2024.augusztus.22. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Symantec idén is támogatta a Városligeti Gyermeknapot

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 72 1024x768 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/61288"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Biztons%C3%A1gos_Internet_S%C3%A1tor.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) fogyasztói és vállalati üzletága idén is részt vett a Városligeti Gyermeknapon, ahol a Biztonságos Internet Sátorban szórakoztató kvízekkel és játékokkal hívta fel a figyelmet a tudatos és megfelelő internetes magatartás elsajátítására. A vállalat évek óta elkötelezett a gyermekek biztonságos internethasználatának elősegítésében, így aktív támogatójává és partnerévé vált a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Safer Internet Programjának is.</p> <p> 

biztons%c3%a1gos internet s%c3%a1tor.thumbnailA Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) fogyasztói és vállalati üzletága idén is részt vett a Városligeti Gyermeknapon, ahol a Biztonságos Internet Sátorban szórakoztató kvízekkel és játékokkal hívta fel a figyelmet a tudatos és megfelelő internetes magatartás elsajátítására. A vállalat évek óta elkötelezett a gyermekek biztonságos internethasználatának elősegítésében, így aktív támogatójává és partnerévé vált a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Safer Internet Programjának is.

 

biztons%c3%a1gos internet s%c3%a1tor.thumbnailA Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) fogyasztói és vállalati üzletága idén is részt vett a Városligeti Gyermeknapon, ahol a Biztonságos Internet Sátorban szórakoztató kvízekkel és játékokkal hívta fel a figyelmet a tudatos és megfelelő internetes magatartás elsajátítására. A vállalat évek óta elkötelezett a gyermekek biztonságos internethasználatának elősegítésében, így aktív támogatójává és partnerévé vált a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Safer Internet Programjának is.

 

a legn%c3%a9pszer%c5%b1bbek a kv%c3%adzj%c3%a1t%c3%a9kok voltak.thumbnail„Nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen jó kapcsolatot sikerült kialakítanunk a Symantec-kel, hiszen a céljaink közösek, az eszközeink pedig kiegészítik egymást. A vállalat hosszú ideje támogatja a Safer Internet Programunkat, amellyel a gyermekek internethasználatának biztonságosabbá tételére törekszünk, illetve a káros tartalmak kiszűrésére. A Symantec szakértelme és biztonsági technológiái nagy segítségünkre van ebben az aktivitásban" – mondta Borsi Zsuzsanna, a Safer Internet Program koordinátora.

 

A Symantec az évente kiadott Norton Online Family tanulmányában világít rá az aktuális fenyegetésekre, amelyek a gyermekeket veszélyeztetik, illetve átfogó képet nyújt arról is, hogy a gyerekek mire és hogyan használják az internetet. Az idei tanulmány rámutatott, hogy világszerte a gyerekek csaknem 62 százalékát érte már negatív tapasztalat az interneten, tízből közel négyen (39%) pedig komolyabb veszélyekkel is szembesültek: zaklatták őket, vagy kiberbűnözők áldozatává váltak. Továbbá komoly aggodalomra ad okot, hogy a közösségi oldalakat használó gyermekek kétharmada került már kellemetlen helyzetbe, azoknál pedig, akik nem követnek semmiféle szülői szabályt vagy házirendet, ez az arány 82 százalék volt.

 

sok sok nyerem%c3%a9ny v%c3%a1rta a kv%c3%adzj%c3%a1t%c3%a9kok r%c3%a9sztvev%c5%91it.thumbnail„Szülőként sokat tehetünk azért, hogy biztonságban tartsuk a gyerekeket, hiszen óriási szerepet játszunk abban, hogy elsajátítsák a helyes internetes magatartást, mit tegyenek, hogyan ne viselkedjenek. A Symantec-nél fontosnak tartjuk, hogy olyan eszközöket is nyújtsunk a szülőknek, amelyek segítenek nekik elérni ezt a célt. A Gyermekmentő Szolgálattal, illetve a Safer Internet Programban való részvételünkkel  is ezt a küldetést szeretnénk folytatni és erősíteni" – mondta Teasdale Harold, a Symantec magyarországi vezetője.

 

Egyre több szülő ismeri be, hogy elkerülhetetlen a részvételük a gyerekeik digitális életében, és fontos a házirend felállítása a helyes számítógép- és internethasználatra vonatkozóan. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a kiberbűnözők is haladnak a korral, így már nem kizárólag a számítógépeken keresztül érheti támadás a gyerekeket.

 tesadale harold %c3%a9s gomb%c3%a1s l%c3%a1szl%c3%b3 felvil%c3%a1g%c3%b3s%c3%adt%c3%b3 besz%c3%a9lget%c3%a9st tartottak a helyes internethaszn%c3%a1latr%c3%b3l.thumbnail

„A szülői házirendet ki kell terjeszteni a mobiltelefonokra is, hiszen rengetegen böngésznek okostelefonokon. Érdemes akár olyan eszközt is igénybe venni, ahol a szülők különböző beállításokat alkalmazhatnak, akár többféle platformon egyszerre. Ezek révén pedig felhívhatják a gyerekek figyelmét a biztonságos és életkoruknak megfelelő digitális szokások elsajátítására is" – mondta Rakoncza Zsolt, a Norton magyarországi képviselője.

 

·        Norton Online Family tanulmány

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.