2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Júliusi meleg, programokkal tele

17 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/62531"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/KekfestoFOKEP.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="65" /></a></span>Iszonyatos hőség van. Bár ígérik, hogy hamarosan elviselhetőbb lesz a meleg, de ugye vannak, akiket a tikkasztó forróság sem riaszt vissza attól, hogy kimozduljon a jó hűvös lakásból, ahol klíma, vagy ventillátor segítségével pihenhet. Nem is baj, kérem szépen. Júliusra is gyűjtöttünk számtalan programot az unatkozóknak, kultúrára, pezsgésre, táncra, társaságra vágyóknak.</p> <p> 

kekfestofokep.thumbnailIszonyatos hőség van. Bár ígérik, hogy hamarosan elviselhetőbb lesz a meleg, de ugye vannak, akiket a tikkasztó forróság sem riaszt vissza attól, hogy kimozduljon a jó hűvös lakásból, ahol klíma, vagy ventillátor segítségével pihenhet. Nem is baj, kérem szépen. Júliusra is gyűjtöttünk számtalan programot az unatkozóknak, kultúrára, pezsgésre, táncra, társaságra vágyóknak.

 

kekfestofokep.thumbnailIszonyatos hőség van. Bár ígérik, hogy hamarosan elviselhetőbb lesz a meleg, de ugye vannak, akiket a tikkasztó forróság sem riaszt vissza attól, hogy kimozduljon a jó hűvös lakásból, ahol klíma, vagy ventillátor segítségével pihenhet. Nem is baj, kérem szépen. Júliusra is gyűjtöttünk számtalan programot az unatkozóknak, kultúrára, pezsgésre, táncra, társaságra vágyóknak.

 

Kékfrankos Nyár, Sopron, május 12. – szeptember 30., www.kekfrankosnyar.hu. A rendezvénysorozat egészen a szeptemberi szüretig kínál számos izgalmas programot. A programok középpontjában a Fertő-táj Világörökségben termelt soproni bor és Sopron, mint a Kékfrankos fővárosa áll. A bor útja a "tőkétől a pohárig".

 lipoti.thumbnail

II. Lipóti Kenyér és Halfesztivál, Lipót, július.13-15., www.lipot.hu. A rendezvény fő célja, hogy az emberekkel megismertessék a kenyér készítés módját, bemutassák történetét, felidézzék múltját és felhívják a figyelmet jelentőségére. Más fesztiváloktól különbséget mutat, hogy ez a fesztivál a kenyér mellett, a környezet illetve a víz szeretetének jegyében is telik.

 

Tízforrás Fesztivál, Hegykő és környező települések, július 13-22., www.tizforras.hu. A Tízforrás Fesztivál „báját" a világörökségi környezet, a természet-közeliség, az igényes és színvonalas előadások, a világzenei koncertek adják. Csak „tiszta forrásból" – lehetne a mottója a programoknak, melyek sajátossága, hogy különleges (nem hagyományos) helyszíneken valósulnak meg (pl. egy tornácos parasztház udvarán, vagy egy pajtában) a Fertő-táj több településén, egyúttal bemutatva ezeket.

 

Nádasdy Történelmi Fesztivál, Sárvár, július 20-22., www.nadasdyfesztival.hu  A fesztivál alapkoncepciója a Nádasdy dinasztia, valamint a Báthory család országos hírnevére épít. A fesztivál a Nádasdy- vár és az azt övező mezőváros korabeli napjait idézi fel, törekedve a korhűségre. A program állandó eleme a térségre jellemző étkeket kínáló Báthory- lakoma. 

 

Villányi RozéMaraton, Villány, július 20-21., www.villanyiborvidek.hu. A legfrissebb, fiatalos hangvételű fesztiválon a Villányi borvidék borászai egy helyen, a forgalomtól elzárt villányi pincesor felső részén mérik majd a nyár egyik legüdítőbb italát, a villányi rozét. A hangulatot emeli az a futóverseny, ahol nem csak a gyorsaságot, de a "legrozébb" kinézetet is díjazni fogják. A ritmusos, pezsgő programokon minden korosztályra számítanak.

 

Tenkesalja Fesztivál, Harkány, július 27-29., www.muvelodesihaz.harkany.hu. Koncertek, hagyományőrző programok Harkányban, Villányban, Siklóson. A jó hangulatot számos program garantálja. Utcabál, koncert, és egyéb szórakoztató rendezvény gondoskodik a felhőtlen szórakozásról.

XIII. Országos Kékfestő Fesztivál, Nagynyárád, július 28-29., www.baranyavidek.hu. Az idei évben tizenharmadik alkalommal rendezi meg hagyományos fesztiválját Dél-Baranya egyik „ékköve" Nagynyárád. A történelmi színtérre, a mohácsi csatahelyre tekintő rendezvényhelyszín szabadtéri színpadján két napon át a hagyományoké a főszerep. A tradicionális zenék és táncok programjai között jut idő a fő helyi specialitás, a rétes kóstolgatására is.

 

Tihanyi Orgonahangversenyek, július 5 – augusztus 30., www.tihany.hu. A kulturális életéről méltán elismert Tihanyi Bencés Apátság falai között hosszú évtizedek óta visszatérő rendezvény az orgonahangverseny. A templom 12 változatú orgonája 1765-re készült el, és 1993-ban újraépítették. Július és augusztus hónapban minden csütörtökön este, 19.30 órakor országos hírű orgonakoncertek várják a komolyzene „szerelmeseit".

 

Györöki Jazzfiesta, Balatongyörök, Dísztér, július 5 – augusztus 23., www.jazzgyorok.com. Színvonalas jazz zenével kedveskednek a műfaj iránt érdeklődőknek Balatongyörökön. Az igazi színes fiesta érzést a júliusi nyitó és augusztusi záró rendezvényen élhetik át. A két buli között négy csütörtökön a jazz különféle irányzatai (dixieland, funky, blues, stb.) hallhatók.

 

Tihanyi Szabadtéri Játékok, Bujtor István Szabadtéri Színház, július 6-augusztus 25., www.tihany.hu. Az évszázadok óta méltóságteljesen a Balaton fölé magasodó Apátsági templom tornyai szomszédságában, a Belső-tó fölött, a környező dombok ölelésében, csodálatos környezetben kerül sor 2012-ben is a már hagyományos Tihanyi Szabadtéri Játékokra.

 

Heineken Balaton Sound, Zamárdi, Kecskeméti utca és Harcsa utca közötti szabad strand, július 12-15., www.balatonsound.hu. Hatalmas tömeget vonzó 4 napos program. Akár napi jeggyel, akár négynapos bérlettel, mindenképpen hatalmas élmény, felhőtlen szórakozást ígér a rendezvény Zamárdiban. Négy nap alatt 100 zenekar és DJ lép fel a Balaton Sound helyszínein, javarészt nemzetközi sztárok, számos zenei műfajban.

 

Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál, Fő tér, július 13-15., www.kulturkozpont-siofok.hu. A tradicionális dzsessz legnagyobb hazai seregszemléjét kilencedik alkalommal rendezik meg Siófokon. Az ország minden tájáról érkező zenekarok – bár hangzásukban sokszínűek – mindnyájan a New Orleans-i gyökerű dzsessz-zene hazai képviselői. A koncertközpontot a Fő téren alakítják ki a szervezők, ahol családias hangulatban élvezhetik végig az érdeklődők a szabadtéri színpadon fellépő együttesek műsorát.

 

Gyulaffy Napok Csobáncért, Gyulakeszi, Gyulavezér Lovasbirodalma, július 13-15., www.csobancvar.hu. Középkori forgatag keretében életre kel az 1500-as évek török kori Magyarországának élete, hangulata. Ízelítőt kapunk a kihalófélben lévő mesterségekből, a néphagyományok, népszokások felidézésén keresztül megismerhetjük a kor hagyományait. Kóstolót kaphatunk a páratlan íz világú török és magyar konyha ínyencségeiből. Gyermekeink szórakozását egész napos játszóház, szalmavár foglaló, mesemondó, bábszínház és számtalan színes program biztosítja. Díszes lovasbandériumok felvonulása és bemutatója varázsolja elénk a kor harci szellemét.

 

Kultkikötő, Balatonföldvár, július 13 – szeptember 9., www.kultkikoto.hu. A Kultkikötő 2012-ben is a kultúrának szenteli a balatoni nyarat. A szervezők színházi előadásokkal, gyermekelőadásokkal, koncertekkel várják a szórakozni vágyókat a megújult balatonföldvári szabadtéri színpadon.

 

Keszthelyi Nyári Játékok, Festetics kastély parkja, július 14-augusztus 28., www.keszthelyinyar.hu. Felnőtt- és gyerekelőadások, koncertek, nagyszerű előadások várják a közönséget a nyári estéken. A Centrál Színház alkotócsapata valódi különlegességekkel készült a nyárra – reményeink szerint nézőink legnagyobb örömére.

 

Badacsonyi Borhetek, Móló park, július 14-29., www.badacsony.com. Idén július 14-én veszi kezdetét a 2012. évi Badacsonyi Borhetek, ahol a borvidék leghíresebb és legnevesebb borászatai gondoskodnak július utolsó két hetében arról, hogy az idelátogató vendégek az istenek nektárjának legjobbjait kóstolhassák. Az estét színpadi fellépők és előadók teszik színesebbé, a két hét során pedig kézműves kiállítás és vásár is várja Badacsonyban a vendégeket.

 

Zamárdi Utcafesztivál, Kossuth utca és Kiss Ernő utca, július 18-22., www.utcafesztival.hu. Az évek óta megrendezett nemzetközi hírű, nagy hagyománynak örvendő rendezvényen közel száz muzsikus szórakoztatja 5 estén át az utcán sétálókat. A színes kavalkádban mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő stílust (pop, rock, klasszikus zene, népdalénekesek), illetve „belekóstolhatnak" egyéb zenei újdonságokba is.

 

Balatongyöröki Borfesztivál, Móló melletti sétány, július 19-22., www.balatongyorok.info.hu. A Balaton-parton felállított „Borutcában" várják a környék boraival és hagyományos ételeivel négy napon keresztül a látogatókat az árnyas fák alatt megrendezett Balatongyöröki Borfesztiválon, mely több mint másfél évtizedes múltra tekint vissza. A késő délután kezdődő programok közt egyaránt szerepelnek gyerekeknek szánt zenés előadások, mesejátékok, valamint könnyűzenei koncertek, folklórműsorok és esténként tánczene.

 

187. Anna-bál és kísérőrendezvényei, Balatonfüred, Anna Grand Hotel, Vitorlás tér, július 27-29. www.balatonfured.hu, www.annabal.hu. Az Anna-bál Balatonfüred legrangosabb eseménye, mely elsősorban a reformkori hagyományokat hivatott feleleveníteni. A bál csúcspontja a bálkirálynő és udvarhölgyeinek megválasztása, akik másnap hintón kocsikázva vonulnak végig a városon.

 

Művészetek Völgye, Kapolcs, és környéke, július 27-augusztus 5., www.kapolcs.hu; www.muveszetekvolgye.hu. Az Eger patak völgyében udvarok, völgyzugok, utcák és falusi házak alkotnak egy utánozhatatlan miliőt. A július 27 és augusztus 5. között megrendezendő fesztivál tíz napja alatt 60 helyszínen, 1200 programon, 3500 művész lép majd fel.

 

Hungarikum Fesztivál, Balatonalmádi, Szent Erzsébet Liget Wesselényi strand főbejárata, július 27-31., www.balaton-almadi.hu. Öt napon keresztül egy helyen élvezhetjük mindazt, ami egyedi a magyar gasztronómiában: kisüsti pálinkák, környezetünk boros gazdáinak kínálata, kürtöskalács, házi húzott rétes. Az ínyencségeken kívül, népművészeti- és kézműves bemutatók, hagyományőrző előadások, táncok, operettek, slágerek, cigányzene, magyar filmek és népmesék is várják az érdeklődőket.

 

Krisna Völgyi Búcsú, Somogyvámos, július 27-29., www.bucsu.krisnavolgy.hu; www.krisnavolgy.hu. A rendezvény mindhárom napján reggeltől estig többek között kirakodóvásár és színes színpadi program várja a látogatókat: hagyományos indiai zene- és táncbemutató, pantomim, indiai népviseletek felvonulása, kézműves-bemutató, keleti küzdősport-bemutató, indiai hagyományos főzési bemutató. Legnépszerűbb program, a tradicionális indiai esküvő évről évre több ezer látogatónak jelent felejthetetlen élményt.

 

Fonyódi Nyári Fesztivál, Kikötő – Vigadó tér, július 27-augusztus 5., www.balatonfonyod.hu. Az elmúlt évekhez hasonlóan több mint egy héten keresztül színes programokkal, vásári forgataggal, zenei koncertekkel várják a Fonyódra látogatókat. Minden este más-más stílusú zenét – legyen az opera, rock, könnyűzene, mulatós, rock and roll, tárogatós – hallhatnak az érdeklődők.

 

Keszthelyi Huszár és Honvéd Találkozó, Sport Camping és egyéb helyszínek, július 28., www.west-balaton.hu. Július 28-án egy komplett huszártábor kerül felállításra a Balaton-parton, az egykori Sport Kemping területén, sátrakkal, őrbódéval, ágyukkal, tábori konyhával és természetesen huszárokkal, honvédekkel. A regiment felvonul a város utcáin, lesz zászlószentelés és toborzás. A tábor területén verbunkos néptáncbemutatók, játszóházak, és huszárgulyás várja az érdeklődőket. És mivel a huszárok elengedhetetlen társai a lovak és a csata, lehetőség lesz majd állatsimogatásra, lovaglásra, láthatnak többféle lovasbemutatót, valamint egy rekonstruált ütközetet is a tábor vendégei.

 

Jászberényi Nyár, június 14. – augusztus 12., www.deryne.hu; www.jaszkerulet.hu. Kulturális, népművészeti, gasztronómiai eseménysorozat; kiállításokkal, koncertekkel, népzenei bemutatókkal, családi-, sport-, és szórakoztató programokkal, kamara előadásokkal fűszerezve.

 

Debreceni Nyár, június 16. – július 21., www.fonixinfo.hu. A több mint egy hónapon át tartó rendezvény üde színfoltja Debrecen szabadtéri rendezvényeinek. Több zenei műfaj is képviselteti magát, valamint gyermek fesztivál, néptánc találkozó, városok közötti kulturális összefogást hirdető programok színesítik a kínálatot.

 

Hegyalja Fesztivál, Tokaj-Rakamaz, július 18-22., www.hegyaljafesztival.hu. Könnyűzenei koncertek, környezetvédelmi programok

 

Bartók Béla XXV. Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál, Debrecen, július 25-29., www.fonixinfo.hu. A Gulyás György által 1961-ben alapított kórusverseny 2011-ben ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját. A rendezvény az eltelt fél évszázad alatt megőrizte alapkoncepcióját – a kortárs kóruszene propagálását – és előkelő helyet vívott ki magának a nemzetközi zenei életben.

 

V. Debreceni Mézeskalács Fesztivál, július 28-29., www.derimuz.hu. A programok alapvetően három fő fonalra fűzhetőek fel. Az első téma a különböző mézzel, mézeskaláccsal kapcsolatos termékek vására (mézeskalácsok, különféle virágmézek, mézes köcsögök, mézes bögrék, mézes pálinka, mézzel tartósított gyümölcsök, befőttek, mézzel, népi iparművészek munkái, stb.). A második téma a kézműves foglalkozások, bemutatózások, melyekben mind a gyerekek mind a felnőttek megismerkedhetnek a mézeskalács készítés, ütőfás mézesbábkészítés, mézeskalács házikó építés fortélyaival. A harmadik vonal a rendezvény teljes időtartama alatt – az udvar végében felállított színpadon – mese előadások, népi együttesek fellépései, játékos vetélkedők szórakoztatják a közönséget..

 

Csodálatos Baja 2012 fesztiválsorozat, június-október,  www.baja.hu. A kulturális évad június 29-én egy Baját bemutató kiállítással indult. A rendezvénysorozat része egyebek mellett egy vízi parádé és operettgála, a Bajai Halfőző Fesztivál, a Luciano Pavarotti Emlék Mesterkurzus, a vadászati programokkal kiegészülő Bajai Újbor Fesztivál.

szegedi.thumbnail

Szegedi Szabadtéri Játékok, július 6 – augusztus 20., Dóm tér, www.szegediszabadteri.hu. A Szegedi Szabadtéri Játékok Magyarország legnagyobb szabadtéri színháza, a szegedi Dóm téren nyaranta megrendezésre kerülő opera, próza, hangverseny és daljáték előadások sorozata. 5 produkciót 4 műfajban, ebből 3 magyar művet és 2 ősbemutatót láthatnak 1 színpadon a Szegedi Szabadtéri Játékok nézői nyáron. A közönségnek egy igazán színes, minden műfajt és hazai színházi vonulatot lefedő műsorral kedveskednek. A 2012-es programot Frank Wildhorn musicalje a Jekyll és Hyde nyitja, majd Novák Ferenc rendezésében a néptáncos produkció a Hegyen-völgyön lakodalomban kerül műsorra. Az opera rajongóit két egyfelvonásos opera – Mascagni Parasztbecsülete és Leoncavallo Bajazzók című műve – várja és egy kortárs musical is debütál majd Száraz Tamás, a Ghymes együttes Kossuth-díjas énekes tollából Mária címmel, amely Szűz Mária életét dolgozza fel.

A 2012-es Szegedi Szabadtéri Játékokat pedig egy operett zárja majd. A Dóm téren először állítják színpadra Szirmai Albert és Gábor Andor operettjét a Mágnás Miskát.

 

Gyulai Várszínház Összművészeti Fesztivál, június 29 – augusztus 12., www.gyulaivarszinhaz.hu. A Várszínház az augusztus 12-ig tartó szezonjában esténként új bemutatókkal, valamint a látványos kortárs és történelmi dráma, a bábszínház, a komolyzene, a musical, a jazz, a blues, anépzene és a néptánc műfajának legjobb előadásaival várja az idelátogató vendégeket. Az impozáns várudvar mellett a Pazar látványt nyújtó tószínpadon és a város különböző pontjain felállított színpadokon tartanak az előadások, igazi fesztivált varázsolva az Alföld gyöngyszemének tartott Gyulára.

 

Harmonia Albensis, Július.12.19.,26., Székesfehérvár, www.vorosmartyszinhaz.hu; www.szekesfehervar.hu. A Királyok Városának híres barokk templomaiban felcsendülnek a komolyzene legszebb darabjai:

2012. július 12. csütörtök 19:30 – Jónász Krisztina és Szaxofon Kvartett és az UniCum Laude

2012. július 19. csütörtök 19:30 – Bécsi Kamarakórus és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

2012. július 26. csütörtök 19:30 – Miklósa Erika és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

 

VeszprémFest, július.18-21., www.veszpremfest.hu

Július 18-án, szerdán 21.00 órakor George Benson nyitja a rendezvényt. A tízszeres Grammy-díjas amerikai művész a jazztörténelem legnagyobb élő gitárosa.

Július 19-én,  csütörtökön 20.00 órakor a Mezzoforte / Matt Bianco koncertek várják a szórakozni vágyókat. Gejzírként tört fel közel harminc éve az izlandi Mezzoforte.

Jellegzetes figuraként emlékezhetnek az énekes Mark Reillyre, akik huszonöt éve voltak Matt Bianco rajongók., és bizonyára hasonlóan emlékeznek majd az angol popegyüttes frontemberére a mai fiatalok is, ha megnézik a VeszprémFest színpadán. Főleg, hogy mellette olyan partner szerepel, aki a csapat korábbi, egyedi hangú tagjának, Basiának remek utódja. A jazz-es stílusú énekesnő segítette toplistákra a Get Out Of Your Lazy Bed és a Half a Minute című számokat 1984-ben. Aztán Basia ment, a Matt Bianco népszerűsége maradt, noha a sikerekkel újabb tagcserék jártak. Reilly mellől Basián kívül hol eltűnt, hol felbukkant az alapító Danny White és a később csatlakozó Mark Fischer. Húsz év jövés-menés után, 2009-ben Reilly és Fisher ismét közösen jelentették meg Hifi Bossanova című lemezüket, s azóta együtt lépnek fel. Küszöbön Best of albumuk megjelenése, amelyről Veszprémben is bőven hallunk majd tőlük.

Július 20-án, pénteken 21.00 órakor az Orquesta Buena Vista Social Club® featuring Omara Portuondo szórakoztatja a közönséget. Barázdált arcok, mesélő tekintetek, ráncok között bujkáló mosolyok – és persze fantasztikus, hangok énekben, zenében. Így ismerte meg a világ másfél évtizede a Buena Vista Social Club formációt.

Július 21-én, szombaton 21.00 órai kezdettel a Donizetti: Don Pasquale (Ruggero Raimondi, Miklósa Erika) című 3 felvonásos vígopera várja az érdeklődőket. Donizetti utolsó vígoperája, a Don Pasquale jelentette talán a legnagyobb közönségsikert a maga korában az itáliai szerző számára.

 

XXII. „Zirci buli", július 13-14., Zirc, : www.zircibuli.hu

Péntek: 17:00 Kipu, 19:00 Firkin, 21:00 Magna Cum Laude

Szombat: 15:30 Menyét, 17:00 Good Time Boys, 18:45 AC/DC/GP, 20:30 Lord, 22:30 , Pannonia Allstars Ska Orchestra, 00:15 Zup

 kocsitolo.thumbnail

XIV. Nemzetközi Kocsitoló Fesztivál, július 14-15., Kocs, www.kocs.hu. Feledhetetlen pillanatokkal várja Önt a kocsit készítő mesterek emlékét őrző rendezvény. Fő látványossága az a verseny, melyben 5 fős csapatok egy több száz kilós kocsit próbálnak az 1800 méter hosszú pályán a legrövidebb időn belül célba juttatni.

 

Faünnep Csoda-Fa-Falván, július 14., Bakonybél, www.bakonybel.hu. "Minden a fáról, az erdőről, a természetről és az emberről…"

A "Faműves" utcában faműves mesterségek munkafolyamatainak bemutatása és kipróbálása korabeli szerszámokkal, faműves, fafaragó népi iparművészek és amatőr fafaragók bemutatója.

A "Kézműves" utcában a Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület tagjai mellett amatőr kézművesek is bemutatkoznak, akik a természet anyagaiból alkotnak varázslatos dolgokat.

A "Fa-játék-téren" fából készült népi ügyességi játékokat próbálhatnak ki kicsik és nagyok. A Ládafia körhinta a legkisebbeket repíti.

Az "Erdei játszóházban" szövés szádfán, fakanálbáb készítés, fafaragás, könyvkötészet, kosárfonás, gyöngyfa készítés, terménybáb készítés, szó-fa-játék.

 

Velencei Nyári Zenés Esték, július.21., 28., augusztus 04., 08., 11., Északi strand, www.velence.hu. Színházi esték a Kastélypark Színpadon: Valamennyi előadás 20,30 órakor kezdődik

Július 21. (szombat), Múzsák Társulata, A muzsika hangja, musical

Július 28. (szombat), Körúti Színház, Én és a kisöcsém, zenés vígjáték

Augusztus 4. (szombat), Gergely Theáter, Mona Marie mosolya, zenés vígjáték

Augusztus 11. (szombat), Sziget Színház, Honfoglalás, rockopera

 

Budapesti Nyári Fesztivál, Június-július-augusztus hónapokban , Margitszigeti Szabadtéri , Színpad, Városmajori Szabadtéri Színpad. www.szabadter.hu. Június-július-augusztus hónapokban zajlik a főváros kulturális és turisztikai sikerrel kísért brand fesztiválja, a Budapesti Nyári Fesztivál. Két fő helyszíne: a Margitszigeti Szabadtéri Színpad (az ország egyetlen és legrégebb épített kőszínháza) és a budai oldalon található Városmajori Szabadtéri Színpad közel 100 programmal, ősbemutatókkal, bemutatókkal, külföldi és vidéki társulatok meghívásával és családi programokkal gazdagítja Budapest kulturális arculatát.

 

Németh Krisztina és Tóth Tibor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.