2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

VinAgora Borgála

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/62099"><img class="image image-preview" src="/files/images/wine.jpg" border="0" width="180" height="110" /></a></span>A borászok, szakemberek tudják, hogy nyár elején zajlik hazánk legrangosabb nemzetközi bor-megmérettetése, a VinAgora Nemzetközi Borverseny, az egyetlen olyan verseny Magyarországon, ahol a magyar és külföldi borok együtt mérettetnek meg nemzetközi szaktekintélyek által. A borkedvelők, hozzáértők pedig ilyenkor már várják, hogy ők is megkóstolhassák a nevezett és díjazott magyar, külföldi borokat. 2012. június 30-a az ő napjuk, hiszen e napon elegáns környezetben vonul fel előttük a hűs borospalackok hosszú-hosszú sora, melyekből kedvükre kóstolgathatnak.

wineA borászok, szakemberek tudják, hogy nyár elején zajlik hazánk legrangosabb nemzetközi bor-megmérettetése, a VinAgora Nemzetközi Borverseny, az egyetlen olyan verseny Magyarországon, ahol a magyar és külföldi borok együtt mérettetnek meg nemzetközi szaktekintélyek által. A borkedvelők, hozzáértők pedig ilyenkor már várják, hogy ők is megkóstolhassák a nevezett és díjazott magyar, külföldi borokat. 2012. június 30-a az ő napjuk, hiszen e napon elegáns környezetben vonul fel előttük a hűs borospalackok hosszú-hosszú sora, melyekből kedvükre kóstolgathatnak.

wineA borászok, szakemberek tudják, hogy nyár elején zajlik hazánk legrangosabb nemzetközi bor-megmérettetése, a VinAgora Nemzetközi Borverseny, az egyetlen olyan verseny Magyarországon, ahol a magyar és külföldi borok együtt mérettetnek meg nemzetközi szaktekintélyek által. A borkedvelők, hozzáértők pedig ilyenkor már várják, hogy ők is megkóstolhassák a nevezett és díjazott magyar, külföldi borokat. 2012. június 30-a az ő napjuk, hiszen e napon elegáns környezetben vonul fel előttük a hűs borospalackok hosszú-hosszú sora, melyekből kedvükre kóstolgathatnak.

Minden bor mellett megtalálható lesz a hivatalos bírálati lap a versenyen kapott értékeléssel, így a vendégek összehasonlíthatják a borok eredményeit is. Új kedvencekre bukkanhat, régi ismerősöket üdvözölhet poharaiban az, aki szereti a bort, szereti a sokszínűséget vagy egyszerűen kellemesen szeretne eltölteni egy borillatú napot 630 féle nedű, és sok neves borász társaságában.

Akinek ez mégsem lenne elég, kedvére válogathat a különleges és rendhagyó programok közül:

A nyári szarvasgomba és kalapos társai – illat, íz, élmény

Ha szereti az erdő rejtelmes, mély illatait, hallgassa meg a természet egyik legnagyobb tisztelője és értője, Szakács József egyedi hangulatú előadását, kedves történeteit a szarvasgomba vadászatról, gombavadász kutyákról, az erdő fekete gyémántjáról. Az előadás alatt bemutatott gombák hozzájuk illő, kiváló borok kíséretében kóstolhatók meg. A program támogatója a Vagoemt Kft., a Gravitációs Gourmet Pont működtetője.

Előadás kezdete: 16 óra.

 

Mesterkóstoló a sötétben – csúcsborászok, csúcsborok

Ha különösen ínyencnek tartja magát, szereti az elit kóstolókat és nem fél a sötétben, jelentkezzen a mesterkóstolóra, ahol négy szakember (Légli Ottó, Szepsy István, Tiffán Ede, Zilai Zoltán) hat kiemelkedő borról fog beszélgetni a résztvevőkkel, egy vaksötét teremben. Három bor a VinAgora Borverseny kiváló eredménnyel szereplő bora lesz, másik három pedig külföldi, nemzetközileg elismert csúcsbor, szintén fehér, vörös és természetes borkülönlegesség kategóriában. A rendhagyó program célja megmutatni, milyen érzés vaksötétben kóstolni, mennyire befolyásolja a szem kizárása az értékelést, valamint arra kíván rámutatni, hogy milyen stílusjegyeket képvisel a nemzetközileg jegyzett minőség és egy nemzetközileg elismert borverseny legnagyobb díjával rendelkező bor. A program megvalósulásában segítséget nyújt a Láthatatlan Kiállítás. Előadás kezdete: 14 óra.

 

 

 

„Én is pontozok" – interaktív borszakmai játék

Ha szeretné összevetni saját véleményét, bírálatát a VinAgora szakmai zsűri ítéletével, vegyen részt az ingyenes interaktív borszakmai játékon a rendezvény egész ideje alatt. A borok elismert tudója segíti Önt a pontozásban. A játékszabályok egyszerűek:

1.      Töltsön poharába a Borgálán fellelhető bármelyik borból

2.      Írja fel a bor mellett található bírálati lapon szereplő kódszámot, de a játék kedvéért ne nézze meg a hivatalos bírálat eredményének részleteit!

3.      Keresse meg a játék helyszínét, foglaljon helyet az egyik számítógépnél, és a borversenyen is használt számítógépes programmal értékelje a poharában található bort.

4.      A bírálat befejeztével vegye át az Ön eredményeit tartalmazó, kinyomtatott bírálati lapot, és hasonlítsa össze az eredeti bírálati lappal.

A program informatikai támogatója az Answare Kft.

 

Parafa dugó gyűjtés – garantált ajándékok

Ha szeretne tenni Földünkért, ne dobja ki a használt parafa dugókat, hanem hozza el a Borgálára! Garantált ajándék mindenkinek, aki legalább 50 parafa dugót hoz, és bedobja a nagy dugógyűjtő hengerbe.

Ne felejtsen el feliratkozni a helyszínen a Borkultúra Kft. hírlevelére, hiszen a feliratkozók között kisorsolnak többek között egy 2 éjszakás pihenést az Andrássy Rezidencia Wine & Spa *****-ban.

VinAgora Borgála

2012. június 30.  12-20 óráig

Boscolo Konferencia Központ

Budapest, Erzsébet krt. 9-11. Bejárat: Osvát utca felől

 

Borgálára szóló belépőjegy ára elővételben: 4.500.-                           Helyszínen: 5.500.-

A nyári szarvasgomba és társai – előadás: 3.500.-

Mesterkóstoló a sötétben – előadás: 15.000.-   

                   Jegyvásárlás: www.jegymester.hu  

Az előadásokra szóló jegy kizárólag a Borgálára megváltott belépőjeggyel együtt érvényes, melyeket a helyek korlátozott száma miatt ajánlott elővételben megvásárolni.

Stölzle kristály poharat 1000.- Ft-ért lehet a helyszínen bérelni vagy megvásárolni.

A program a Nemzeti Bormarketing Program támogatásával valósul meg.

www.vinagora.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.