2024.július.26. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Day Spa – feltöltődés néhány óra alatt

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/62781"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Spa_0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>Mindannyian vágyunk néha egy olyan helyre, ahol elfelejthetjük a hétköznapok problémáit, ellazulhatunk és feltöltődhetünk testileg-lelkileg. Egy elvarázsolt világba, amelyet a kényeztetés iránti vágyunk hívott életre. A hely neve: Spa. Csábító, egyedi enteriőr, luxuskörnyezet, víz, egyénre szabott szolgáltatások - általában ezek a fogalmak jutnak eszünkbe a Spa kifejezés hallatán. De mit is jelent valójában az elnevezés és hová nyúlnak vissza a gyökerei?  </p> <p> 

spa 0.thumbnailMindannyian vágyunk néha egy olyan helyre, ahol elfelejthetjük a hétköznapok problémáit, ellazulhatunk és feltöltődhetünk testileg-lelkileg. Egy elvarázsolt világba, amelyet a kényeztetés iránti vágyunk hívott életre. A hely neve: Spa. Csábító, egyedi enteriőr, luxuskörnyezet, víz, egyénre szabott szolgáltatások – általában ezek a fogalmak jutnak eszünkbe a Spa kifejezés hallatán. De mit is jelent valójában az elnevezés és hová nyúlnak vissza a gyökerei? 

 

spa 0.thumbnailMindannyian vágyunk néha egy olyan helyre, ahol elfelejthetjük a hétköznapok problémáit, ellazulhatunk és feltöltődhetünk testileg-lelkileg. Egy elvarázsolt világba, amelyet a kényeztetés iránti vágyunk hívott életre. A hely neve: Spa. Csábító, egyedi enteriőr, luxuskörnyezet, víz, egyénre szabott szolgáltatások – általában ezek a fogalmak jutnak eszünkbe a Spa kifejezés hallatán. De mit is jelent valójában az elnevezés és hová nyúlnak vissza a gyökerei? 

 

A mozaikszó a Sanus per Aquam – azaz egészség a víz révén – kifejezésből ered és a fürdőzéshez valamint a hozzá kapcsolódó tevékenységekhez kötődik.

 

Ha a fürdőkultúra eredetét kutatjuk, képzeletben egészen a Római Birodalom időszakába kell visszautaznunk. 2000 évvel ezelőtt csupán Rómában mintegy 170 nyilvános fürdőhely találtunk volna, amelyek a tisztálkodás és testedzés mellett szociális célokat szolgáltak.

Azokat a fürdőket, ahol a víz hőfoka az emberi test melegét meghaladja, termálfürdőknek nevezzük. A termálfürdők, melyek vizének gyógyhatása bizonyított gyógyfürdőknek minősülnek. Magyarországon közel 1300 termálvíz-forrást tartanak számon, melyek összetevőik, hőmérsékletük révén fejtik ki gyógyító hatásukat. Termálfürdőkben kivételesen gazdag hazánkban a római korban népszerű fürdőkultúra alakult ki.

 

A Spa-k egyrészt korunk fürdőkultúrájának szentélyei, ám a fogalmat ma már tágabb értelemben is használják. Nemcsak a klasszikus értelemben vett fürdőt értik alatta, hanem minden olyan létesítményt, amely különféle szolgáltatásaival a vendégek testi-lelki jólétét fokozza.

Kialakítását, berendezését és kínálatát tekintve sokféle Spa létezik – orvosi szolgáltatásokat is nyújtó medical spa, alternatív kezeléseket kínáló holisztikus spa, természeti környezetben található resort spa -, céljaik azonban azonosak, mégpedig a vendégek minél tökéletesebb kényeztetése, egészségük megőrzése, kiegyensúlyozott lelkiállapotuk elérése.

 

A Day Spa olyan szépség-, fitness- és wellness programokat kínáló létesítmény, ahol az elérhető kezelések időtartama egy órától egy napig terjed, azaz a Day Spa-látogatást akár napközben is beiktathatjuk programunkba. Néhány röpke óra alatt kisimulnak az idegeink, feltöltődnek energiaraktáraink, felfrissült testtel és lélekkel folytathatjuk teendőinket.

 

Kipróbálhatunk egynapos fürdőélményt a Danubius Health Spa Resortban: Hévíz, Bük és Sárvár mellett akár Budapesten is „beugorhatunk" egy rövid feltöltődésre a Margitszigeten vagy a Héliában – ahol felkészült személyzet, modern gyógyászati részleg és kellemes hangulat vár bennünket.

 

A Danubius megsokszorozza az élményt – a jubileumi év újdonsága a Royal Négykezes Masszázs

A Danubius 40. jubileuma kapcsán került bevezetésre a Health Spa szállodáiban az új Royal négykezes wellness masszázs, amely egyben a jubileumi wellness csomag részét is képezi.

Az egyedülálló kezelés lényege, hogy egyszerre két masszőr, vagyis négy kéz szinkronban végzi a kényeztető, relaxáló egész testmasszázst. A 40 perc alatt a vendéget fejtetőtől egészen a lábujjakig átmasszírozzák: a kezelés fej- és nyak masszázzsal, valamint ezzel egy időben talpmasszázzsal kezdődik. Ezt követi a relaxáló szinkron testmasszázs. Végül a vállöv és a talp együtt, egy időben történő összehangolt masszázsa koronázza meg az igazi spa élményt. A kezelés végén a páratlan masszás összes jótékony hatása érezhető lesz. Kipihentnek, feltöltöttnek és könnyűnek érzi magát az ember.

 www.danubiushotels.hu

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.