2024.július.25. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A BEATLES ÖRÖK – azaz, 50 éve alakult a Beatles

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/62722"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/B%20%281%29.thumbnail.JPG" border="0" width="100" height="83" /></a></span>Idén lesz 50 éve, hogy a világ mindmáig leghíresebb zenekara a Beatles létrejött - Ringo Starr dobos találkozott John Lennonnal, Paul McCartneyval és George Harrisonnal. Jubileumi rendezvénysorozattal emlékezünk a VAM Design Centerben.</p> <p>

b%20%281%29.thumbnailIdén lesz 50 éve, hogy a világ mindmáig leghíresebb zenekara a Beatles létrejött – Ringo Starr dobos találkozott John Lennonnal, Paul McCartneyval és George Harrisonnal. Jubileumi rendezvénysorozattal emlékezünk a VAM Design Centerben.

b%20%281%29.thumbnailIdén lesz 50 éve, hogy a világ mindmáig leghíresebb zenekara a Beatles létrejött – Ringo Starr dobos találkozott John Lennonnal, Paul McCartneyval és George Harrisonnal. Jubileumi rendezvénysorozattal emlékezünk a VAM Design Centerben.


Ők „A ZENEKAR", akiket kortól, nemtől függetlenül a világon mindenki ismer, a rock 50 éves történetének leghíresebb és legnépszerűbb együttese. A liverpool-i gombafejűek, akik első dalukkal a Leve Me Do-val berobbantak a köztudatba, hogy aztán 1970-ben a Let It Be-vel búcsúzzanak hatalmas rajongótáboruktól – a csúcson abbahagyva váljanak hallhatatlanná. Most, az évforduló közeledtével, Európa-szerte programokkal, koncertekkel emlékeznek meg a legendás négyesről. Az ünnepléshez a VAM Design Center is csatlakozik.

 
A VAM falai között megrendezésre kerül a Beatles megalakulásának 50. évfordulója alkalmából, A Beatles örök című jubileumi rendezvénysorozat, aminek legfőbb célja, hogy fergeteges koncerteken, hatalmas bulikon szórakozzunk, jókat beszélgetve szép emlékeket idézzünk fel, találkozhassunk régi ismerősökkel, vagy szerezhessünk új barátokat, de mindenekelőtt, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodjunk…És persze újra és újra csak a Beatles.

A júniusban kezdődött és augusztus közepéig tartó rendezvénysorozaton fellépnek: Mikó István és a The BlackBirds, a Bolond a hegytetőn című produkciójukkal.

És bár ebben a darabban a Jászai-díjas Mikó István nem pengeti a húrokat, a hazai Beatles tribute zenekarok legjobbjával, a BlackBirds-szel közösen színpadra áll saját új darabjában, aminek szövege nagyrészt Márton András (KFT) huszonkét éve megjelent Yesterday című Lennon-McCartney szövegfordításain alapul.
A darab egy képzeletbeli utazásra viszi a nézőt a zene szárnyain az emlékek és a fantázia birodalmába. Harminc, élőben megszólaló Beatles dal magyarra fordított szövegét, a művészek játékos, prózai formában is előadják, melyek új értelmet nyernek az abszurd helyzeteknek és a színészi játéknak köszönhetően. A darabból nem hiányoznak a komikus, a lírai és drámai pillanatok sem, nem beszélve az élő-koncert hangulatáról.

Lesznek The BlackBirds koncertek.
Nem valószínű, hogy a zenekar tagjai babonásak, hiszen 2004. május 13-án, egy pénteki napon lépett fel először Budapesten, egy kis pubban a négy srác. A név a Beatles együttes Blackbird című dalára utal, magyarul „feketerigók"-at jelent.

Azóta sok év eltelt, és méltán a legjobb magyar Beatles tribute zenekarként ismert együttes számos vidéki fesztiválon, városi klubkoncerten, rendezvényen van már túl. Nem csak itthon tartják számon őket, a külföldi meghívásokra sem kellett sokáig várniuk. Turnéztak már a szomszédoknál: Ausztriában, Szlovákiában, Romániában, de a Dán, Norvég közönség is tapsolhatott a régi nagy kedvenceiket felelevenítő csapatnak. Liverpoolban, a 2007-es Beatles Week-en, a The BlackBirds első magyar zenekarként nagy sikerrel szerepelt, és azóta már többször is visszatért a ..gombafejűek" városába.
A zenekar – saját bevallása szerint – nem dolgoz át dalokat, ehelyett inkább koncertszerűen adja elő egy olyan együttes életművét, amely még ma is érdekes, értékes, hiteles és aktuális.

Az együttes tagjai: Derecskei Zsolt, Dobos László, Hajba Imre és Hoffmann György.

Egy színpadon Edvin Marton és a The BlackBirds zenekar.
Az extrém hegedűvirtuóz adott már klasszikus koncertet a világ valamennyi jelentős operaházában és zenei központjában. Két ízben nyerte el a világ legjobb hegedűművésze díjat, először Kanadában 1997-ben, majd a rákövetkező évben Olaszországban. 2006-ban két kategóriában is Emmy díjjal jutalmazták tehetségét, mint a legjobb videoklip zeneszerzője, és mint a legjobb előadóművész. 1999-ben készített először crossover stílusban lemezt, amire klasszikusokat dolgozott át illetve saját szerzeményeket írt. Sokoldalúságát az is bizonyítja. hogy több világsztárral, pl. Seal, Mick Jagger, Zucchero, Scorpions állt már egy színpadon vagy dolgozott együtt.
Most a Beatles 50. jubileumi évfordulója alkalmából különleges átdolgozásokat készít, ezekből állítva össze a koncert anyagát, amelyet először a VÁM Design Centerben élvezhet a közönség. Edvin Marton a BlackBirds-szel lép színpadra, ami egy különleges crossover koncertélménnyel kecsegtet.

És ha ez mind nem volna elég a VAM több, a koncertsorozathoz kapcsolódó eseménynek is helyet ad majd. Ilyen lesz például a Beatles rajongók és gyűjtők napja, amivel a zenekar rajongóit szeretnék közelebb hozni egymáshoz – ehhez kapcsolva Beatles kiállítás. A Beatles tagok hasonmásversenye, hogy a móka se hiányozzon, és az amatőr tribute zenekarok versenye, amit a profik fognak zsűrizni.

A Beatles örök c. kiállítás, mely különleges, egyedülálló ereklyéket vonultat fel a világhírű együttes jubileuma alkalmából, augusztus közepéig várja a látogatókat. Kiss Miklós gyűjteményéből páratlan és eredeti relikviák kerülnek bemutatásra.

 
Koncertek időpontjai;
Mikó István és a The BlackBirds: Bolond a hegytetőn
Július 13, augusztus 8. – 19 órától
The BlackBirds koncert
Július 26, augusztus 19. – 19 órától
Edvin Marton és a The BlackBirds koncert
Július 19, augusztus 16. – 19 órától.

A rendezvénysorozat utolsó koncertje, Love Me Do címmel egy születésnapi megabuli lesz október 8-án, aminek a részleteit egyenlőre nem árulják el a szervezők.

 

www.ticketpro.hu  

www.vamdesign.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.