2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

BALETT A HÁZTETŐN, avagy ünnep az ünnepben

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/61686"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Hotel%20R%C3%A1ba_1.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>Különleges eseményéhez érkezik június derekán a Danubius Hotels Group 40 éves jubileumi ünnepségsorozata. A helyszín ezúttal a barokk város Győr, melynek szívében a Hotel Rába City Center*** szálloda ad otthont és szó szerint háztetőt a Kultúra és tánc mottóval életre hívott produkciónak, amely akár a táncművészet, zene és gasztronómia csúcstalálkozójaként is bevonulhat nemcsak a Danubius, de Győr város krónikáiba is.</p> <p> 

hotel%20r%c3%a1ba 1.thumbnailKülönleges eseményéhez érkezik június derekán a Danubius Hotels Group 40 éves jubileumi ünnepségsorozata. A helyszín ezúttal a barokk város Győr, melynek szívében a Hotel Rába City Center*** szálloda ad otthont és szó szerint háztetőt a Kultúra és tánc mottóval életre hívott produkciónak, amely akár a táncművészet, zene és gasztronómia csúcstalálkozójaként is bevonulhat nemcsak a Danubius, de Győr város krónikáiba is.

 

hotel%20r%c3%a1ba 1.thumbnailKülönleges eseményéhez érkezik június derekán a Danubius Hotels Group 40 éves jubileumi ünnepségsorozata. A helyszín ezúttal a barokk város Győr, melynek szívében a Hotel Rába City Center*** szálloda ad otthont és szó szerint háztetőt a Kultúra és tánc mottóval életre hívott produkciónak, amely akár a táncművészet, zene és gasztronómia csúcstalálkozójaként is bevonulhat nemcsak a Danubius, de Győr város krónikáiba is.

 

A Hotel Rába City Center egyedülálló belvárosi fekvése és üzleti filozófiája szerint is találkozási pont, szerteágazó kapcsolatokkal, amelyek között is kiemelkedően fontos szerep jut a Győri Balettnek. A kultúra közvetítésének és pártolásának évek óta felvállalt missziója vezetett odáig, hogy a 2012. június 19 – 23. között Győrben zajló VIII. Magyar Táncfesztivál egyik új eleme lesz a győri Danubius szálloda helyszínként való bevonása a táncművészeti seregszemle programjai közé.

 

Balett a háztetőn – a szó szoros értelmében. 2012. június 20-án este a Hotel Rába City Center szállodai belső tetőn kerül bemutatásra egy külön erre az alkalomra komponált Győri Balett performance, amelyet a szálloda előtt felállított kivetítőn mindenki élőben csodálhat meg.

 

Az est fénypontját, a különleges, vonósnégyes háttérzenével és fény effektusokkal gazdagított balett előadást fogadás és borkóstolós gálavacsora előzi meg a Belgian Beer Cafeban, amely nemes egyszerűséggel Belgaként vált az egyik legnépszerűbb vendéglátóhellyé Győrben, sőt országszerte is. A táncművészet köré felépített, a táncfesztivál előadásai által ihletett, a tánc eredete szerinti nemzet gasztronómiájára komponált négy fogásos menü varázslatos ízekkel szinte világkörüli útra repíti a vendégeket.

 

Az ízutazás állomásait Kiss János balett igazgató kommentálja, sőt videó bejátszások segítségével a meghívott vendégek a nemzetek táncainak hangulatát is közel érezhetik magukhoz.

 

A Táncfesztivál „Táncol az egész város" szlogenjének megfelelően a nyáresti hangulat fel- és levezetésében szerepet kap az El paso tánciskola, akik a manapság legpopulárisabb táncok bemutatásával és tanításával elindítják az ünnepi rendezvényt, majd a balett bemutató után össztáncra hívnak mindenkit a Belga előtti nagy térre, ahol táncolhat az egész város.

 

A kultúra és a zene jutnak főszerephez a Danubius jubileumi kalendáriumának októberi lapján is. Győr után Pécs, Európa 2011.évi Kulturális Fővárosa – pontosabban a Danubius pécsi szállodája, a Hotel Palatinus City Center teszi emlékezetessé egy gálaest során azt a mára zenetörténeti legendát, hogy Bartók Béla 1923. október 30-án adott koncertet a szálloda báltermében.  A 4 fogásos borvacsora különlegessége abban áll, hogy Bartók Béla zenei munkássága végigkíséri a menü egyes fogásait, témájában illeszkedve a felszolgált, 20-as évek hangulatára emlékező ételekhez és borokhoz. A rendezvényre a koronát a Palatinus Bartók termében koncert teszi fel, melynek műsora az elképzelések szerint kicsit kilép a klasszikus muzsika határaiból.

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.