2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben ajánlataim városokhoz kötődnek

7 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/61545"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/k_31.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="78" /></a></span>Miskolcon kicsomagolják a Nagy Csomagot, Hódmezővásárhelyen hatszáz négyzetméteres mozaikot készítenek és pingvinek New Yorkban. Aki nem hiszi, járjon utána, de inkább olvassa végig. Jó szórakozást.</p> <p> 

k 31.thumbnailMiskolcon kicsomagolják a Nagy Csomagot, Hódmezővásárhelyen hatszáz négyzetméteres mozaikot készítenek és pingvinek New Yorkban. Aki nem hiszi, járjon utána, de inkább olvassa végig. Jó szórakozást.

 

k 31.thumbnailMiskolcon kicsomagolják a Nagy Csomagot, Hódmezővásárhelyen hatszáz négyzetméteres mozaikot készítenek és pingvinek New Yorkban. Aki nem hiszi, járjon utána, de inkább olvassa végig. Jó szórakozást.

 

Csomagja érkezett! Átveheti június 5-én a Miskolci Nemzeti Színházban!

A Nagy Csomag:

Egész napos különleges évadhirdető programra készül június 5-én Kiss Csaba és a Miskolci Nemzeti Színház Társulata. Lesz Ablak- és Járdaszínház, táncszobrok a síneken, papírszalon, arculat-verseny, Szabadságkórus, Évadhimnusz, fényfestés és ingyensör.

10 órakor kezdenek, amikor a színház melletti Déryné utcában száznál is több miskolci művészdiák jelenik meg, hogy saját elképzeléseik alapján hullámpapírra fessék a következő évadot és becsomagolják vele az egész épületet. 1800 négyzetméteres óriásplakát. A Nagy Csomagolást fotósok és mozgókép szakos stábok követik, akik azon melegében felteszik a felvételeket a netre.

14 óráig félóránként Ablakszínház.

15 órakor nyit az 1850-es években épített barokk stílusú árkádok alatt a Járdaszínház. Meglepetés! Színészek várják a bátor nézőket a főbejáratnál.

16 órától indul a színház táncosainak mozgó papírszínháza, táncszobrok vonulnak a főutcán végig a Szent István tértől a Színházig.

17 órától Lila ákác Árkád-színház. Egy jelenet három párra. Szép Ernő a főbejárat padjain.

18 órától A Nagy-Közönség-Tájékoztató a Déryné parkban.

20 órakor egy groteszk verniszázs keretében ARCULATOT hirdet a VÍZMŰ, azaz megnyílik az egri Eszterházy Károly Főiskola Vizuális Művészet szakos diákjainak kiállítása a Széchenyi utca 17-ben, a régi papírboltban. A hatvanas évek zamata elegyedik a 21. század designjával. A művészszalonná varázsolt helyen 15 képzőművész hallgató vizsgamunkáit láthatjuk a Miskolci Nemzeti Színház új logójáról, plakátjáról, honlapjáról. A miskolci nézők szavazhatnak a nekik tetsző alkotásokra, a győztes elképzelés a következő évad arculatváltásának kiindulópontja lesz.

21 órától kicsomagolják a következő évadot. Lesz Nabucco-nyitány, Szabadságkórus, Évadhimnusz, hangosplakát, Én és a kisöcsém-koncert, és még sok-sok meglepetés, amelyekkel a színház új szlogenjét szeretnék életre kelteni:

A játék ünnep!

http://www.facebook.com/ANagyCsomag

www.mnsz.eu

http://www.facebook.com/miskolcinemzetiszinhaz

 

Egyedülálló óriás kupakmozaik 2012. június 5-én, Hódmezővásárhelyen. A strand nagymedencéjét is meg lehetne tölteni ennyi műanyagkupakkal. Közel kilencszázezer műanyagkupakot gyűjtöttek össze több mint félév alatt hódmezővásárhelyi és a térségben élő diákok, családok, önkormányzati dolgozók, intézmények munkatársai annak érdekében, hogy a Környezetvédelem Világnapja alkalmából egy különleges, egyedülálló óriásmozaik létrehozásával felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, a természeti kincsek védelmére. A közel 900 000 kupakból álló 600 négyzetméteren elterülő kupak-mozaikegyüttesen egy mártélyi (tiszai) tájkép fog kirajzolódni.

Az akció célja, hogy a világnap alkalmából felhívják a szervezők a figyelmet a környezettudatosság fontosságára, a környezet fokozott védelmére. A több mint két tonnányi kupakot a kép elkészültét követően a szervezők beváltják, a bevételt a Nem Adom Fel Alapítvány részére ajánlják fel, akik az első öko-lakóotthon felépítésére fordítják az összeget. A kép várhatóan 13 órára készül el, ekkor történik az ünnepélyes adományátadás is a Nem Adom Fel Alapítvány részére.

A környezetvédelem a társadalmi szerepvállalással párosul abban a programba, melyet a hódmezővásárhelyi Zöld Kapocs Munkaközösség a Bodnár Bertalan Oktatóközpont hívott életre. A program keretében még 2011 októberében arra kérték a város és a környező települések lakóit, intézményeit, iskoláit, hogy műanyag kupakok gyűjtésével kapcsolódjanak a 2012. június 5-ei Környezetvédelmi Világnap helyi eseményéhez. A gyűjtésben több mint ötezer ember vett részt.

„Annyi kupak gyűlt össze, hogy ezzel meg lehetne tölteni a város strandján lévő nagymedencét" – hívja fel a figyelmet Walterné Böngyik Terézia a Zöld Kapocs Munkaközösség vezetője, a program egyik ötletgazdája.

A környezeti nevelés az oktatás fontos része városunkban, oktatási intézményeinkben környezeti nevelők segítenek a szemlélet erősítésében. Minden évben kiemelten kezeljük a Környezetvédelmi Világnapot, és valami újító ötlettel, különleges módon szeretnénk felhívni mindenki figyelmét természeti értékeinkre és ezek megóvásának fontosságára. Úgy véljük, hogy a szelektív hulladékgyűjtés az egyik kiemelt szelete annak a tevékenységnek, mellyel már a hétköznapjainkban is beépíthető a környezettudatos gondolkodás" – tette hozzá az ötletgazda.

A környezetvédelem oktatásban való megjelenítése kiemelt szempont a program kapcsán, nem véletlen, hogy a gyűjtésben a legnagyobb eredményeket a gyerekek, diákok és családjaik érték el.

„A gyerekek szokásai fiatal korban még nem rögzültek, így e közös tevékenységgel a helyes szokások kialakítását segíthetjük" – mondta el Horváth Zoltán, a Bodnár Bertalan Oktatóközpont vezetője, a program másik ötletadója.  „Úgy gondoljuk, hogy mindazok, akik részt vesznek a programban érzik, hogy magánemberként is sokat tehetnek az egészséges környezet megóvásáért. A mártélyi holtág kupakmozaikként való megjelenítése, a természeti szépségek iránt érzett felelősségtudatot alakítja ki és emeli közösségi üggyé." – tette hozzá a vezető.

A hazánkban egyedülálló kupakmozaik 2012. június 5-én a Környezetvédelem Világnapján Hódmezővásárhely strandján fog elkészülni mintegy hatszáz négyzetméteren. A helyszínen 28 intézmény tanulói rakják majd a kupakot.

Hódmezővásárhelyi strand – 6800 Hódmezővásárhely, Ady Endre u.1.

A bemutatón részt vesz Walterné Böngyik Terézia, a Zöld Kapocs Munkaközösség vezetője, ötletgazda, Horváth Zoltán, a Bodnár Bertalan Oktatóközpont vezetője, ötletgazda, Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője és közben zenél a Nemadomfel Együttes.

 

Megint elszabadultak a pingvinek New Yorkban. A Madagaszkár pingvinjei folytatódik a Comedy Centralon. Megint itt vannak!

A Central Parkban található állatkert négy nem teljesen komplett őre már második éve szavatolja állattársaik biztonságát. A második évadban a pingvinek találkoznak kettős ügynökökkel, szerepet kap egy időgép, és még egy titokzatos, évszázados kincs utáni hajszát is láthatunk tőlük. 

Kapitány, a szigorú és határozott vezető, Kowalski, az analfabéta, ám mégis zseniális feltaláló, az újonc Közlegény és a fegyverszakértő Rico is visszatér a Comedy Central képernyőjére májusban, hogy – ha lehet – még az előzőeknél is meredekebb kalandokba keveredjenek. 

A Madagaszkár pingvinjei ismét sajátos társaságban forognak: ott van mindjárt a lemurok vezetője, a minimális intelligenciával megáldott Julien király, továbbá tanácsadója, Maurice és apró talpnyalója, Mort is. A makitrió okozta galibák helyrehozásában pedig az eredeti filmben nem szereplő Marlene, a már-már túl barátságos vidra siet a pingvinek segítségére. 

A második évadban az eddigieknél is hajmeresztőbb kalandokba keverednek a Central Park állatkertjének lakói. A hajsza a Vörös Mókus után, az időgéppel létrehozott fekete lyuk a tér-idő kontinuumban és egy éppen száz éve elásott kincs keresése még csak a kezdet: a Madagaszkár pingvinjeinek ebben az évadban sem lesz egy nyugodt percük sem.

Madagaszkár pingvinjei – hétfőtől-péntekig 16:50-től a Comedy Central műsorán.

http://media.mtvnservices.com/embed/mgid:hcx:content:comedycentral.hu:2a4a7b97-9710-4238-8883-a4e0131d02cd

http://www.comedycentral.hu/shows/madagaszkar-pingvinjei/episodes/a-madagaszkar-pingvinjei-2-evad/video/a-madagaszkar-pingvinjei-2-evad-786648/

http://www.comedycentral.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.