2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Raisecom Technology erősíti jelenlétét a magyar piacon

7 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/62040"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image15_20.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="16" /></a></span>A szolgáltatói hozzáférési szolgáltatások forgalmazójának számító Raisecom Technology workshopot rendezett a magyar piacon működő helyi operátorok és forgalmazók számára azzal a céllal, hogy a magyar és az európai piacon egyaránt megerősítse jelenlétét, továbbá bejelentse a cég legfrissebb, innovatív Carrier Ethernet portfolióját. </p> <p> 

image15 20.thumbnailA szolgáltatói hozzáférési szolgáltatások forgalmazójának számító Raisecom Technology workshopot rendezett a magyar piacon működő helyi operátorok és forgalmazók számára azzal a céllal, hogy a magyar és az európai piacon egyaránt megerősítse jelenlétét, továbbá bejelentse a cég legfrissebb, innovatív Carrier Ethernet portfolióját.

 

image15 20.thumbnailA szolgáltatói hozzáférési szolgáltatások forgalmazójának számító Raisecom Technology workshopot rendezett a magyar piacon működő helyi operátorok és forgalmazók számára azzal a céllal, hogy a magyar és az európai piacon egyaránt megerősítse jelenlétét, továbbá bejelentse a cég legfrissebb, innovatív Carrier Ethernet portfolióját.

 

„A jövőt tekintve a budapesti workshop mérföldkőnek számít, melytől azt várjuk, hogy intenzívebbé váljon az együttműködés a helyi forgalmazókkal és operátorokkal, valamint a végfelhasználói ügyfelektől visszajelzéseket gyűjthessünk. A rendezvény egyúttal helyet ad egy olyan termék bejelentésének, amely kommunikációs platformot biztosít az ügyfelek, a partnerek és a Raisecom Technology között" – mondta el Kevin Wang, a Raisecom Technology EMEA (Európa, Közel-kelet, Afrika) térségért felelő értékesítési igazgatója.

 

A Raisecom Technology innovatív utolsó kilométereket érintő és aggregációs megoldásokhoz kapcsolódó berendezések terén a világ élvonalához tartozó gyártóként ismert a távközlési piacon. Kezdetben a Raisecom Ethernet réz – optikai média konverterek termékcsaládját kínálta az adattovábbítási piacon. Hamarosan a vállalat komoly piaci részesedésre és bizalomra tett szert a világ több országában is. A vállalat arra törekszik, hogy a Carrier Ethernet hozzáférés és szolgáltatás terén piacvezető szerepet harcoljon ki, mint távközlési berendezések forgalmazója. Kiaknázva a virágzó kínai gazdaságot, valamint azt, hogy könnyen el tud érni kiváló felkészültségű, frissen végzett egyetemistákat, a Raisecom 1999-es alapítása óta rendkívül gyorsan fejlődött.

 

A Raisecom céget mindig is a Carrier Ethernet szolgáltatói eszközök gyártóinak élvonalába sorolták. A cég mostanára nyolc átfogó termékcsaládot fejlesztett ki hálózati hozzáférési és aggregációs alkalmazásokhoz. Mára a Raisecom szabványokra épülő, sokszínű portfoliójában helyet kap a Carrier Ethernet demarkáció, a PTN (Packet Transport Network) hálózat, a Career Ethernet Switch, az EPON, a CWDM/DWDM, a több szolgáltatásos hozzáférési platform (MSAN) és terminálok, valamint a több szolgáltatásos, utolsó kilométereket érintő hozzáférési és hálózat-menedzsment rendszer. A szolgáltatói hálózatokban felszerelt több mint 8 millió készülékével a Raisecom teljesítmény, szinkronizáció, költségcsökkentés és hálózati műveletek terén a legegyedibb ügyféloldali igényeknek is tudott megfelelni.

 

Az évek során a vállalat számos ágazati díjat nyert el, s ez a folyamat ezután sem áll meg. Jelenleg 2800 dolgozót foglalkoztat, éves bevétele meghaladja a 220 millió dollárt.

 

A Raisecom K&F, gyártás, műszaki támogatás és marketing területén ISO9001:2000 tanúsítvánnyal rendelkezik. Termékei a CE, a RoHS, a WEEE, az UL és a CSA szabványok szerint minősítettek. A Raisecom tagja az MEF (Metro Ethernet Forum) szervezetnek, Carrier Ethernet termékcsaládja pedig megfelel az MEF ajánlásainak. A Raisecom kiemelten támogatja az iparági szabványok alkalmazását és a forgalmazók interoperabilitását. Minden évben részt vesz a világ legkiemelkedőbb távközlési vásárain és kiállításain – például CeBIT, Sviaz EXPO, PT EXPO, Convergence India, CommunicAsia -, továbbá számos regionális rendezvényen.

 

A Raisecom indulása óta minden évben 40 %-kal növelte bevételét, és a Deloitte Touché Tohmatsu értékelése szerint négy éven keresztül volt egyike az 500 leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatnak az ázsiai és csendes-óceáni térségben. A pekingi székhelyű Raisecom mára kiterjesztette működését Európára, Latin-Amerikára, Kanadára, a Közel-Keletre, Délkelet-Ázsiára és az Egyesült Államokra is. Ügyfélköre világszerte több mint 74 országra és régióra terjed ki az adattovábbítás, a közműszolgáltatás, a közlekedés, a nemzetvédelem, a bányászat, valamint az olaj- és földgázkitermelés területén. A vállalat bevételének jóval több, mint felét fordítja kutatásra és termékfejlesztésre.

 

 Raisecom 2005 óta van jelen az európai piacon. Korábban a termékeit és megoldásait főleg helyi terjesztők és partnerek bevonásával értékesítette. Iparágvezető adattovábbítási és internet szolgáltatókkal folytatott több éves együttműködése után a Raisecom mára már széles körben ismert kiváló termékeiről, valamint arról, hogy gyorsan tud reagálni a piaci igényekre. Annak érdekében, hogy az ügyfelekhez is közelebb kerüljön, a Raisecom nemrég terjeszkedni kezdett a világ számos olyan pontján, ahol a forgalmazó részéről közelebbi kapcsolatra és határozottabb jelenlétre volt szükség. E stratégia mentén kezdte el a Raisecom kiépíteni tavaly fiókirodáit és képviseleteit az Egyesült Államokban, Oroszországban, Délkelet-Ázsiában, Brazíliában és az Európai Unió területén. Következő lépésként a vállalat egy németországi képviselet megnyitásával készül megvetni a lábát Európában. A németországi képviseletre építve a Raisecom várhatóan olyan közép- és kelet-európai országokban is erősíteni tudja jelenlétét, mint például Magyarország, a Cseh Köztársaság vagy Lengyelország.

 

Magyarországon a Raisecom professzionális és aktív stratégiai partnere a Sinus-Networks. A cég 2010. novembertől a Raisecom Technologies termékeivel új, költséghatékony szolgáltatói switchek forgalmazását kezdte el, amelyek a szolgáltatói hálózatok minden speciális igényét kielégítik. Emellett  a RaiseCom GePON megoldásai is bevezetésre kerültek. A Sinus-Networks jelenlegi portfóliója: költséghatékony szolgáltatói switchek, ETTh, FTTh és üzleti bérelt vonal kezelése, SLA management, performance monitoring, MEF, IEEE 802.3ah, OAM, és teljes körű GePON megoldás.

A hazánkban forgalmazott hálózati aktív eszközök túlnyomó része a hagyományos értelemben vett vállalati piac igényeit elégíti ki. Számtalan esetben használják ezeket az eszközöket szolgáltatói hálózatokban is, ahol az elvárások szinte mindig különböznek ezen termékek célpiacának igényeitől. A Raisecom megjelenéséig az összes olyan eszköz, ami célzottan szolgáltatói hálózatra pozícionáltak értékben meghaladta a szolgáltatók által elvárt szintet. A gyártó specialitása, hogy egyszerű, könnyen értelmezhető kezelőfelülettel, robosztus kivitelezéssel és AC/DC táplálással látja el a termékeit.  A termékfejlesztésre jellemző, hogy nem aktuális, hagyományos LAN switch-eket lát el bővebb szolgáltatói képességekkel, hanem eredendően szolgáltatói eszközöket tervez. Az eszközök ár/érték aránya megfelel a mai szolgáltatói igényeknek.

 A megoldások magját az intelligens optikai transzport (média konverzió, jelismétlés, aggregáció) és szolgáltatói Ethernet (ETTh, FTTh és üzleti bérelt vonali) megoldások adják, melyek tovább erősítik a Sinus-Networks azon törekvését, hogy ezeken a területeken minden igényt kielégítő, személyre szabott megoldásokat biztosítson ügyfeleinek. A megoldások technikai színvonalára jellemző, hogy MEF (Metro Ethernet Forum) minősítéssel rendelkeznek és támogatják az IEEE 802.3ah (Ethernet in the First Mile) valamint az IEEE802.1ag/ITU-T Y.1731 (SLA management, performance monitoring) OAM funkciókat.

A Sinus-Networks portfóliójában újdonságként jelentek meg a Raisecom GEPoN rendszerei, amelyek a költséghatékony megoldással szolgálnak az FTTx hálózatok kiépítését tervező szolgáltatók számára. A GEPoN technológia a tradicionális passzív elosztóhálózatok (PoN) előnyeit a natív Ethernet támogatás nyújtotta flexibilitással ötvözi és rohamosan növekvő népszerűségnek örvend világszerte. A fenti megoldások mellett a Raisecom termékcsaládjaiban elérhetők még multiservice platform (PDH/SDH/Ethernet), IP DSLAM, optical multiplexing és ipari adatgyűjtési (SCADA) megoldások is.

 

A Raisecom termékeket Magyarországon jelenleg tíz – többségében telecommunkációs vállalat használja. A Raisecom 50%-kal szeretné növelni ügyfelei számát, és tovább szándékozik bővíteni együttműködését a helyi telecommunikációs és internet szolgáltatókkal. A vállalat további szemináriumokat és workshopokat tervez a közeljövőben, hogy a helyi ügyfeleit jobban megismerje, és folyamatosan nyomon kövesse milyen termékekre és megoldásokra tartanak igényt. 

 

www.raisecom.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.