2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Víz, Zene, Klasszik

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/61697"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/P%C3%A1lma%20Rendez%C3%A9nyh%C3%A1z.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>2012. június végén új komolyzenei hangversenysorozat indul útjára Tatán. A hangulatos Angolparkban esténként Szakcsi Lakatos Béla, Érdi Tamás és Józsa Péter ad koncertet.  A rendezvény színvonalas kulturális programot nyújt az igényes komolyzenei szórakozásra vágyóknak, és általa Tata is felkerül a hazai komolyzenei kultúra térképére.

p%c3%a1lma%20rendez%c3%a9nyh%c3%a1z.thumbnail2012. június végén új komolyzenei hangversenysorozat indul útjára Tatán. A hangulatos Angolparkban esténként Szakcsi Lakatos Béla, Érdi Tamás és Józsa Péter ad koncertet.  A rendezvény színvonalas kulturális programot nyújt az igényes komolyzenei szórakozásra vágyóknak, és általa Tata is felkerül a hazai komolyzenei kultúra térképére.

p%c3%a1lma%20rendez%c3%a9nyh%c3%a1z.thumbnail2012. június végén új komolyzenei hangversenysorozat indul útjára Tatán. A hangulatos Angolparkban esténként Szakcsi Lakatos Béla, Érdi Tamás és Józsa Péter ad koncertet.  A rendezvény színvonalas kulturális programot nyújt az igényes komolyzenei szórakozásra vágyóknak, és általa Tata is felkerül a hazai komolyzenei kultúra térképére.

A Víz, Zene, Klasszik egy új eleme a 2012-ben már 19. alkalommal megrendezésre kerülő Víz, Zene, Virág Fesztiválnak. Utóbbi az elmúlt két évtizedben a Közép-Dunántúl legnagyobb nyári rendezvényévé, a régió meghatározó fesztiváljává nőtte ki magát, és így lehetőséget teremtett egy komolyzenei koncertsorozat elindításának.

józsa péterJózsa Péter

A Víz, Zene, Klasszik azonban nemcsak egy új színnel bővíti a fesztivál kínálatát: kivételes lehetőséget teremt a magas kultúra iránt érdeklődőknek. A háromnapos rendezvény ugyanis igazán színvonalas kulturális programot nyújt az igényes komolyzenei szórakozásra vágyóknak, akik esténként egy-egy rendkívüli tehetség, egy-egy kiemelkedő művész műsorát élvezhetik.

 szakcsi lakatos bélaSzakcsi Lakatos Béla

Szakcsi Lakatos Béla világszerte ismert jazz-zenész, aki 9 évesen kezdett zongorázni. Élete során számos országban koncertezet, a jazz és az improvizáció nagymestere, idehaza Liszt- és Kossuth-díjjal ismerték el munkásságát. A látását születésekor elvesztő Érdi Tamás már 17 évesen első lett a Louis Braille Nemzetközi Zongoraversenyen. Közel 30 országban koncertezett, Prima Primissima-díjas művész.  A helyi (tatabányai) születésű Józsa Péter zongoraművész, aki egyben a fesztivál művészeti igazgatója, szintén koncertezett a legtöbb európai országban. Tehetségét elismerték többek között a Salzburgi Nyári Akadémia díjával, a Bechstein- és Folkwang- díjjal. A művészek Bach, Mozart, Schumann, Chopin darabjait, illetve saját szerzeményeiket adják elő.

Nívós felvezetés a fesztiválhoz egy műemlék helyszínen

A rendezvénynek a tatai Pálma Rendezvényház ad otthont. A patinás, műemléki védettséget élvező helyszín, mely a méltán híres Angolpark közepén foglal helyet, arisztokratikus hangulata és tökéletes akusztikai tulajdonságai révén ideális helyszíne lesz a hangversenysorozatnak.

A Víz, Zene, Klasszikra a Víz, Zene, Virág Fesztivált közvetlenül megelőző napokban, június 26-28. között kerül sor. További érdekességek az előadókról, a részletes program, ill. a jegyinformációk elérhetők a www.vizzeneklasszik.hu   oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.