2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Már kívánja a megújulást

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/61770"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Keszthely.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span> A 2012. július 6. és augusztus 18. között rendezett XIII. Keszthelyi Nyári Játékok során idén majdnem kétszer annyi előadást láthatnak a nézők, mint az elmúlt évben. A Festetics kastély kertjében megrendezett színházi programsorozat a nyári főszezonban hét héten keresztül várja a vendégeket.

keszthely.thumbnail A 2012. július 6. és augusztus 18. között rendezett XIII. Keszthelyi Nyári Játékok során idén majdnem kétszer annyi előadást láthatnak a nézők, mint az elmúlt évben. A Festetics kastély kertjében megrendezett színházi programsorozat a nyári főszezonban hét héten keresztül várja a vendégeket.

keszthely.thumbnail A 2012. július 6. és augusztus 18. között rendezett XIII. Keszthelyi Nyári Játékok során idén majdnem kétszer annyi előadást láthatnak a nézők, mint az elmúlt évben. A Festetics kastély kertjében megrendezett színházi programsorozat a nyári főszezonban hét héten keresztül várja a vendégeket.

puskas.thumbnail A Festetics kastély és a Keszthelyi Nyári Játékok házassága 2000-ben szerelemből született – mondta el Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója. Tizenkét év egy házasságban hosszú idő, ám a Centrál Színház – a Nyári Játékok szervezője – joggal büszkélkedhet azzal, hogy ez a tizenkét év éppen tizenkét szerelemgyereknek adott életet. Shakespeare vígjátékokkal kezdtek az első hét évben, de színre került itt a Fekete Péter éppúgy, mint a Nyolcvannyolcadik utca Kern Andrással, idén viszont már nem csupán a Centrál Színház előadásait láthatja a közönség a kastélykertben. Nyilvánvalóvá vált: éppen ideje, hogy a keszthelyi Festetics kastély és a Keszthelyi Nyári Játékok tizenkét sikeres év után megújuljon, ezért lesz most a rendezvény majdnem kétszer hosszabb ideig, mint az elmúlt években.

black.thumbnail A tizenharmadik év fő bemutatója a Black Comedy lesz, a mögötte álló múlt pedig olyan idő, aminek a sikereire jól lehet építeni. Elhatározták, ezúttal az egész országot szólítják meg és azt mondják: ha egy utánozhatatlan helyen egy felejthetetlen estét akar valaki vígan eltölteni, akkor Keszthelyre jöjjön! Az előadásokon fellép többek között Rudolf Péter, Básti Juli, Nagy-Kálózy Eszter, Pokorny Lia, Liptai Claudia, Simon Kornél, Haumann Péter, Scherer Péter, Magyar Attila, Borbás Gabi és Kern András is – az Orlai Produkció egy zenés esttel lesz jelen, amelyen Dés László és Bereményi Géza dalai hangzanak el Básti Juli, Cserhalmi György, Udvaros Dorottya és Kulka János előadásában. Ezen kívül sor kerül három ExperiDance-táncelőadásra, és egy grúz táncegyüttes is vendégszerepel.

palinkas.thumbnail Vége a „FŰRE LÉPNI TILOS" korszaknak, jelentette be Pálinkás Róbert, Keszthely város alpolgármestere, a Festetics kastély és a Helikon Múzeum igazgatója. Kitárták a kapukat és várnak mindenkit. Fontos, hogy a Balaton-környékén pihenőknek magas színvonalú kulturális programokat is kínáljon a térség, ennek érdekében lett idén még szorosabb a kapcsolat a Festetics kastély és a Keszthelyi Nyári Játékok között. Nyitottabb, pezsgőbb kulturális életet szeretnének a kastélyban, amely ma a leglátogatottabb kastélymúzeum Magyarországon. A Játékok mellett minden estére más, érdekes programokat is szerveznek. Folyamatosan működik az éjszakai tárlatvezetés, változatlanul lesznek komolyzenei koncertek. Este a kastélyba érkezni olyan élmény, mintha egy nagyúrhoz mennénk vendégségbe. Ezt az élményt szeretné sokak számára elérhetővé tenni a Keszthelyi Nyári Játékok.

panik.thumbnailA programsorozat csakúgy, mint az eddigi években, a Centrál Színház szervezésében jön létre, azonban idén már nem csupán a Színház előadásait láthatja a közönség a kastélykertben. A repertoár meglehetősen széles: A Hang-villa titka című gyerekdarabtól a Budapesten másfél éve táblás házakkal játszott Pletykafészken át a Beatles-koncerttel egybekötött Black Comedyn keresztül a tánc-showig terjed. Azért, hogy a térségben nagyon nagy számban nyaraló, de magyarul nem beszélő külföldieket is a kastélyba csalogassák, meghívták négy előadásra az ExperiDance együttesét is.

vona.thumbnail Az ExperiDance Tánctársulat a Balaton Színház és a Nemzeti Táncszínház meghívására az elmúlt tíz évben már rendszeresen vendégszerepelt a Balaton térségében – egészítette ki Vona Tibor, a társulat ügyvezető igazgatója. Tökéletes összhang alakult ki a Nyári Játékok és a Centrál Színház vezetőségével. Budapesten az állandó helyük a tizenharmadik kerületi RaM Colosseum ezért most elhoznak Keszthelyre olyan műsort is, ami Budapesten már sikerrel vizsgázott. Így történhet meg, hogy a Shavlego grúz táncegyüttes produkcióját is megtekinthetik a Nyári Játékok nézői a nyár folyamán. A negyvenszemélyes együttes dinamikus, látványos, fényhatásokkal élénkített műsort mutat be.

pokorny 0.thumbnail Érdekes hasonlattal szemléltette a különbséget a Nyári Játékok és egy „átlagos" színházi előadás között Pokorny Lia. Van olyan – mondta, hogy az ember napközben gyorsan bekap egy hamburgert, jól is esik, az éhséget is csillapítja. De az egészen más, amikor elmegy egy étterembe, ahol olyan a választék és olyan a kiszolgálás, hogy ott megtisztelt vendégnek érzi magát. A Nyári Játékok egy előadása olyan élmény, ami ritkán adatik meg és amire hosszú ideig emlékezni lehet. Valami többletet ad, azt a hatást kelti, hogy igen, ez megtörtént velem és nagyon jó volt.

www.centralszinhaz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.