2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A spanyolok győzelmére fogadunk

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/61726"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images1_2.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="97" /></a></span><em>Minden második embert érdekli valamennyire a pénteken kezdődött labdarúgó Európa-bajnokság - derül ki az NRC friss felméréséből, amelyet az 50 évnél fiatalabb hazai felnőttek körében végzett. Legtöbben a spanyolok győzelmét várják, és ennek a válogatottnak van a legtöbb szurkolója is - mellettük az olaszok és a németek tartoznak a három legnépszerűbb csapat közé.</em></p> <p> 

images1 2.thumbnailMinden második embert érdekli valamennyire a pénteken kezdődött labdarúgó Európa-bajnokság – derül ki az NRC friss felméréséből, amelyet az 50 évnél fiatalabb hazai felnőttek körében végzett. Legtöbben a spanyolok győzelmét várják, és ennek a válogatottnak van a legtöbb szurkolója is – mellettük az olaszok és a németek tartoznak a három legnépszerűbb csapat közé.

 

images1 2.thumbnailMinden második embert érdekli valamennyire a pénteken kezdődött labdarúgó Európa-bajnokság – derül ki az NRC friss felméréséből, amelyet az 50 évnél fiatalabb hazai felnőttek körében végzett. Legtöbben a spanyolok győzelmét várják, és ennek a válogatottnak van a legtöbb szurkolója is – mellettük az olaszok és a németek tartoznak a három legnépszerűbb csapat közé.

 

A 18‒49 éves hazai lakosság egyötödét érdekli kifejezetten a foci Eb, közel 50 százalék ugyanakkor azok aránya, akiket egyáltalán nem hoz lázba a küzdelemsorozat. Azt gyaníthatnánk, hogy utóbbi kategória elsősorban a társadalom női tagjait jelenti, ez azonban csak részben van így: igaz ugyan, hogy a foci iránt teljesen közömbösek több mint 60 százaléka nő, ugyanakkor az aktívan érdeklődők közel 30 százaléka is a hölgyek közül kerül ki. A legnagyobb érdeklődés egyébként a negyvenes éveikben járó férfiak körében mutatkozik az esemény iránt: 29 százalékukat nagyon érdekli az Eb, és csak 30 százalékukat hagyja teljesen hidegen.

 

Az, hogy valaki nézi-e majd a meccseket, természetesen összefügg azzal, mennyire érdekli őt az esemény. A nagyon érdeklődők 87 százaléka a meccsek többségét meg fogja nézni, míg azok körében, akiket nem érdekel az EB, 83 százalék egyetlen találkozót sem tekint majd meg, a maradék 17 százalék pedig legfeljebb a döntő (vagy az utolsó néhány meccs) kedvéért ül le a képernyő elé. Összességében a férfiak 35, a nők 13 százaléka követi majd nyomon a mérkőzések jelentős részét.

 

És hogy kinek szurkolunk? Spanyolország a megkérdezettek 40 százalékánál szerepel a három kedvenc csapat között, megelőzve Németországot, amelyet 29, és Olaszországot, amelyet 25 százalék favorizál. Anglia és Hollandia sikerének a szurkolók egyaránt egyötöde örülne, rajtuk kívül csak Európa braziljai, a portugál válogatott tud 10 százaléknál nagyobb szurkolótábort felmutatni. A házigazda lengyeleknek ezzel szemben csupán 5, az ukránok sikeréért pedig mindössze fél százalék szorít.

 

A világbajnok spanyol válogatott nem csak a legkedveltebb, hanem a legesélyesebb is – legalábbis a magyarok szerint -, háromból egy megkérdezett rájuk fogadna. Németország győzelmére 23, Angliáéra 13 százalék tippel, míg a legutóbb vb-n ezüstérmes Hollandiát csak 8 százalék tartja a végső győzelemre legesélyesebb csapatnak.

 

Az adatok az NRC 2012 májusában végzett, 1000 fős, a 18‒49 éves hazai lakosságra reprezentatív felméréséből származnak.

 

http://nrc.hu/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.