2024.július.25. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Véredért Bodies2

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/62718"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/W_0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="41" /></a></span>Újra itt a nyaralások szezonja. Aki csak teheti, nekiindul országnak, világnak. Sajnos az utazások számával egyenes arányban nő a balesetek száma is, ahogyan a nagy melegben csökken a türelem és a koncentrációs képesség. Ezért most még fontosabb, hogy legyen elegendő vér.</p> <p> 

w 0.thumbnailÚjra itt a nyaralások szezonja. Aki csak teheti, nekiindul országnak, világnak. Sajnos az utazások számával egyenes arányban nő a balesetek száma is, ahogyan a nagy melegben csökken a türelem és a koncentrációs képesség. Ezért most még fontosabb, hogy legyen elegendő vér.

 

w 0.thumbnailÚjra itt a nyaralások szezonja. Aki csak teheti, nekiindul országnak, világnak. Sajnos az utazások számával egyenes arányban nő a balesetek száma is, ahogyan a nagy melegben csökken a türelem és a koncentrációs képesség. Ezért most még fontosabb, hogy legyen elegendő vér.

 

A VAM Design Center és a Magyar Vöröskereszt Budapesti Szervezete közös véradási akciót szervez  2012 július 14-én szombaton és 15-én vasárnap 9 és 18 óra között, melynek helyszíne a VAM Design Center aulája lesz (Budapest, VI. kerület Király u. 26.). Ide várnak szeretettel minden véradót, illetve 18 és 62 év közötti egészséges felnőttet, személyi igazolvánnyal, TAJ kártyával és lakcímkártyával felszerelkezve.

 

„…fura szerzet az ember, rombol és teremt, égig ér a vágyba, de saját magában, a legszebb csodában, hinni nem mer…" /György László/

 

Szeretnék, ha minél többen eljönnének, hogy együtt segíthessünk a bajbajutottakon! 

Aki a két nap valamelyikén vért ad, egy kupont kap, mellyel augusztus 19-éig bármelyik napon 50% kedvezménnyel tekintheti meg, a világ egyik leglátványosabb kiállítását, a

Bodies2.- t. De mi is az a Bodies2?

Feleleveníteném néhány mondatban a március óta látogatható kiállítást:

 

A „BODIES Revealed" (Feltárt testek). 1700 m2-en, 9 teremben egy nemzetközileg elismert oktatójellegű kiállítás, amely betekintést tesz lehetővé mindazok számára, akik kíváncsiak arra, hogy a szervezetünkben mi és hogyan történik. Testünk a legfontosabb tulajdonunk. A test egy bonyolult szerkezet, összetettebb, mint a naponta használatos számítógépünk vagy telefonunk és nem tudjuk pontosan mi az, ami jót tesz nekünk és mi az, ami káros. Mi történek akkor, ha például dohányzunk. 15 emberi testet és több mint 200 szervet használtak fel annak érdekében, hogy bemutatható legyen ez a kiállítás. Stephen Shaw a kiállítás igazgatója elmondása szerint minden test igazolhatóan legális, mindegyik ember még életében hozzájárult testének tudományos célú kiállításához.

 

A véradókat és az érdeklődőket mindkét napon szintén 9 és 18 óra között ingyenes gerinc-állapotfelmérés és tanácsadás várja az ARTHuman Központ jóvoltából.

 

Július 14-én 16 órától megtudhatjuk, miről árulkodnak a nyomok…

Szigeti József r.alezredes, a BRFK Bűnügyi Szervek Bűnügyi Főosztály vezetője,

Dr. Szokolai Zoltán r.alezredes, a BRFK Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztály vezetője és Juhász Tamás r.őrnagy, a BRFK Bűnügyi Technikai Osztályáról ingyenesen látogatható, érdekfeszítő előadást tart, „Az életelleni bűncselekmények és az anatómia összefüggései" címmel az aulában.

 

Július 15-én 19 órától, Dr. Papp Lajos szívsebész, szívről és lélekről szerzett tapasztalatairól beszél a Bodies területén, melyet a kiállítás megtekintésével együtt hallgathatnak meg az érdeklődők. Az előadás után a professzor nagysikerű, a Kairosz Kiadónál megjelent könyveit dedikálja a ház aulájában.

 

Az eseményt támogatja a Magyar Brands díjas Alpok-Aqua Ásvány- és Forrásvíz Palackozó és Forgalmazó Kft., és az Egészség Ügyben Dolgozókért Közhasznú Alapítvány.

 

www.vamdesign.hu

www.veradas.hu

www.teugyed.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.