2024.augusztus.23. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Közösségi könyvkiadás receptje a sikerkönyv az olvasók igényei szerint

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/62385"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/indulj.be%20screen%20capture%202012-7-2-2-57-4.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="76" /></a></span>A kreatív finanszírozás új útjait taposó Indulj.be egy hete elindított projektje az olvasók ötleteit is beépítő tudományos fantasztikus regény lehet az első sikeres közösségi finanszírozású könyv Magyarországon. A projekt néhány nap alatt százezer feletti támogatást kapott a leendő olvasóktól.

indulj.be%20screen%20capture%202012 7 2 2 57 4.thumbnailA kreatív finanszírozás új útjait taposó Indulj.be egy hete elindított projektje az olvasók ötleteit is beépítő tudományos fantasztikus regény lehet az első sikeres közösségi finanszírozású könyv Magyarországon. A projekt néhány nap alatt százezer feletti támogatást kapott a leendő olvasóktól.

indulj.be%20screen%20capture%202012 7 2 2 57 4.thumbnailA kreatív finanszírozás új útjait taposó Indulj.be egy hete elindított projektje az olvasók ötleteit is beépítő tudományos fantasztikus regény lehet az első sikeres közösségi finanszírozású könyv Magyarországon. A projekt néhány nap alatt százezer feletti támogatást kapott a leendő olvasóktól.

Dragon György, a GameStar magazin közismert szerkesztője, Zsoldos Péter-díjra jelölt sci-fi író, Az Űrcsilliárdos című szórakoztató regénye kiadásához indított előfinanszírozási kampányt az Indulj.be oldalon. A leendő olvasókra építő modellben a megvalósuló kiadványhoz csak az oldalon keresztül lehet hozzájutni, könyvesbolti forgalomba nem kerül.

A szerző számos meglepő ajánlattal minden eddiginél személyesebb kapcsolatot épít a támogatókkal, az új modellben az olvasók exkluzív dedikált kiadványhoz juthatnak, vagy akár belekerülhetnek a regény folytatásába is. 

A kampány első hetében számos olvasó támogatta a szerzőt, illetve segítette a könyv megjelenését azzal, hogy előre megvásárolta az Űrcsilliárdost.  A könyv megjelentetéséhez a szerző az IDG Magyarországi Médiaszolgáltató Kft-t nyerte meg kiadói partnernek.

Az támogatók „Az Űrcsilliárdos"-projekt oldalán egy regisztrációt követően tudják elővételben megvásárolni a kötetet, amelyhez több előre fizetési lehetőség is tartozik – a megfelelő csomag melletti „támogatom" gomb megnyomásával lehet a fizetést elindítani

A többféle csomag számos választási lehetőséget kínál, az extra befizetésért extra szolgáltatások is járnak. A projekt elindítói gondoltak azokra, akik a kötet szeretnék megvásárolni, és azokra is, akik hajlandóak többet áldozni valamelyik limitált, de értékes extrákat tartalmazó csomagért. A komolyabb összeget befizető olvasók akár a történet további alakulásába is beleszólhatnak.  A támogatói csomagokat az indulj.be rendszerén keresztül PayPal segítségével vagy bankkártyával lehet megvásárolni. A projekt futamideje 90 nap.

Abban az esetben, ha a megcélzott összeg nem gyűlik össze, a könyv nem jelenik meg, illetve természetesen mindenki pontosan visszakapja befektetett pénzösszegét az indulj.be portáltól.

A közösségi oldalakon keresztül bemutatkozó könyv további érdekessége, hogy már a megjelenése előtt játékot fejlesztett belőle egy magyar indie fejlesztőcsapat, a Goblin Lunatics.

A hamarosan megjelenő játék egy 4x Space Strategy játék, amelyben a regényből megismert fajok versengenek az űr egy eddig fel nem fedezett szegletéért. Mindegyik fajnak megvannak az előnyei és a hátrányai, így érdekes taktikákat lehet kidolgozni. A játék sztorija nem kapcsolódik szervesen a regényhez, így spoiler veszélye nem áll fenn.

A könyv kampányát támogató játék szabadon terjeszthető és teljesen ingyenes, megjelenése július elején/közepén várható. 

Az amerikai Kickstarter működési modelljének hazai adaptációja hat hónapja fogadja a kreatív ötleteket, terjeszti a közösségi finanszírozás eszméjét Magyarországon.  Az világszerte sikeres modell segítségével egyre több könyv, film, művészeti alkotás és találmány valósul meg. Az Űrcsilliárdos lehet az első hazai sikeres Sci-fi kiadvány, amelyet az Indulj.be segítségével kapnak kézhez az olvasók, így úttörő vállalkozás a hazai kultúrafinanszírozás történetében.

Dragon György újságíró (becenevén Gyu), a Gamestar magazin szerkesztője, Zsoldos Péter-díjra jelölt sci-fi író, két megjelent nagylemezzel büszkélkedő zenész, a Netidők informatikai rádióműsor (Petőfi Rádió) állandó szakértője, a GSTV adásainak műsorvezetője.

www.indulj.be az első magyar közösségi előfinanszírozási oldal, amely ez év januárja óta működik élesben. Ötletét az igen sikeres amerikai Kickstarter oldaltól vette, amely a legfontosabb és legsikeresebb közösségi előfinanszírozási lehetőség a világon. Céljuk a közösségi támogatásokkal segítsék minden olyan kreatív ötlet megvalósulását, amelynek finanszírozásra van szüksége.

Az Indulj.be funkcionalitásában egyesíti a közösségi támogatás és a klasszikus termék előértékesítés egymást segítő lehetőségeit, úgy hogy közben mindenki lehet, projektgazda, vásárló vagy akár befektető.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.