vasárnap kivételével 10-18 óráig.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Országos Széchényi Könyvtár

1827 Budapest

Budavári Palota F épület

http://www.oszk.hu/rendezvenyek/varazslatos-herendi-nap-oszk-majus-26
http://www.oszk.hu/kiallitasok/ragyogas-porcelan-es-konyvritkasagok

 

TóPart, nyár a tavon: a 200 éves Városligetben május 19-től augusztus 20-ig a tóPart, nyár a tavon című rendezvénysorozat keretében családi programok, kulináris íz- és játék kavalkád, koncertek, élő rádiós és televíziós bejelentkezések, olimpia, foci EB, Wimbledon és BL-döntő közvetítés várja a szórakozni, szurkolni és kikapcsolódni vágyókat.

Szombaton, május 26-én Compact Disco a Tavon! Szurkoljunk együtt a Compact Disco

sikeréért. Kövesd az Eurovíziós Dalfesztivált élőben óriáskivetítőn a Városligetben! 

Eurovíziós döntő az m1-en és a tóPart 24 nm-es LED falán. A Compact Disco Sound of Our Hearts versenydala másodikként hangzik el a szombat esti döntőben. 

A Compact Disco tizenötödikként lépett színpadra a Bakuban rendezett idei Eurovíziós Dalfesztivál keddi elődöntőjében, amit az m1 élőben közvetített. A Magyarországot képviselő zenekar mellett döntőbe jutott még Románia, Moldova, Izland, Dánia, Albánia, Ciprus, Görögország, Oroszország és Írország. A május 26-i válogatóba a Dalfesztivál alapító országai – Németország, Franciaország, Spanyolország az Egyesült Királyság, Olaszország -, és a tavalyi győztes Azerbajdzsán dala is egyenes ágon bekerül. A látványos szombat esti show-ba a csütörtöki, második elődöntőből Litvánia, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Ukrajna, Svédország, Macedónia, Norvégia, Észtország, Málta és Törökország dala jutott még be. 

Az Eurovíziós döntőt  május 26-án, szombaton 21.00 órától élőben közvetíti az m1. A hatásos képsorokkal tűzdelt, színvonalas produkciókat felvonultató adás kommentátora, Gundel Takács Gábor.  

TóPart – Nyár a Tavon! Városligeti Műjégpálya – Olof Palme sétány 5.

www.nyaratavon.hu 

www.facebook.com/nyaratavon

 

A Magyarországi Román Színház „A Bőrönd" című gyerekelőadása Budapesten a Nemzetközi Mesesátorban és a Nemzetközi Gyereknapon a Városligetben.

2012. május 26-27. között a Budapesti Román Kulturális Intézet, a Budapesti Román Nagykövetség, a Magyarországi Román Színház, a Ráday Könyvesház és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat két gyerekszínházi előadást tart „A bőrönd" címmel, Frank Ildikó rendezésében és előadásában. A bőrönd című darab kimondottan a gyerekek számára készült, abból a célból, hogy a félórás előadás során a színésznő közel hozza a gyerekeket a román nyelvhez, valamint a magyarországi kisebbségek nyelveihez, az ismert népmesei alakok megidézésével.
Frank Ildikó színész-rendező a Temesvári Nyugati Egyetem Dráma szakán végezte tanulmányait 1997-ben, majd a Temesvári Állami Német Színház társulatában indult karriere. Jelenleg a Szekszárdon a Magyarországi Német Színház igazgatója. Férjével, Florin Ionescu színésszel 2004-ben megalapította a Magyarországi Román Színházat (VIS Színház), ahol többek közt Eugen Ionesco Különóra, Matei Vişniec Utolsó Godot és más román szerzők darabjait vitték színre.
A Ráday utcában található Nemzetközi Mesesátrat immár hatodik alkalommal húzzák fel, együttműködő partnerei a Szlovák és Lengyel Kulturális Intézet, a Szentgyőrgyi és Scheiber Sándor Gimnázium, valamint olasz, japán, német, brit és török családok.
A budapesti Városligeti park minden év utolsó május-vasárnapját a Gyereknapnak szenteli. A Budapesti Román Kulturális Intézet és a Román Nagykövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat vendégei, a rendezvényen pedig egy bemutatkozó standdal jelentkeznek a „Nemzetek Sétányán". A Gyereknap idei védnökei Dr. Heinz Fisher, Ausztria elnöke, Göncz Árpád, Magyarország volt államelnöke, Dr. Roman Herzog, Németország volt államelnöke, valamint több nemzetközi politikai személyiség.
A két rendezvény célja, hogy a budapesti és magyarországi gyerekeket közelebb hozzá más kultúrákhoz és a Magyarországon élő nemzetiségekhez, hogy szélesítse látókörüket, valamint segítse a felnövekvő generációk szüleit és oktatóit a más nemzetiségek kultúráinak megértésében.

  • Nemzetközi Mesesátor

május 26., 15.00 óra – IX. ker, Budapest, Ráday utca (a Bakáts tér közelében)
•    Nemzetközi Gyereknap
május 27., 14.00 óra – XIV. ker., Budapest, Városliget, Petőfi Csarnok előtti színpad.

http://www.icr.ro/budapest/

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.