2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Dupla fesztivál

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/61674"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/plakat_14.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="58" /></a></span> A Városháza park után a Lehel-csarnokban folytathatják a sörözést azok, akiknek 2012. június 13-tól 17-ig nem volt elég az idő, hogy az V. Budapesti Cseh Sörfesztiválra érkező 21 gyár mintegy ötvenféle sörét végigkóstolhassák.

plakat 14.thumbnail A Városháza park után a Lehel-csarnokban folytathatják a sörözést azok, akiknek 2012. június 13-tól 17-ig nem volt elég az idő, hogy az V. Budapesti Cseh Sörfesztiválra érkező 21 gyár mintegy ötvenféle sörét végigkóstolhassák.

plakat 14.thumbnail A Városháza park után a Lehel-csarnokban folytathatják a sörözést azok, akiknek 2012. június 13-tól 17-ig nem volt elég az idő, hogy az V. Budapesti Cseh Sörfesztiválra érkező 21 gyár mintegy ötvenféle sörét végigkóstolhassák.

betty 0.thumbnail A sörbarátok fülének bizonyára roppant kellemesen csengő bejelentést a Cseh Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviseletének vezetője, Léderer Betty tette a fesztiválról szóló sajtótájékoztatón. Elmondta azt is: A XIII. kerületi Lehel-csarnokban sem kell nagyon kapkodni, június 19-től 23-ig kínálják majd ott a cseh söröket. A Városháza parkban viszont a jóféle italok mellett programokban sem lesz hiány. A hangulatot a Poulicnici és a Magyarországon már jól ismert Švejk Band fellépései teremtik meg, ők autentikus cseh sörözői zenét játszanak. A Poulicnici 14-én és 15-én a Švejk 16-án és 17-én játszik 15.00 és 21.00 óra között. Lesz olyan nap is, amikor harmonikás szórakoztatja majd a közönséget. Ezen kívül június 15-én 18.00 órától Hašek-kabaréval lép fel az országszerte ismert és népszerű színművész, Koltai Róbert! Minden nap 17.00 órakor Becherovka kóstolóra kerül sor, pénteken, június 15-én 20.00 órakor pedig Slivovica-kóstoló lesz! Ezen felül minden nap többször, értékes nyereményekért folyó kvízjátékok is zajlanak a rendezvény folyamán.

sor 2.thumbnail A fesztivál az öt nap alatt nem egyformán lesz nyitva. Június 13-14-én (szerda és csütörtök): 12.00- től éjfélig, 15-16-án: (pénteken és szombaton): 12.00-től éjjel kettőig és 17-én (vasárnap): 12.00-től este tízig lesz látogatható. Annak érdekében, hogy a szülők nyugodtan kóstolgathassanak, a rendezők „gyerek sarkot" is kialakítanak, ahol szakképzett óvónők vigyáznak majd az apróságokra. Minden gyerek két óra hosszat élvezheti a játszóhelyet, amit szombaton és vasárnap játszóház és ugrálóvár is kiegészít. A Lehel-csarnokban a folytatás annyiból lesz eltérő, hogy ott már műsorokra nem kerül sor, de az ételek és italok kínálatában nem lesz változás.

ivo.thumbnailA Cseh Köztársaság Nagykövetségének első titkára, Skuček Ivo ezt még azzal egészítette ki: a sör a Cseh Köztársaságban a kultúra szerves részét képezi és gazdasági szempontból is igen fontos termék. Külföldön szinte szimbóluma az országnak. A hagyományosan ismert nagy gyárak mellett kisebb főzdék is megjelennek majd Budapesten, minden nap külön mutatkozik be egy családi sörgyár és a sör mellett cseh ételekkel is megismerkedhetnek majd a látogatók. Ezen felül maga a Cseh Köztársaság is bemutatkozik Magyarországon!

milan.thumbnail Papriník Milan, a Cseh Köztársaság Nagykövetségének konzulja azt is elmondta, hogy ezt a fesztivált a budapesti Cseh Nagykövetség közösen szervezi a CzechTrade és a CzechTourism állami ügynökségekkel. A fő kivitelező a Ferdinánd-Ház Kft, amely egyben a két autentikus budapesti cseh étterem, a Ferdinánd Monarchia Cseh Sörház és a Ferenc Ferdinánd Étterem működtetője, továbbá a tavalyi fesztivál lebonyolítója is. A pénzügyi finanszírozás a Cseh Köztársaság Külügyminisztériumának köszönhető, mivel ez a sikeres rendezvény bekerült a támogatandó gazdasági és diplomáciai rendezvények közé. A cseh sörgyáraknak, és a tradicionális cseh élelmiszereket, finomságokat előállító cégeknek ismét lehetőségük nyílik termékeik bemutatására Magyarország fővárosában.

martin 0.thumbnail A tavalyihoz képest több lesz a bemutatkozó, mondta el a Ferdinánd-Ház Kft. tulajdonos igazgatója, Martin Imre, a fesztivál főszervezője. Jönnek sajtosok, a helyszínen sütik majd a legendás prágai, vencel-téri kolbászt és készül bramborák is, amit Magyarországon inkább tócsni vagy lepcsánka néven ismernek. Nem hiányozhatnak a roston sült húsok és a sör mellé kitűnően illő csülkök sem. Egy étteremszerűen kialakított részen főzik a cseh sörgulyást és a vadast, lesz „Morva veréb", ami nem madár, hanem sertéshúsból készült étel, az elengedhetetlen knédliből is három- négyféle várja majd az éhes vendégeket. Azok pedig, akik ugyan szeretnének minden jóból részesülni, de nem kívánnak a tömegben tolongani, a VIP sátorban foglalhatnak helyet. A fesztivál látogatása ingyenes, de ebben a sátorban korlátlan étel – italfogyasztással, büféasztalos étkezés és többféle csapolt sör között válogathatnak három órán keresztül 4500 forint ellenében.

oroszlan 1.thumbnail A söröket és más termékeket 15 faházban lehet megvásárolni a fesztivál fizetőeszközével, az ugyancsak a helyszínen megvehető Cseh Oroszlánnal, amelynek használata jelentősen lerövidíti a kiszolgálást. A Cseh Oroszlánt az előző évhez mérten több pénztárnál lehet majd megvásárolni. Egy Cseh Oroszlán ötven forint, a sörök ára egységes: egy korsó 10 oroszlán, egy pohár 7 oroszlán. Nem vész kárba a fesztiválon fel nem használt jegy sem. További két hónapon át elfogadják a Ferdinánd-Ház Kft. két éttermében.

Az igazgató felhívta a figyelmet arra is, hogy nem minden sörgyár minden terméke lesz minden nap kapható a fesztiválon. Vannak ugyanis olyan kis főzdék, akik odahaza is csak csekély mennyiséget készítenek és nem tudnak Budapestre elegendő sört szállítani. Kínálnak Csehországban már nagyon népszerű, alkoholmentes söröket is. Aki ezekből fogyaszt, bátran vezethet és lehet, hogy kedvet is kap hozzá, mert a Skoda gyár itt mutatja be legújabb kisautóját. A City Go kicsi, kis fogyasztású, környezetbarát és olcsó autó, sokan érdeklődéssel várják. Talán már olyanok is lesznek, akik ilyen autóval látogatnak el Debrecenbe a Virágkarneválra. A sörfesztivált ugyanis augusztus 16-tól 21-ig ott is megismétlik.

www.csehsornapok.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.